"Siz bu satırları okurken her an yeni bir sistem gelmiş olabilir." cümlesi ile başlıyor yazar kitabına. Eylül 2002 de okul rehber öğretmeni ve psikolojik danışmanı olarak göreve başladığımdan bu güne sınavların hem adlarında hem de içeriklerinde çok sayıda, hatta bazen reform niteliğinde değişiklikler oldu.
İncecik olmasına rağmen dolu dolu bir kitap. Tebessüm ettiren, düşündüren, hayallere daldıran... Hangi derse nasıl çalışılmalı, nasıl planlı çalışır, sınav kaygısı nasıl azaltılır, geleceğe dönük planlar ve hayaller nasıl olmalı... Kısaca bu sorulara cevaplar veriliyorken, okuyucuyu kendini değerlendirmeye sevk ediyor. Kitap karikatür ve çizimler ile dikkat çekici bir güzellik ile göze ve gönüle hitap ediyor. Aralara serpiştirilmiş eğitici hikayeler hem düşündürücü hem de motivasyon arttırıcı nitelikte. Bir de 81 adet #sınavburger notları var ki, işte onların her biri okuyucuya motivasyon pompalıyor. Kitabın son bölümünde yer alan "Bu sözlerimi unutma! " ile başlayan altı sayfalık kısım aslında bu süreçteki herşeyi özetliyor. Seni anlıyorum, senin yanındayım, başaracaksın mesajı veriyor. Gerek sınavburger notları gerekse bu kısımdaki her bir paragrafdan günlük küçük kağıtlara yazıp duvarınıza aşıp okuyarak motive olun derim.
Karşısındaki hedef kitleyi iyi tanıyan, onları anlayan yazarın sanki bir seminer veriyormuş , karşısındaki kitle ile iletişim halindeymiş gibi bir yazım dili var. İşte bu dil özelliği kitabını akıcı bir şekilde okutuyor. Kendisine şunu yap, şunu yapma gibi dikte verilmesinden hoşlanmayan yaş grubuna gayet başarılı bir şekilde hitap ediyor
Bu kitap sınavlara hazırlanan öğrencilere yönelik yazılmış bir eğitim koçluğu eseri. Özellikle 8. sınıf ve üniversite hazırlık sürecinde olan gençlerimizin bu kitabı okumalarını özümsemelerini tavsiye