Sınav Burger

2019
Cumhur Kitap

2020 137. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2020 14:39
Hayat biter ama sınavlar asla bitmez.Sayısını ve ismini bilmediğimiz o kadar çok sınav var ki. Keşke kitabı sınavlara hazırlanırken okusaydım.Sınava hazırlanan tüm öğrencilere yardımcı olabilecek içeriğindeki hikayelerle bakış açımızı değiştirebilecek bir kitap. Sınavlara hazırlık sürecinde daha etkili ve verimli olabilecek yöntemlere yer vermesi çok hoşuma gitti. Ders çalışırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Nelerden kaçınmamız gerekiyor? Eeee bunları da kitabı okuyarak cevaplayabilirsiniz. Sınavın adı değişir ama tadı hiç değişmez. Kesinlikle her öğrencinin okuması gereken bir kitap. Kişisel gelişim tarzında olan bu kitabı tüm tanıdıklarıma öneriyorum. Kitapla kalın dostlarım.Saygılarımla.
2020 103. kitabı
"Siz bu satırları okurken her an yeni bir sistem gelmiş olabilir." cümlesi ile başlıyor yazar kitabına. Eylül 2002 de okul rehber öğretmeni ve psikolojik danışmanı olarak göreve başladığımdan bu güne sınavların hem adlarında hem de içeriklerinde çok sayıda, hatta bazen reform niteliğinde değişiklikler oldu. . İncecik olmasına rağmen dolu dolu bir kitap. Tebessüm ettiren, düşündüren, hayallere daldıran... Hangi derse nasıl çalışılmalı, nasıl planlı çalışır, sınav kaygısı nasıl azaltılır, geleceğe dönük planlar ve hayaller nasıl olmalı... Kısaca bu sorulara cevaplar veriliyorken, okuyucuyu kendini değerlendirmeye sevk ediyor. Kitap karikatür ve çizimler ile dikkat çekici bir güzellik ile göze ve gönüle hitap ediyor. Aralara serpiştirilmiş eğitici hikayeler hem düşündürücü hem de motivasyon arttırıcı nitelikte. Bir de 81 adet #sınavburger notları var ki, işte onların her biri okuyucuya motivasyon pompalıyor. Kitabın son bölümünde yer alan "Bu sözlerimi unutma! " ile başlayan altı sayfalık kısım aslında bu süreçteki herşeyi özetliyor. Seni anlıyorum, senin yanındayım, başaracaksın mesajı veriyor. Gerek sınavburger notları gerekse bu kısımdaki her bir paragrafdan günlük küçük kağıtlara yazıp duvarınıza aşıp okuyarak motive olun derim. . Karşısındaki hedef kitleyi iyi tanıyan, onları anlayan yazarın sanki bir seminer veriyormuş , karşısındaki kitle ile iletişim halindeymiş gibi bir yazım dili var. İşte bu dil özelliği kitabını akıcı bir şekilde okutuyor. Kendisine şunu yap, şunu yapma gibi dikte verilmesinden hoşlanmayan yaş grubuna gayet başarılı bir şekilde hitap ediyor . Bu kitap sınavlara hazırlanan öğrencilere yönelik yazılmış bir eğitim koçluğu eseri. Özellikle 8. sınıf ve üniversite hazırlık sürecinde olan gençlerimizin bu kitabı okumalarını özümsemelerini tavsiye
Sınav Burger
2020 116. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2020 00:30
Merhabalar, güzel ve etkili bir kitapla karşınızdayım. Sınavlara hazırlanan öğrencilere yönelik yazılmış bir kişisel gelişim tarzında olan ama daha çok derslere ve çalışma metoduna yön verebilecek bir kitap. Neden kitabın ismi Sınav Burger? Yeni nesil ve çoğu öğrenci 'Burger'i' sevip çok tükettiği için. Sağlık açısını düşünmeden her yer Fast Food yiyecekleri ile doldu taştı. Bu yüzden 'Burger'i' seven sınavını da yer bitirir düşüncesiyle kaleme alınmış bir kitap. Yazar öğrencinin dikkatini kitaba çekmek için güzel yerlerden yakalamayı başarmış. Kalemini iyi kullanan yazarımız kitapta okuyucuya belli hikayeler bırakarak aslında ne demek istediğini vurgulamış. Kitabın içerisinde bulunan notlar çok hoş olmuş bence. Hem komik hem eğlenceli bir anlatıma sahip olan Hakan Bey bu kitabında geleceğe ışık tutmuş. ... Alıntılar; "Bu sabah senin günün haydi gülümse! Sen gül ki dünya da gülsün sana." "Zamanını ne kadar iyi kullanırsan planlarına o kadar sadık kalırsın. Zamanını iyi kullanmayı ihmal etme."
2022 361. kitabı
.....Sınav Burger..... “Sen bu satırları okurken her an yeni bir sistem gelmiş olabilir, bir sabah kalktığında aylardır hazırlandığın sınavın içeriğine kadar her şeyin değiştirilmiş olması da mümkündür” sözleriyle başlayan bir kitap. Sınavların çok olduğu ülkemizde, herkese yol gösterecek bir motivasyon kitabı. Sınav stresiyle başa çıkmanın yollarını anlatıp, nasıl planlı çalışılır, örnekleriyle göstermiş. Derslere etkili çalışma yöntemlerini anlatmış. Ayrıca, her türlü kitap okumaya teşvik eden kitapta, kısa hikayeler de mevcut. Hele o balıkçının kütüphanesi...Sınava hazırlananlara, yol gösterici bir motivasyon kitabı. Kitap aralarında küçük notlar da ilgi çekiciydi.Sınava hazırlananlara tavsiye ederim Keyifli okumalar “ Mücadele ruhuyla çıktığın başarı yolculuğunda, başarısızlık diye bir şeyin olmadığını aklından çıkarma, başarısızlık dediğin şeyler tecrübe olarak bir kenarda dursun ki aynı şeyi ikinci kere tekrarlamayalım.” Kuru ezber hiçbir işe yaramaz, öğrendiğin her bilgiyi muhakkak yaşamın içinden bir şeyler ile ilişkilendirmek kalıcılığı sağlayacaktır, öğrendiklerini kullanmayı ihmal etme.” . _________ #bloghemsire