Okurlar çok beğenmişti, bir ben beğenemedim galiba. Yayınevini çok seviyorum ama, malamender haricinde genç timaş fantastikleri ne kadar her kitabı sevsemde hep harry potterden esinlenerek yazılıyordu, bu kitap öyle böyle değil direkt yazar Harry potteri kopyalayıp yapıştırsaydı sanırım yine bir fark olmazdı sürükleyici değildi, hem cringe hem de kopyaydı. Dalga geçerek okudum, tek zevk alma sebebim dalga geçmekti. Sonu çok kötüydü ve alakasızdı. Harry Potter serisini çok kez okumuş, filmlerini de çok kez,ezberleyecek kadar izlemiş biri olarak söylüyorum, 'kitap' 7 yaşındaki biri harry Potter serisini anlatmak isteyerek yazmış gibiydi.
........
SırfısıldayanJordan Lees · Genç Timaş Yayınları · 2024165 okunma
Kitap gayet güzel yazılmış ve kurgulanmış fakat ara ara odaklanmakta zorluk çektim. Ve yazarla alakası yok ama çoook fazla editör hatası vardı. Onun dışında keyifli bir kitaptı benim için.
SırfısıldayanJordan Lees · Genç Timaş Yayınları · 2024165 okunma
Başları bana göre baya sıkıcı. Bundan dolayı kitabı bırakmıştım ama biraz daha okuyunca gerçek hikayesini gördüm.
Beni de sanki Benjamiah gibi Örülüdünyaya götürmüştü. Sanki ordaki maceralar da bende vardım ve yaşamıştım. Böyleli şeyler hissettiren sonra kitabı 2 gün içinde bitirdim işte.
SırfısıldayanJordan Lees · Genç Timaş Yayınları · 2024165 okunma
Sırfısıldayan, ilk bakışta fantastik bir çocuk kitabı gibi görünebilir. Ama satır aralarına gizlenmiş duygular ve semboller, kitabı her yaştan okuyucu için anlamlı kılıyor. Ana karakterimiz sıradan bir hayat sürerken garip fısıltılar duymaya başlıyor. Kız kardeşi ile birlikte bu fısıltıların izini sürdüğünde, kendilerini Sonsuz Labirent adlı tuhaf bir evrende buluyorlar. Orada zaman eğiliyor, kartlar konuşuyor ve gerçeklik sınır değiştiriyor. Bu kitap bana sessizliğin de bir dili olduğunu, iç sesimizi duymanın aslında en büyük cesaret olduğunu hatırlattı. Yalnızca olaylar değil, karakterlerin hisleri de çok güzel işlenmiş. Sessizlik bazen bir çığlıktır.
HARIKAAA (spoiler)
fantastik kitap okuyamayi sevenler kesinlikle bu kitaba bir sans vermeli kitap ilk olarak ana karakter sandigim edwid ve baska bir dunya olarak sayilan oruludunya diye adlandirilan ve kimsenin haritasını cizmesine musaade etmeyen bilinmezliklerle dolu bir dunyadaki evinin duvarindaki catlakla basliyor catlagin aslinda buyucu cikmasi ve onu kandirmasi uzerine ,elizabella, ikizkardesinin onu bulmak icin planlar yapiyor.ayni zamanda örülüolmayan dunyadaki su ejderi koyunde yasayan benjamiah adindaki utantangac cocugun bir kutuda gonderilen kuklasinin gece canlanmasiyla birlikte kendi oruludunyanin icinde buluyor ve hanselin onu kendi evlerine getirmesiyle kizi elizabellanin edwidi bulmak icin beraber evden kacmalari elizabellanin ve benjamiahin edwidi bulmak icin birtakim yollardan gecip buyuk bir tehlike icerisinde olmasina ragmen geride birakilmis kelimeler,anilar olarak bilinen 4 sirfildayanin tehlikeli olmasina ragmen hepsini bulurlarsa kardesini bulabileceklerini dusunmeleri uzerine sirfisildayanlari ariyorlar en sonunda korkunc bir sirri ortaya cikayirlar edwidin aslinda ne yapmaya calistigini anliyorlar neyse oralari bir sekilde atlatiyorlar falan iste en sonunda da annesinin falanda aslinda örülüdunyadan oldugu ve benjamiahin buraya ilk geldigi zaman evlerini acan hanselin annesiyle eskiden cok yakin arkadas olduklarini ve basbelasinin aslinda annesinin kuklasi oldugunu falan ogreniyor bu kadarr.
SırfısıldayanJordan Lees · Genç Timaş Yayınları · 2024165 okunma
Konu itibariyle çok şey vaat ediyordu ama okurken sıkıldım. Özellikle yarısından itibaren atlayarak okudum, bilmiyorum belki de ingilizce okuduğum için sıkmış olabilir. Ama yazar çok uzatmış gibi geldi bana.
(Spoiler) Sonda Edwid'e üzüldüm cidden, daha güzel bir sonu hak ediyordu. Okumaktan zevk alacağım bir karaktere benziyordu daha çok görmek isterdim.
Bu arada diğer incelemelerde biri Harry Potter'a benziyordu yazmış, alakası yoktu, bir kitap büyü içerince hemen Harry Potter'dan çalmış kafası komik olmaya başladı.
SırfısıldayanJordan Lees · Genç Timaş Yayınları · 2024165 okunma
Uzun zaman sonra tekrar bir inceleme ile karşınızdayım. Kısaca kitabın konusu: Duvarında
Konuşan bir çatlağın oluşmasıyla kaybolan bir çocuğu anlatıyor. Kesinlikle okuyun. Çok akıcı ve güzel. Ben çok beğendim en yakın zamanda 2. Kitabını alacağım.
Kitap çok güzeldi bayılarak okudum.Heyecanlı sahnelerde sanki ben de hikayenin içindeydim bugün ikinci kitabını da aldım bir an önce başlamak istiyorum. Çocuk okurlara hitap eden çok güzel bir kitaptı, tavsiye ederim. Sırfısıldayan
Akıcı, fantastik ve macera dolu. Benjamiah'ın başından geçen gerilim dolu, büyülü ve biraz kederli bir macera. Hayatımızda aradağımız büyünün sevgi olduğunu ve her şeyin çözümü olmadığını anlatan harika bir hikaye. Elbette ortaokul çağındaki çocuklara yazılmış bir kitap olabilir; ama bir yetişkin olarak kitabı elimden düşüremedim. Kukla, büyü, Örülüdünya, harita, ruh çiçekleri ve fakir olanların renksiz oluşu gibi birçok ayrıntı... Bu kitabı elinizden düşüremeyeceksiniz.
Çocuk fantastik kitabı olarak harika bir kitap ama yetişkinler için bilemeyeceğim. Anlatım tarzı olarak güzel. Biraz sıkıcı başlasa da bi yerden sonra güzelleşiyor. Çocuklar için eğlenceli bir kitap.
Jordan Lees, İskoçya'da doğdu ancak Essex'te büyüdü ve eşi ve küçük kızıyla birlikte hâlâ Essex'te yaşıyor. Çocukluğu boyunca hikâyelerle iç içe olan Jordan, ardından üniversitede edebiyat okudu ve o zamandan beri yayıncılık sektöründe çalışıyor; son olarak da edebiyat ajanı olarak çalıştı. Yazmadığı zamanlarda Jordan'ı genellikle etrafta ne varsa okurken veya çevrimiçi satrançta kaybederken bulabilirsiniz. The Whisperwicks ortaokul serisinin yazarıdır.