8 Ciltlik Takım Özel Baskı

Mahmud Ustaosmanoğlu
10 Ocak 2019
Ahıska Yayınevi
Ciltli

Efendi Hazretlerimizin sohbetlerinin yer aldığı eser. İçinde sohbetin seyrinin nasıl olduğu ve genel olarak sohbet ahlakının da nasıl olduğuna dair bilgiler içeriyor.
Din
Sohbetler Mahmud Efendi Hazretleri
2021 3. kitabı
MAHMUD Efendi Hazretlerimizin İrşad sohbetleridir. Müslümanın dünya hayatında ki görevinin ne olduğunu düşündüren çok güzel bir kitaptır. Risale-i kudsiyye de içinde bulunmaktadır. ilk başta anlamakta zorluk çekebilirsiniz velakin zamanla anlayacaksınız inşallah Müslümanı gafletten uyanması için ısrarla tavsiye ediyorum
Din
Puan vermedi
“Dindar birisi bana oğlunun ne kadar zeki ve başarılı olduğunu, ödüller aldığını, Amerika’nın en iyi şirketlerinden birinden iş teklifi aldığını söyleyerek oğlunu övdü. Sonunda şöyle dedi:’Tek eksiği hayatında biraz gayr-i İslamilik var.’ Bu söylediği sanki basit bir şeymiş gibi! Bu durum bana sağlıklı bir kişinin aniden ölümünü hatırlattı. Doktor gerekli incelemeleri yaptıktan sonra şöyle demiştir.”Bu kişinin eklemleri, kemikleri, gözleri, kulakları, derisi, dili ve diğer organları sapasağlam. Tek sorun şu ki ruhunu teslim etmiş!” Aynı bunun gibi! Dünyevi meseleler bir kişinin Müslümanlığını etkiliyorsa o kişi aslında ölüdür.”

Mahmud UstaosmanoğluYazar · 57 kitap
Din adamı, mutasavvıf, İsmail Ağa Cemaati lideri. Asıl adı Mahmut Ustaosmanoğlu olup, medyada ve tarikat çevrelerinde Mahmud Efendi olarak tanınmaktadır. Müridlerince kendisine Hazrat-ü Mevlânâ Eş-Şeyh Mahmud EnNakşibendî El-Müceddidî El-Hâlidî El-Ûfî lakabı da verilmiştir. 1929′da Trabzon vilâyetinin Of kazasının Miço (Tavşanlı) köyünde doğdu. Babası, köy imamı ve çiftçi Mustafa oğlu Ali Efendi, annesi Tufan kızı Fâtıma Hanım'dır. İlk gençlik yıllarında civar köylerdeki hocalardan ders aldı. 16 yaşında iken kendisine hocaları tarafından icazet verildi. Bunun üzerine köyünde ders vermeye başladı. Erken yaşta, daha askerlik çağına gelmeden talebelerine kendisi icazet verdi. 1951 yılı Ramazan ayında, Sivas ili Divriği ilçesine vaiz olarak atandı. Yaptığı dini sohbetlerle çevresindeki insanların dikkatini çekti. Teyzesinin kızı Zehra Hanım'la evlendiğinde 16 yaşındaydı. Ahmet, Abdullah ve Fatıma isminde üç çocuğu vardır. 1952 yılının sonlarında şeyhi Ahıskalı Ali Haydar ile tanıştı. Askerlik sonrası şeyhi Ahıskalı Ali Haydar onu İsmailağa Camii'ne imam tayin etmek için davet etti. 1954'te İsmailağa'da imamlığa başladı. 1996'da 65 yaşını doldurduğu için aynı camiden emekli oldu. 23 Haziran 2022'de İstanbul'da vefat etmiştir.