Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sömürgeci Fantaziler

Meyda Yeğenoğlu

Sömürgeci Fantaziler Hakkında

Sömürgeci Fantaziler konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Sömürgeci Fantaziler, Batı´ya hükümran özne konumu sağlayan söylemsel dinamikleri, Batı´nın kendi imgesini nasıl kurduğunu, kendini kendisine nasıl temsil ettiğini inceliyor. Kültürel ve cinsel farkın sömürgeci özne konumunun kuruluşundaki önemine dikkat çeken Yeğenoğlu, Batı´nın seyahat yazınından, antropoloji ve edebiyat metinlerinden örnekler üzerinden, sömürgeciliği oluşturan bilinçdışı süreçleri ele alıyor, fantazi ve arzunun sömürgeleştirilen bir kültürle kurulan ilişkide nasıl temel bir rol oynadığını araştırıyor. Bir tür feminizm konusunda da uyarıyor bizi yazar: Batılı beyaz erkek öznenin arzusunu sorgusuz sualsiz üstlenen bir feminizm bu. Sömürgeci Fantaziler, Türkiye´de kültürel ve cinsel fark çevresinde süren tartışmalara doğrudan katkıda bulunacak bir kuramsal zenginliğe sahip.
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 32 dk.Sayfa Sayısı: 195Basım Tarihi: 2017İlk Yayın Tarihi: Mayıs 1999Yayınevi: Metis Yayınları
ISBN: 9789753423885Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

Meyda Yeğenoğlu
Meyda YeğenoğluYazar · 4 kitap
Sosyoloji lisans derecesini 1981 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde aldı. 1985 yılında aynı bölümde yüksek lisans derecesini, 1987 yılında California Üniversitesi, Santa Cruz sosyoloji bölümünde ikinci bir yüksek lisans derecesini ve 1993 yılında aynı üniversiteden sosyoloji doktora derecesini aldı. Oberlin College kadın araştırmaları bölümünde, New York Üniversitesi yakın doğu araştırmaları programında ve Viyana Üniversitesi sosyal ve kültürel antropoloji bölümünde ve Columbia Üniversitesi’nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulundu ve dersler verdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi sosyoloji bölümünde öğretim üyeliğini takiben 2010-16 yılları arasında Bilgi Üniversitesi sosyoloji ve kültürel araştırmalar bölümlerinde çalıştı. Halen Finlandiya'da Tampere Üniversitesi, İleri Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nde çalışmalarını yürütmektedir. Islam, Migrancy and Hospitality başlıklı kitabı 2012 yılında Macmillan-Palgrave tarafından yayımlandı (Avrupa’da İslam, Göçmenlik ve Konukseverlik, Bilgi Üniversitesi Yayınları, 2016).