Avalier Kralları #1

Son Ejderha Kralı

Leia Stone
1 Nisan 2024
Ren Kitap

SON EJDERHA KRALI (GAVAT)
2024 84. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2024 21:11
Herkese Merhaba, Aşırı bir sinirle yazıyorum bu yorumumu... bu yazan yazara aşırı saydırasım var. Başka bir şey bulamamış gibi bide bu yazdığını cok normalmiş gibi aktarması beni aşırı sinirlendirdi. Spoiler dolu olucaktır. Bence okuyun, asla almazsınız kıtabı.... tabi benim gibi düşünenler için diyorum. Hiç konuya girmiyeceğim direk yardırcam cünkü... Zaten kitapdaki tüm karakterler aşırı toksitti... hadi dedim devam edelim. Kız karakter ayrı toksit erkek karakter ondan daha toksit. Olaya gelıyorum hemen; Bu ejderha kralı olacak gavat, halkının yaşamı ve kendi yaşamı büyüsüne bağlıdır. Büyüsü zayıflamaya başlıyor bununda önlemi, bir varisi olmasıdır. İşte hikayede bunun üzerine ama bu sonradan belli olan bir şeydi. Geliyorum beni çileden çıkarttan kısma, bu döl ısrafı kral sevdiği kadın yanı başrol kızımızla ile eninden sonunda kavuşurlar fılan evlencekler ama önlerinde bir engel vardır. Buda bu ikiside ejderha olduğundan ama ırkları farklı, cocukları olmuyormuş daha doğrusu oluyormuş ama canlı doğmuyormuş yaratık gıbı bir şey oluyormuş , yaşamıyormuş. Neysee acilde varis ihtiyacı var ya bu malın, kıza diyor ki varis için başkarıyla birlikte olmam gerekiyor. Yanı bu şerefsiz döllene kadar başka kadınlarla yatacakmış. Şok oldum şok... bu teklıf etmesine şok oldum. Kızda oldu ama kabul etti, neymiş halkı için kendine kabul edermiş... ya sizi durumuz kesin bile değil denemeden hemen bundan vacgecmeleri aptalcaydı. Bunları geçtim yaa bu nasıl bir konun çözümü olabilir. Ne iğrenç ne mide bulandırıcı bir şeydir. Ve kadınlar geldi saraya yatacak 3 ile hangisi döllenirse, kızımız tek ricası ne ‘’ ben bilmiyim ne zaman yattığınızı’’ dedi... böyle bir toksitlik daha okumamıştım ben yaa... ve daha beterine geliyorum. Bu ejderha kralı değil bu GAVATLAR KRALI diyor ki;
1000k
2024 758. kitabı
Ejderha Kral, bir trajedi yaşadıktan sonra yeni bir eş arayışına giriyor. Kendisi de çocuk sahibi olabilecek yeni bir eş bulmak için kraliyet muhafızlarından adamlar gönderir. Tek gereklilik, kadınların doğumda hayatta kalabilmeleri için kendi sihirlerini taşımaları gerektiğidir. Kralın koklayıcıları Arwen'i aday olarak seçtiğinde, annesi bunca yıldır sır olarak sakladığı sırrı ona söylemek zorunda kalır. Ejderha Kral onu karısı olarak mı seçecek yoksa geri döndüğünde ailesinin geçimine yardımcı olmak için yaşadığı rahatsızlıktan dolayı eve parayla mı dönecek?
2024 61. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2024 22:54
Çocuk sahibi olmak istesem de önce âşık olmak, sonra içimde bu aşkın meyvesini büyütmek istiyordum. Bu yarış kralın aşkı değil sadece vârisini doğurabilecek kadını aradığında gösteriyordu. Bu benim onayladığım bir şey değildi. Son Ejderha Kralı, konusu, anlatımı ve akıcılığıyla severek okuduğum bir kitap oldu. Okumaya başladım ve bitirmeden başından kalkmadım. Ejderhalar, Elfler ve insanların bir arada olduğu bu kitap kesinlikle çok güzeldi. Yorumuma başlamadan önce kesinlikle tavsiyemdir okuyun diyorum. 18 yaşına giren Arwen Novakson babasını kaybettikten sonra annesi ve kız kardeşinin bakımını üstlenmiştir. Cinder kasabası kendi halinde, fakir halkın yaşadığı bir yerdir. Arwen avcı olarak ailesine bakıyor , hem karınlarının doymasını hem de geçimlerini sağlıyordu. Son avından dönen Arwen büyük bir mutluluk yaşamaktaydı. Uzun zaman sonra evine dönmüş, ailesiyle yiyeceği yemeğin hayalini kurmaktaydı. Fakat kasabada bir sürpriz onu beklemekteydi. Ejderha Kralı'nın askerleri kasabaya gelmiş, krallarının kendine eş aradığını bildirmişlerdir. Arwen bu konuda rahattır çünkü kralın eşi güçlü bir varis doğuracak kadar ejderha büyüsüne sahip olmalıdır. Kendisinde bu özellikler olmamasına rağmen büyü koklayıcılarına götürülür. Arwen’in sahip olduğu ama bilmediği güç sayesinde, krala varis verebileceği söylenir. Arwen için saraya gitmek hayallerinin gerçekleşmesi olsa da büyüsünün gücü hakkında annesinden öğrendikleri onu şok eder. Kral gerçeği öğrenirse Arwen'in hayatı tehlikeye girecektir. Büyüsü ve krala olan hisleri büyüdükçe kendini korumak giderek daha da zorlaşır. Arwen, çekici, sempatik, Ejderha Kral'ına aşıktır fakat birlikte olmalarının herkesi tehlikeye atacağını biliyordur. Büyülü bir savaşla birlikte, Arwen ne kadar riske gireceğine ve aşk için ne kadar
2024 12. kitabı
#sonejderhakralı Kavradığı çatalla masaya bir şeyler yazıyormuş gibi yaptı. “Elbise giymeyi reddediyor, açlıktan ölen bir kadın gibi yemek yiyor… Eklemem gereken başka bir şey var mı? “ #kitapyorumu Fantastik severlerin bayıla bayıla okuyacağı şahane bir kitabın yorumu ile geldim. Ayraç kullanmama gerek kalmadan bitirdim diyebilirim. Kitap daha ilk sayfada o evrenin içine çekip alıyor okuyucuyu ve sayfalar ilerledikçe ne olacak duygusunu artırarak sona geliyorsunuz. Tek eleştirim ve şikayetim sayfa sayısının az olmasıydı. Kitabımız #avalierkrallarıserisi ‘nin ilk kitabı. Bu kitapta Ejderha Kralı’nı okuduk ve ikinci kitapta son sayfalarda gördüğümüz Elf Kralı olacak sanırım. Gelelim kitabın konusuna; Arwen Cinder kasabasında yaşayan on sekizine yeni girmiş bir genç kızdır. Babasının ölümünden sonra annesi ve kız kardeşinin karnını doyurabilmek için avcılık yapmaya başlamış ve bu konuda kendini fazlasıyla yetiştirmiştir. Bir haftalık yorucu bir av dönüşünde kralın adamlarının kasabaya gelmesi her şey değişir. Kral Drae Valdren kendisine varis verebilecek kadar güçlü büyüye sahip olan müstakbel kraliçesini arıyordur. Arwen bunu duysa da telaşlanacak bir durum olmadığını düşündü çünkü ailesi öylesine güçlü bir büyü gücüne sahip değildi. Ancak Büyü Koklayanlar onun güçlü bir büyüye sahip olduğunu kokusundan anlayarak kral için eş olabilecek kızlar ile saraya gitmesini isterler. Annesinden son anda öğrendiği sırlarla yola çıkan Arwen, gerçek kimliğini ve kendisinin dahi bilmediği büyü gücünü herkesten özellikle de Kral’dan saklaması gerekiyordur. Müstakbel kraliçe adayı olarak geldiği sarayda öldürülmeden ve Kral’ın onu seçmemesini ummaktan başka bir şey düşünmemesi lazımken her geçen gün Kral Drae ve büyü gücüne karşı koymaya çalışmak Arwen için pek de kolay
2025 42. kitabı
Klasik fantastik romantik bir kitaptı. Yazar her şeyi yüzeysel yazdığı için sayfa sayısı çok değil. Basit yazım tarzı ile de hemen okunup bitiyor. Ama çok klişe bir kitap olduğu için neyin nasıl bittiğini tahmin edebiliyoruz ve bu okuma hevesini kırıyor. Karakterler kötüydü. En azından kadın karakter. Sevmediğim karaktler arasına girdi. Olaylara verdiği tepkiler olsun , her şeyi unutup ona göre davranması olsun, kendince gel-gitleri olsun okumayı zorlaştırdı. Erkek karakterde bana hiç kral gibi hissettirmedi mesela. Çok pasif bir karakter olmuş. Okudum geçtim direkt. Hiçbir duyguyu hiçbir karakter bana geçirmedi. Hepsi leşti kısaca. Fantastik okumayı seviyorsanız tavsiye etmem. Zaman kaybı bence. Bunu okuyana kadar daha güzel kitaplar var. Başka kitaplara şans verebilirsiniz.
2026 30. kitabı
Kitap fena olmayan fantastik bir başlangıçla başlıyor ama kitabın geri kalanında sadece doğurmak doğurganlık ve çocukla ilgili devam ediyor. Kitap sanki 16 yaşında biri tarafından yazılmış gibi anlamsız diyaloglar acele ettirilmiş bir ilişki ve gereksiz bir yaş farkından oluşuyor. Bütün hikayenin kızın doğurması üzerine kurulması üstüne bir de kızımızın ben başka kızlar gibi değilim tavrı beni inanılmaz rahatsız etti. Konusu yüzünden ve kralın gücünün bana yaratıcı gelmesi yüzünden verdiğim puan yoksa gerçekten kötüydü.
2025 60. kitabı
Kitabı saçma mı buldum yoksa sevdim mi bilmiyorum ama fantastik bir seriye göre hele de ilk kitap için bence fazlaca eksiği olan bir kitaptı. Sanki sırf seri olsun diye kısa kesilmiş gibi 270 sayfayı ben bu konuya yakıştıramadım. Sırf merakımdan ikinci kitabı da okuyacağım bir şeyler düzelmiş mi aynı mı diye ona göre seriyi tamamlayıp ya da bırakacağım. Şimdilik bir fantastik kitap önerisi isteyenlere kesinlikle bu kitabı önermem çok daha iyileri var. Kısaca konuya değinecek olursak, bir ejderha kralımız var ve kendisine varis verebilecek bir kız arıyor. Yolu da en son köhne bi kasabaya düşüyor ve orada da aslında bir ejder kanı taşıyan kızımızı alıp büyüsüne bakıp kendisine eş olabilir mi bakmak için sarayına götürüyor. Tabii bir de sihre karşı savaşan normal krallık varki kitap ilerlesin bir düşman olsun, onu da bir iki kere gördük ama işlevsizdi yine. Tamam kitap seriye giriş kitabı ama bu sadece girişte kalmış yazar kendine göre bir olay oluşturmuş, yok ejderha kralının varis seçmesi gerekiyormuş falan filan. E tamam da kardeşim insan bunu biraz mantıklı bir zemine dayatır, bize diyor ki kralın güçleri varis vermesine bağlı, diğer insanların güçleri de krala bağlı ama kitapta bununla ilgili hiçbir şey yoktu! O kadar şey okuduk güç kaybına dair tek şey kralın ejdere dönüşememsi oldu. Şahsen bu oldukça iyi bir konuydu üzerine yazılacak o kadar fazla şey sıralayabilirim ki yazar bunu dümdüz geçmiş! Bir kere dönüşemedi diye de kitapta bir zaman atlaması oldu ve hop çocukları falan oldu. Şahsen bana göre çok büyük bir potansiyel harcanmış.
2025 13. kitabı
Kitabın arka kapağı çok güzel işlenebilecek bir hikaye sunarken kitabın içeriği inanılmaz vasat. Yakın zamanda güneş kraliçesi imtihanını okudum konu olarak benziyordu şans vereyim dedim ama daha ilk sayfa hoop güller ve dikenler serisinin başlangıcını kendi evrenine uyarlamış. Okumaya devam ettim ama Kitap ilerledikçe sıkıntım arttı. 270 sayfalık kitabın son 100 sayfasını 5 dk içinde atlayarak ancak okudum. Kurgu kötü, karakterler derinleşmiyor, kurgulanan evren detaylandırılmamış. Ana karakter aslında kayıp bir kraliçe ve çok güçlü ama kızımız kendisini sırf doğurganlığı için istediğine emin olduğu adama 5 sn. bile kin gütmüyor ki kral kızı zindana falan atıyor. ( 1 günlüğüne sonra kıyamayıp çıkartıyor tatlış). Nefret ettim kitaptan. Bir de serisi var sanırım. Asla okumayı planlamıyorum.
2024 27. kitabı
Ben. az. önce. ne. okudum! Gerçekten artık şüphelenmeye başlıyorum! Benim mi kitaplar konusunda beklentilerim çok yükseldi yoksa artık önüne gelen kitap mı basıyor?... Kitaba bugün saat 5 gibi başladım ve şuan bitirdim. Kitabın aslında seri olduğunu ama tek başına okunabildiklerini öğrendim bu beni bir şüpheye düşürdü çünkü bu kitabın bir fantastik kurgu olduğunu varsayarsak, bu konu da bir kitabın 272 sayfa olması imkansız, yani en başından kitabın basit olacağını anlamıştım. Ama bu kadarını da beklemiyordum... Olaylar aşırı üstten işlenmişti, her şey oldu bittiye getirildi resmen. Duygu neredeyse yoktu. Ne aşk'ı hissettim ne de hüznü. Kaybedilen insnalar vardı ama duygu yoktu. Ejderhalara aşık bir insan olarak konuşuyorum şuan, zaten kitabın dikkatimi çekmesinde ki en büyük sebep Kralın aslında bir Ejderha olmasıydı fakat! Böyle mükemmel yaratıkları bu kadar basite indirmiş olmaları resmen hakaret! Artık ne diyeceğimi bilmiyorum gerçekten wattpad'den beter olmaya başladılar. Özellikle booktok tayfası! Onlara güvenerek almıştım bu kitabı.. Her şeyi geçtim verdiğim paraya yanıyorum... Kahrolsun.
2025 20. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2025 01:17
Konusu klişe, bütün fantastiklerden bi miks yapılarak ortaya çıkmış bir kitapla geldim. Klişe konuları okumayı seviyorum, özellikle pdf olarak... Bu kitabı eğer alıp okumuş olsaydım muhtemelen daha düşük puan verirdim sgowjwkd ama pdf okuduğum için çoğu yerine çok takilmadim. Genel olarak hızlı okunan bir kitaptı fakat cidden beni çok sinirlendiren bazı yerleri vardı. Okuyanların çok net neresi olduğunu anladığını düşünüyorum ve okumak isteyenler varsa diye bahsetmiyorum... Erkek karakter bence çok gucsuzdu kız karakter çok yüzsüzdü ve ne ara aşık olduklarini da asla anlamadım sfwowkdkd garip bı kitaptı ama sardı ne yalan soylim

Leia StoneYazar · 0 kitap
Leia Stone, Matefinder, Wolf Girl, Fallen Academy ve Kings of Avalier dahil çok sayıda çok satan serinin USA Today çok satan yazarıdır. Üç milyondan fazla kitap sattı ve Fallen Academy serisi film için opsiyon aldı.