Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Son Seçim

Erol Toy

Son Seçim Hakkında

Son Seçim konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
9/10
3 Kişi
12
Okunma
2
Beğeni
1.193
Görüntülenme

Hakkında

Geçen yüzyılın ilk çeyreğindeki savaşlardan yoksul ve yoksun çıktı ülkemiz. Halkın tamamı aç, çıplak ve yoksuldu. Ve aç doymak, çıplak örtünmek, toplum kalkınma istiyordu. Bütün bu istekleri karşılamak da "milletin efendisi" köylüye düşüyordu. Savaşların nadasa terk ettiği toprağın yaraları sarılacak, bataklıklar işlenerek bitek kılınacak, tükenen hayvanların yerine insanların gücü konacak, boşa akan su kullanılarak ürün derlenecek, yokluk-yoksulluk tarihin çöplüğüne atılarak ileri toplumlar düzeyine erişilecekti. Son Seçim, köy ve köylülüğün sarmalında içten içe gelişen inanç, güven ve duygu selinin dirence dönüşünün, demokrasi hevesinin çıkara dönüşümünün ve bütün olumsuzluklara karşın, umudu besleyecek insanların da varlığının öyküsüdür. Son Seçim’i okurken, toplumsal üretimi kendi çıkarına dönüştürmek isteyen demokrasi sahtekârlarının dalaverelerini, insan emeğiyle ona sahip çıkmanın bilincini, bireyin kitleleşme çabasını, yaşamın anlamı ve ölümün değerini soluk soluğa izleyeceksiniz.
Yazar:
Erol Toy
Erol Toy
Tahmini Okuma Süresi: 11 sa. 23 dk.Sayfa Sayısı: 402Basım Tarihi: Mayıs 2013İlk Yayın Tarihi: 1978Yayınevi: Cumhuriyet Kitapları
ISBN: 9786051400297Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 16.7
Erkek% 83.3
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Erol Toy
Erol ToyYazar · 36 kitap
1 Ekim 1936'da Manisa'da doğdu. 1951'de ortaokulu bitirdikten sonra İzmir'de önce kol emeğine dayalı işler, daha sonra sigortacılık ve banka memurluğu yaptı. Ortaokul mezunu olan Toy, çocukluğundan itibaren çalışarak yaşamaya başladı. Fırıncılık, bankacılık, vurgun yiyen süngercileri sigortalama gibi işlerde çalıştıktan sonra, İstanbul'a yerleşti. Bank-İş sendikasının kurucuları arasında yer alarak sendikacılığa başladı. Yönetim kurulu başkanlığını da yaptığı Yazko'nun çıkardığı Somut dergisini yönetti. Halen İstanbul'da yaşamakta. İlk öyküsü 1952'de İzmir'de Çınar dergisinde çıktı. Akşam, Yön, May, Cumhuriyet, Milliyet, Barış ve Yeni Ortam dergi ve gazetelerinde yayımlanan fıkra, inceleme ve makaleleriyle tanındı. Romanlarında Osmanlı Devleti'nin beyliklerle ilişkileri, yükselme ve zayıflama dönemleri, I. Dünya Savaşı, Demokrat Parti'nin iktidar yılları, Türkiye'de sermaye gücünün ve işçi sınıfının gelişimi, 1971'deki askeri müdahale dönemi gibi Türkiye'nin tarihsel ve toplumsal gelişme sürecindeki önemli evreleri ele aldı. Romanlarında belgeselliğe özen göstererek yaşanan çelişkileri, olguları toplumcu gerçekçi bir bakış açısıyla yansıttı. Iğrıp adlı romanı dışında, klasik öyküleme tekniğine bağlı kaldı. İşadamı Vehbi Koç'u anlatan İmparator adlı romanı en çok baskı yapan kitabı oldu. Öykü, roman, deneme ve eleştiri yazılarının dışında sahnelenmiş tiyatro oyunları da bulunan Erol Toy, 1962 Ali Naci Karacan Üçüncülük Ödülü sahibidir.