#okudumbitti #kitapyorum
#songuryan1 #atropakralı
"Seni korkutan belirsizlik Leah. Hayatında hiçbir zaman bu duyguya teslim olma. Çünkü korku bir yenilgidir. Korku bir zaman kıskacıdır. Hem seni hem zamanı yavaşlatır. Onu düşünmek seni sadece ölü biri yapar."
İNSAN ZAYIFTIR. ÇÜNKÜ KORKUYA SAHİPTİR.
Herkese Merhaba
#fantastikroman okumayı sevenler burada mı?
Bugün sizlere Songuryan serisinin ilk kitabı olan Atropa Kralı'nın yorumu ile geldim. Yazarın kalemini aşırı sevdim, çünkü; betimlemeler tadında, tekrar ise hiç yoktu. Fantastik kitap okuyanlar bilir, bazen betimleme ve tekrar okumaktan o güçlü kurgu hiç olup gidiyor, hâl öyle olunca ben çok üzülüyorum. Çünkü o kitabı okurken geriliyorum.
Büyüleyici dünyasıyla, sağlam kurgulanmış karakterleriyle macera dolu bir yolculuk oldu benim için. Yazarın kurguya eğitim ve kitap okumanın önemini vurgulaması beni fazlasıyla etkiledi. Son zamanlarda bir Türk yazarın kaleminden okuduğum en güzel #fantastik kitabı diyebilirim.
Atropa'nın en güçlü lordu olarak bilinen Gazal, savaş yetenekleri, hızı, halkına bağlılığı, kulaktan kulağa yayılmış ve diğer krallıkların da merakını artırmıştı. Böylesi yetenekli olmasını bir Guryan olmasının yanında, çocukluk dönemine de borçluydu. Guryanlar insanlar gibi değillerdi, onların 5 ayak parmağı yerine 4 ayak parmağı vardı. Gazal da Guryanlardan kalan son kişidir. Üstün zekâsıyla 20'li yaşlarda Batı kalesinin lordu seçilir. İşte asıl macera bundan sonra başlar.. Öyle ki İnsanlar, Guryanlar, Galangalılar, Mordonlar, Gillanlar ve bunun gibi türleri okurken, her sayfasında merakınız da artıyor. Ana karakterler dışında kurguya dahil olan yan karakterler bile aşırı ince düşünülmüş. Tam her şey bitti derken, asıl SAVAŞ şimdi başlıyor.
Özellikle Leah benim favori karakterim oldu.