1976
Oda Yayınları
Orijinal Adı:
La Question

2023 7. kitabı
Fransa,sömürgesi Cezayir’de başlayan ulusal kurtuluş savaşını bastırmak için her yola başvuruyorlardı. Emperyalist işgalciliğin bağnazlığı,işkenceci ve ırkçı vahşeti bu kez Fransız devletinin imzasını taşıyordu.
Alıntı
2023 8. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2023 07:51
Hak hukuk ve adaletin işlediği toplumda;sorgulama sırasında suçu tespit edilmemiş şüphelinin bedeni üzerinden işkence yapılmaz. Demokrasisi işleyen ülkelerde; şüpheli işkence yapılmadan ve suçu kesinleşmeden cezalandırılamaz.
Kitap Alıntısı
2024 44. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2024 08:29
Fransa,sömürgesi Cezayir’de başlayan ulusal kurtuluş savaşını bastırmak için her yola başvurdu.Emperyalist işgalcı liğin bağnazlığı,işkence ve ırkçı vahşeti bu kez Fransız devletinin imzasını taşıyordu.İşkence tazgahına götürülen binlerce Cezayirlinin arasındaki sayısı az Fransızlardan biri olan gazeteci Henri Akşehir,işkencede pek çok direnişçinin söylediği bilmiyorum sözcüğünü daha bükülmezce kullandı.”bize söylemeyece ğim” Alleg’in “Sorgusu bu süreci anlatı yor.Ancak bunun yalnızca işkenceyi teşhir etmekte sınırlı bir kitap olduğunu düşünmemeliyiz.”Demokrasinin” doğum yeri sayılan bir “uygar ülke”nin,bir başka halka karşı sömürgeci vahşetini bütün çıplaklığıyla anlatan bir eser
2023 6. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2023 22:25
Kitap, Cezayir'in bağımsızlığından yana olan Fransız gazeteci Henri Alleg'in, 1957 yılında Mavi Bereli Paraşütçü birlikler tarafından uygulanan işkenceleri anlattığı otobiyografik eseri. Yazar, bu insanlık dışı işkenceleri, serbest kaldıktan sonra ''La Question- Sorgu'' adıyla bu küçük kitapçıkta anlatmış. Hatta bu kitap Fransa'da 18. yy'dan beri politik sebepten toplatılan ilk kitap olmuş.