Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gazeteciler, Doktorlar, Savcılar, Polisler ve Herkes İçin El Kitabı

Sorgulama Teknikleri

Hulki Cevizoğlu

Sorgulama Teknikleri Sözleri ve Alıntıları

Sorgulama Teknikleri sözleri ve alıntılarını, Sorgulama Teknikleri kitap alıntılarını, Sorgulama Teknikleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ey, içinde gazetecilik duygusu ölmemiş ama "ortak çaresizlik" ve baskı altında olduğu için görevini yapamayan gazeteciler! Diktatörlüklerde şunu yapabilirsiniz. Soruları diktatörün hoşlanacağı biçime sokarak sorun,diktatör de yaptıklarını kendi ağzından anlatma mutluluğunu yaşasın. Bu mutlulukla ileride yargılanacağı gün için kanıt sunmuş olsun! Ben buna "kanıt biriktirici" soru diyorum.
Bütün yapılacak iş, hedefin düzenli düşünmesini engellemektir.
Reklam
Dünyamızın ve insanların temel sorunu "okuduğunu anlamamak, yanlış anlamak, kendi değerlerine göre anlam vermek, anlamazlıktan gelmek ya da ben başkayım boşvermişliği'dir." Pek çok kavganın altında da bu gerçek yatar.
Olayları yorumlayışımıza göre acı bile farklı görünebilir. Acıya anlam yüklenince dayanılır kılınır; acı bir anlam kazandığı andan itibaren acı olmaktan çıkar.
Reklam
Satranç oyununda, sessizlik esastır. Ancak, kimi oyuncular, elindeki bardağı sallayarak içindeki buz parçalarını şıngırdatır.
Bildiklerimle söyleyeceklerim arasındaki farkı ne yapacaksınız?
Ceviz Kabuğu Yayınları
Reklam
Bilgeye sormuşlar: "Bir insanın akıl düzeyini nereden anlarsınız?" "Konuşmasından" demiş. "Ya hiç konuşmazsa?" Bilge gülümseyerek şu cevabı vermiş: "O kadar akıllı insan yoktur!"
Bir tehlike ile karşılaşıldığında tutulacak en doğru yol, kişinin kendi gücünü tehlikenin büyüklüğü ile karşılaştırması ve buna dayanarak kaçma, savunma, hatta saldırı seçeneklerinden hangisinin en iyi sonucu vereceğini değerlendirmesidir.
Bildiklerimle söyleyeceklerim arasındaki farkı ne yapacaksınız?
Savunma mekanizmaları engellemenin ortaya çıkardığı kaygıyı ve iç ezikliği azaltma fonksiyonunu görmektedir.  Günlük davranışlarımızda sık görülen savunma mekanizmalarından bazıları hayal kurma, baskı altına alma, mantığa bürüme, pollyanna davranışı, yansıtma, yer değiştirme, ödünleme, yüceltme, özdeşim, karşıt tepkiler kurma ve gerilemedir.
Bir film, binlerce bağımsız görüntüden oluşur, bunlardan her birisi bir şey ifade eder ve bir anlam taşır. Yine de son karesine gelinceye kadar filmin tamamının anlamı görülemez.
16 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.