Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sözcükler 67

Sözcükler Dergisi

Sözcükler 67 Hakkında

Sözcükler 67 konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0/10
0 Kişi
Okunma
Beğeni
360
Görüntülenme

Hakkında

“Sınırsız Şiir” Üstüne Söyleşi / Nâzım Hikmet - Yannis Ritsos Öyküyle Davet / Cemil Kavukçu Rimbaud’nun Londra Günleri / Charles Ficat Hem Kâhin Hem Devrimci / Yves Reboul Duyarlı Düşünce / Jean Michel Moulpoix Dünya Ölmeme Günü / İsa Çelik Fethi Naci’ye Mektuplar / Melih Cevdet Anday Opera Kahkahası Üstüne Konuşma / Özdemir İnce Satıcı’nın Trajedisi / Hakan Savaş Beethoven: Sanatçı Ve Otorite / Can Coşkun 150. Doğum Yılında Tevfik Fikret / Mehmet Serdar Karanfiller / Mehmet Yıldırım “İlkbahar Ve Başka Şeyler” / Besim Dalgıç Şiirleriyle, Yevgeni Yevtuşenko, Cevat Çapan, Refik Durbaş, İsimsiz, Turgay Fişekçi, Franz Kafka, Ferruh Tunç, Mustafa Köz, Salih Bolat, Şems Lengerudi, Gökçenur Ç., Selahattin Yolgiden, Adnan Metin, Zarife Biliz, Madteos Zarifyan, Gökhan Turgut, Hakan Tabakan, Seda Tunç, Alper Beşe. Öyküleriyle, Fadime Uslu, Remzi Karabulut, Önder Şit, Miyase Aytaç Yılmaz, Mehmet Kavuk, Sofya Kurban, Erkmen Özbıçakçı, Öznur Yalgın, Turan Erden. (Tanıtım Bülteninden)
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 51 dk.Sayfa Sayısı: 136Basım Tarihi: Haziran 2017Yayınevi: Yazın Basın Yayın Matbaacılık Yayınları
ISBN: 9771300666340Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

Sözcükler Dergisi
Sözcükler DergisiYazar · 21 kitap
Web sayfası: sozcuklerdergisi.com Sahibi ve Yazı İşleri Sorumlusu: A. Turgay Fişekçi Edebiyatın insani bir değer olduğunun bilincindeki belki de son kuşağız. Bizden sonrakiler, giderek bir tüketim metaına dönüşen edebiyatın temsilcileri olacak, edebiyat değil, tüketim ürünü üretecekler. Edebiyatın insan ve toplum için yaşamsal bir gereklilik olduğuna inanıyoruz. Edebiyatın sorgulama, eleştirme, uzlaşmama, yetinmezlik gibi temel değerlerinin de savunusunu amaçlıyoruz. Sözcükler, beğeni ve değer ölçülerimizi göstermek için çıkıyor. Yaşanan kaos ortamının oluşturduğu değerler aşımına karşı edebiyatın değerlerini öne çıkarmak, yüceltmek istiyoruz. Saf, som bir edebiyatın soluklanma alanı olacağız. Bugünün dünyasında böylesi bir girişim "çocuksu” bulunabilir. Sözcükler daha çıkış aşamasında yazarlarımızca heyecanla karşılandı. Bu heyecanın dergimizin sayfalarına da yansıdığını ve gerçek edebiyat okurlarınca da paylaşılacağını umuyoruz. Sözcükler, yazarlarından güç alan bir dergi. Arkasında yazarları ve okurlarından başka destekleyeni yok. Edebiyat sorulmamış sorular sorar, o soruların yanıtları ardında koşarken doyumsuz tatlar ve güzellikler yaratır. İnsan kişiliğinin ve doğasının bağımsızlık duygusunu yüceltir. Edebiyatın temel değerlerine duyduğumuz bağlılık, Sözcükler’in yayımlanmasının temel nedeni. Adımız da bu nedenle edebiyatın ana gereci olan "sözcük”ten geliyor. Sonrası? Sonrasını birlikte göreceğiz.