Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sözcükler Dergisi

Sözcükler DergisiSözcükler - 59 dergisi
Dergi
8.2/10
11 Kişi
51
Okunma
22
Beğeni
988
Görüntülenme

Hakkında

Web sayfası: sozcuklerdergisi.com Sahibi ve Yazı İşleri Sorumlusu: A. Turgay Fişekçi Edebiyatın insani bir değer olduğunun bilincindeki belki de son kuşağız. Bizden sonrakiler, giderek bir tüketim metaına dönüşen edebiyatın temsilcileri olacak, edebiyat değil, tüketim ürünü üretecekler. Edebiyatın insan ve toplum için yaşamsal bir gereklilik olduğuna inanıyoruz. Edebiyatın sorgulama, eleştirme, uzlaşmama, yetinmezlik gibi temel değerlerinin de savunusunu amaçlıyoruz. Sözcükler, beğeni ve değer ölçülerimizi göstermek için çıkıyor. Yaşanan kaos ortamının oluşturduğu değerler aşımına karşı edebiyatın değerlerini öne çıkarmak, yüceltmek istiyoruz. Saf, som bir edebiyatın soluklanma alanı olacağız. Bugünün dünyasında böylesi bir girişim "çocuksu” bulunabilir. Sözcükler daha çıkış aşamasında yazarlarımızca heyecanla karşılandı. Bu heyecanın dergimizin sayfalarına da yansıdığını ve gerçek edebiyat okurlarınca da paylaşılacağını umuyoruz. Sözcükler, yazarlarından güç alan bir dergi. Arkasında yazarları ve okurlarından başka destekleyeni yok. Edebiyat sorulmamış sorular sorar, o soruların yanıtları ardında koşarken doyumsuz tatlar ve güzellikler yaratır. İnsan kişiliğinin ve doğasının bağımsızlık duygusunu yüceltir. Edebiyatın temel değerlerine duyduğumuz bağlılık, Sözcükler’in yayımlanmasının temel nedeni. Adımız da bu nedenle edebiyatın ana gereci olan "sözcük”ten geliyor. Sonrası? Sonrasını birlikte göreceğiz.
Tam adı:
ISSN: 1306-634X
Unvan:
Sözcükler Edebiyat Dergisi
Doğum:
İstanbul, Türkiye

Okurlar

22 okur beğendi.
51 okur okudu.
1 okur okuyor.
9 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Evlilik bir sanattır ve elbette sanat da sanatçının idmanıyla ilgilidir.
Reklam
Ankara'da bir başka roman kahramanı daha katıldı bu gruba: Vüs'at O. Bener. Benim askerlik yaptığım yıllarda her gece evlerine gittiğim bir dostumdu Vüs'at. Oğuz'la onu tanıştırınca Oğuz da müthiş bir dost kzanmış oldu. Vüs'at da Oğuz'u çok sevdi. Tabii ortak konularımız genellikle edebiyattı. O sıralarda tiyatroyla da ilgileniyorduk. Oğuz Godot'yu Beklerken'i çeviriyordu, ben başka bir İngiliz yazarından, John Whiting'den bir oyun çeviriyordum; bu çeviriler hakkında konuşuyorduk. Ama onun ötesinde çok daha tatlı, çok daha zevkli edebiyat dedikoduları yapıyorduk.
-Nalan pijama giydi dün. -Ee? -Hep gecelik giyerdi. -Olur o son zamanlarda. İlk zamanlar gecelik, boşanmaya yakın pijama.
"Yan yana gelmemiş iki sözcük bulabilir miyim?" "En azından denersin."
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok