Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sözü Müstakim Kılmak 1

Ebubekir Sifil

Sözü Müstakim Kılmak 1 Sözleri ve Alıntıları

Sözü Müstakim Kılmak 1 sözleri ve alıntılarını, Sözü Müstakim Kılmak 1 kitap alıntılarını, Sözü Müstakim Kılmak 1 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İslam Modernistleri, fikrî temellerini büyük ölçüde Oryantalist çalışmalara borçlular. Bunu gerek zımnen, gerekse açıktan kendileri de ifade etmekten geri durmuyorlar. Oryantalizm’in İslam dünyasını fikrî olarak “çözümlemek” ve “çökertmek” gibi temel bir hedefi bulunduğu vakıası ise, ayrıca vurgulanmaya ihtiyaç göstermeyecek kadar aşikâr…
Sayfa 83 - Kayıhan YayıneviKitabı okudu
Malumat üç türlüdür. 1- Sırf akılla bilinebilenler 2- Sırf nakille bilinebilenler 3- Hem nakille, hem akılla bilinebilenler.
Sayfa 194 - Kayıhan YayıneviKitabı okudu
Reklam
Dünya kendi başına mamur, yaratılışında mamur ama insanoğlunun ona müdahalesi onu öldürüyor.
Sayfa 188 - Kayıhan YayıneviKitabı okudu
Hz. İsâ'nın kıyamete yakın döneceği itikadı yanlış olsaydı Hz. Peygamber Efendimiz ve âyetler bunu reddederdi.
Sayfa 152 - Kayıhan YayıneviKitabı okudu
Görüşler farklı olacak ve belli bir zeminde, belli şartlar doğrultusunda çarpışacak ki, hakikat şimşeği de oradan zuhur etsin değil mi?..
Sayfa 81 - Kayıhan YayıneviKitabı okudu
Tevrat ve İncil üzerindeki tahrif faaliyetinin, metinde eksiltme-artırma, kelimelerin ve cümlelerin yerlerini değiştirme, yorum yoluyla maksadın çarpıtılması… gibi yöntemlerle yapıldığı vakıası ayrı bir başlık altında müstakil olarak ele alınması gereken bir husustur ki, burada buna sadece işaret etmekle yetinmek durumundayız…
Sayfa 212 - Kayıhan YayıneviKitabı okudu
Reklam
Hatta Kur’an ve Sünnet’in titizlikle teşvik ettiği “Şûra” ilkesine hayat veren de “farklı görüşler”in mevcudiyetidir.
Sayfa 81 - Kayıhan YayıneviKitabı okudu
Zühdün temel esprisini, “dünyaya kendini kaptırmamak” olarak tarif etmemiz gerekiyor. Dünyaya bağlanmamak, dünyaya bel bağlamamak, dünyaya kendini, elini eteğini kaptırmamak...
Sayfa 185 - Kayıhan YayıneviKitabı okudu
Hak mezheplerin dışındakiler “bid’at” oluşumlardır. Kaynakları okuma biçimleri ve hüküm çıkartma tarzları Ehl-i Sünnet ile örtüşmez. Yani “Din tasavvurları” farklıdır.
Sayfa 232 - Kayıhan YayıneviKitabı okudu
Talha Hakan Alp: ... Demek ki nüzûl-i İsâ'yı inkâr edenlerin veya bu konuda kuşkuya düşenlerin o zaman İslam tarihiyle Hristiyanlık ve Yahudilik tarihini birbirine karıştırma gibi bir net olamama durumları var. Yani Yahudilik ve Hristiyanlıktaki bazı aksaklıkları sonradan dine eklemlemeleri bizde de olabileceğine ihtimal veriyorlar ki böyle bir sapma içine düşebiliyorlar.
Sayfa 164 - Kayıhan YayıneviKitabı okudu
Reklam
Vahiy mahsulü bir kitab anlayışının da müsteşrikin kafasında bir karşılığı yok. Çünkü kitap deyince o, beşer mahsûlü kitap anlıyor. İncil böyle çünkü. İncil’i oturmuş Matta, Luka, Yuhanna ve Markos isimli dört tane adam yazmış. Bunu kendisi de söylüyor. Bunun da normal olduğunu söylüyor. “Evet o yazmış ama ona Kutsal Ruh yazdırmıştır” diyor. “Gökten vahiy olarak bir şey inmedi. Öyle bir vahiy varsa o İsa’nın kendisidir” diyor.
Sayfa 206 - Kayıhan YayıneviKitabı okudu
İmam Ebu Hanife’nin fıkıh tarifini burada özellikle hatırlayalım: “Fıkıh kişinin lehinde ve aleyhinde olan hükümleri bilmesidir” diyor. Benim din hakkındaki bilgim, neyin lehimde neyin aleyhimde olduğu hakkındaki bilgim bizatihi din ile sıkı kopmaz bir ilişki içinde değilse; her an değiştirilebilir bir şey ise benim din anlayışımda bir arıza var demektir.
Sayfa 201 - Kayıhan YayıneviKitabı okudu
Mezhepsizlik Nedir? O halde “mezhepsizlik” diye ifade edilen şey nedir? Bu sorunun en kestirme cevabı şudur: Mevcut mezheplerden birisiyle ameli kabul etmeyip, yeni bir oluşuma gitmek mezhepsizlik olarak ifade edilmektedir. Buradaki “yeni oluşum” eğer yeni ve müstakil bir mezhebi anlatıyorsa, söylenecek bir şey yoktur. Bugün kendisini
Sayfa 229 - Kayıhan YayıneviKitabı okudu
Geri19
148 öğeden 136 ile 148 arasındakiler gösteriliyor.