Sperodea

2021
Perseus Yayınevi

Puan vermedi·496 syf.·
2022 37. kitabı
Kitabı elinize aldığınızda, içinde gizem barındırdığını hemen anlıyorsunuz.Söz konusu tarihi olaylar olduğunda, ortada mutlaka kurcalanması gereken handikapların da olduğunu tahmin ediyoruz.Çünkü aydınlanmayı bekleyen sayısız gizemli olay, meraklı araştırmacıları bekliyor ,Sperodea ‘daki gibi... Okumaya başlayınca elimden dahi bırakmak istemedim, kendi tarzındaki sakinliğiyle yazar bizi bir an olsun bırakmıyor.Akıcı üslubu ve anlatımıyla, bir babanın çocuklarına bıraktığı miras sonrası başlayan asıl konular , bizi Sperodea’ya götürüyor.. Kitabın devamını sabırsızlıkla bekleyen bir okuyucu olarak, sizin de severek okuyacağınızı düşündüğüm bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Birbiriden güzel kitapları okumama vesile olan Ece Ceren Gültepe ‘na çok teşekkür ediyorum.Canım Ecem iyi ki varsın . Kitap okurken zamanın nasıl akıp geçtiğini anlamak istemeyenler için... Tarihi yerleri gezmenin yeri ayrı..peki okuyunca gözünde o atmosferi canladırabilmek?Belki de o meşhur soru buradan doğdu...hangi soru bu? Bilen çıkar mı?
2022 15. kitabı
Kitap Yorumu//Sperodea-Umut Sadak . Babalarının ölümüyle hayatları değişen, paylarına düşen mirasla hayatta farklı sorumluluklar üstlenmek zorunda kalan ve gelecek planlarının tamamen farklı yönlerde şekillendiği bir aile ve miras sonucu elde edilen gizemli bir toprak parçasında bulunan, geçmiş ile geleceğin harmanlanıp beklenmedik maceraların yaşanacağı, efsanevi Sperodea Devleti'nin son kraliyet fertlerine yuva olmuş ve ölümle sonuçlanan kanlı komplonun yaşandığı gizemli bir konak… . Sperodea Devleti'nin fertlerinin öldürülmesine yol açan bu kanlı ve karanlık komplo, konağın yeni sahipleri tarafından aydınlatılabilecek mi? Zamanın döngüsü içerisinde sıkışan ve huzura kavuşmak umuduyla bitmeyen bir arayış içerisinde olan ruhlar, hayatlarına aldıkları bu ailenin de yardımlarıyla huzuru bulabilecek mi? . Tarihle günümüzün etkileşim hâlinde olduğu ve konağın eski sahipleri olan ruhlarla şimdiki sahipleri olan fani bireylerin bir arada yaşadığı bu konakta yaşanan macera dolu olaylar, hepinizi derinden etkileyecek. Fantastik severlerin de keyifle okuyacağı bu kitabı seveceksiniz. . Yazarı @sadak_umut öyle güzel yürekli bir yazar ki. Kitabın editinde çalışırken kurgusu güzel iletişim için de ayrıca teşekkür etmeden geçmeyeceğim.️
2022 73. kitabı
İyi akşamlar sizlere Ece Ceren Gültepe canımın tavsiyesiyle okuduğum #sperodea kitabıyla geldim. Babalarının ölümünden sonra herkes payına düşen mirası alır ve hayallerini gerçekleştirmek için planlar yapmaya başlar. Ona ise büyük bir arazi düşer o da hayalini gerçekleştirmek için araziyi incelemeye gider ve orada büyük bir konak olduğunu görür. Konak ile ilgili araştırma yapınca konak hakkında söylenenler dikkatini çeker ve konakta araştırma yapmaya başlar. Ve bir kutuda gizemli bir kitap bulur, kitap da Sperodea Devlati ve kanlı bir komploya kurban olan aile hakkında bilgiler vardır. Konakda da bazı şeyler olmaya başlar başlar da gördüklerini hayal sanır ama sonrasında bunların konağın yaşayan ruhları olduğunu anlar. Bu ruhların ondan istekleri vardır. Huzura kavuşmaları için de ona ihtiyaçları vardır. Ruhlar ne istiyor? Konaktaki her şey düzene girecek mi? Bu soruların cevabını kitap da bulabilirsiniz. Ben kitabı çok sevdim sizlere de tavsiye ederim. @perseusyayinevi Ece Ceren Gültepe #umutsadak #neokudum #kitap #tavsiyekitaplar #benokudumsendeoku #hobimreels #hobimflowers #vuslatınkitapkurtları #vuslatinkitapkurtlari #hobinizhobimolsun #hobimmacro #keşfet #hobimreels
2022 36. kitabı
Babalarının ölümüyle hayatları değişen, paylarına düşen mirasla hayatta farklı sorumluluklar üstlenmek zorunda kalan ve gelecek planlarının tamamen farklı yönlerde şekillendiği bir aile ve miras sonucu elde edilen gizemli bir toprak parçasında bulunan, geçmiş ile geleceğin harmanlanıp beklenmedik maceraların yaşanacağı, efsanevi Sperodea Devleti'nin son kraliyet fertlerine yuva olmuş ve ölümle sonuçlanan kanlı komplonun yaşandığı gizemli bir konak… Sperodea Devleti'nin fertlerinin öldürülmesine yol açan bu kanlı ve karanlık komplo, konağın yeni sahipleri tarafından aydınlatılabilecek mi? Zamanın döngüsü içerisinde sıkışan ve huzura kavuşmak umuduyla bitmeyen bir arayış içerisinde olan ruhlar, hayatlarına aldıkları bu ailenin de yardımlarıyla huzuru bulabilecek mi? Tarihle günümüzün etkileşim hâlinde olduğu ve konağın eski sahipleri olan ruhlarla şimdiki sahipleri olan fani bireylerin bir arada yaşadığı bu konakta yaşanan macera dolu olaylar, hepinizi derinden etkileyecek. Kitaba başlar başlamaz sizi çözülmesi gereken bir gizem bekliyor. Merakla sayfaları çevirirken nasıl bittiğini anlamıyorsunuz bile. Özellikle fantastik sevenler kitaba bayılacaksınız. Devam kitabının da yakında çıkacağının haberini aldım sabırsızlıkla bekliyorum. #bookstagram #okudumbitti #kitaptavsiyesi #sperodea #umutsadak
2021 243. kitabı
Merhaba kitap severler; Öyle dolu bir kitap ile geldim ki aynı matruşka bebeklerine benzettim.İçeriğine girdikçe aile bağları,taht kavgası sonucu ihanetler,pişmanlıklar,karanlık bir geçmiş,antik tarihi bir ev ve aşk ile evlerinize misafir olucağım. Kitap Yorumu Babalarının ölümünün ardından aileye miras kalır.Anneye ev ile lokanta,aile şirketi abla ile küçük kardeşe,Ortanca kardeşede geniş bir arazi ve bankada bir miktar para... Zaman geçtikçe herkes işine alışmaya ve sevdiği yönlere evrilmeye başlar. Bir gün babasının odasında bir kutu bulur.Düzeneği açar ve içinden bir kitap çıkar.Kitabı profesöre götürür.Günler sonra araştırmanın sonucunda Speradeo Devleti efsanesi ortaya çıkar... Devletin,adaleti ve zenginliği, Krallık sistemleri,zamanın ilerisinde bir medeniyete sahipler.Yıkıldıkları devir,Krallığın en güçlü olduğu devir hakkında bir bilgi yok... Bu kitap bütün gizemi çözecek tek kanıt...Kraliyet ailesi neden çöktü? Bunlara sebep olan kimdir? Kral,Kraliçe,prenses ve prens ...Sonu süpriz olmasına karşı tahmin dışı gelişti sanki devamı gelicek gibi bir hisse kapıldım...Kesinlikle okunmaya değer bir kurgusu vardı... Aylin Karadamak tavsiyesiyle @perseusyayinevi 'ndan çıkan #umutsadak ''ın kaleme aldığı #Sperodea isimli kitabı okuyup inceledim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.Kitapla ve sevgiyle kalın... @theseusyayinevi #fundaileheryerdeoku #heryerdeoku#kitap #etamin#book#fyp
2022 120. kitabı
Babalarının ölümüyle başlayan hikayede miras açıklandığında, ortanca oğlana büyük bir arazi düşer. Şirketin yönetimi ablası ve kardeşine kalmıştır. Araziye hastane yaptırmayı düşünen kahramanımız araziye gittiğinde, içinde eski ve büyük bir konak olduğunu görür. Bu sırada da ailesi şirket işlerine yardım etmesini isterler. Arada şirket işlerine baksa da, konağı da araştırmayı sürdürür. Babasının eski dostuna arazinin durumunu öğrenmek için uğradığında, büyülü konağın hikayesini de öğrenir. Efsaneyi dinleyince konağı daha da çok merak ederek konağa gider. Evi gezerken bodruma inen gizli bölmeyle bir düzenek bulur. İçinde bulduğu kutu ve kitabı arkadaşı profesöre gösterir. Bu sırada evde de hayalinde gördüğünü düşündüğü Speredea Devleti’nin, son kralının kızıyla tanışır. Kitap ile ortaya çıkan sırlarla, Sperodea Devleti'nin tüm fertleri, ölümle sonuçlanan bir komplonun kurbanları olmuştur bu konakta. Ruhlarının huzur bulması için konağın yeni sahibinin yardımını isterler. Günümüz ile Sperodea Devleti’nin tarihinin etkileşim halinde olduğu, olay örgüsü çok iyi kurgulanmış bir roman. İlk satırlarda yavaş ilerlese de, sonrasında sizi içine çekerek merakla okutuyor. Akıcı ve sade bir anlatım tarzına sahip, yalın bir dili var kitabın. Son sayfalara kadar macera devam ederken finalde beklenmedik bir sürpriz bizi bekliyor. Aile bağları, taht kavgaları gibi konuları da işleyerek her sayfada şaşırtan bir romandı. ‘On parmağında on marifet’ deyiminin hikayesi de ayrıca ilginçti. Perili köşk hikayelerinden çok farklı, ilginç karakterlerle, sürükleyici bir kitap. Bu tarz kitapları sevenlere kaçırmamasını tavsiye ederim. #Sperodea ^ #alıntı Bir nesneye baktığında gözünün önünde bir şeyler canlanmıyorsa ve zorluyorsan kendini, ancak sahte bir hayal
Mitoloji - Fantastik

Umut SadakYazar · 2 kitap
Düzce Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümü mezunu. Küçük yaşlardan beri edebiyata ilgi duyuyor.