The Blood of Stars #1

İngilizce
İngilizce
Ciltli

2021 102. kitabı
#kitapyorumu 4/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 8/10 ⭐️⭐️⭐️⭐️ Mesele onu kurtarmaksa güneşten, aydan ve yıldızlardan bile vazgeçebilirim. O- bir adı bile olmayan ama yine de binlerce adı olan çocuk. Elleri yıldızların kanıyla lekelenmiş çocuk. Sevdiğim çocuk. Kitabı sevdim. Çoğu kitaptan farklı ve benzersiz bulduğum bir kurguya sahip olan Şafağı Ör kitabını birkaç gün önce bitirdim. Her zaman olduğu gibi önce konusu ardından hislerim olarak yorumu başlatayım. Kadın karakterimiz Maia kitabın ilk bölümlerinde bize nasıl terzilik yapmaya başladığını anlatıyor. Küçük yaşta annesini nasıl kaybettiğini anlatıyor önce. Babasının geçmişte çok aranılan bir terzi olduğunu ama annesinden sonra hiç toparlanamadığını… Ardından babasının yerine geçip dikiş dikmeye başlıyor. Üç erkek kardeşinden hiçbiri bu alana ilgili değil. Ülkede savaş çıkınca da bu sanata yönelmeye hiç şansları olmuyor çünkü üç erkek kardeşten ikisi savaşta ölüyor. Geriye savaşın mahvettiği yaşayan tek erkek kardeşi ve ruhu artık burada olmayan babası ile ortada kalan Maia’nın karşısına milyonda bir gelecek bir fırsat çıkıyor. İmparatorluk Terzisi olma şansı. Ortada ise tek bir sorun var. Senelerce tüm dikişleri Maia dikmesine ve aileyi geçindirmesine rağmen erkek olmadığı sürece kimse onu ciddiye almıyor. O da son çare olarak saraya erkek kardeşi olarak gitmeye karar veriyor ve kitabımız böylece başlıyor. Yazarın dili inanılmaz akıcı. Karakterler mükemmel olmasa bile güzeller ve dünyası sihirle dolu gibi hissettiriyor. Kitabı okurken sayfaların nasıl ilerlediğini anlamadım. Puan kırdığım kısmına gelecek olursak “aşk” kısmı. Çok daha fazlasını beklerken ortalama kalan bir aşktı. Maia ve Edan (erkek karakter) arasındaki duyguları alamayınca ve kitabın yarısından sonra ümidimi kesince bir puan kırmak durumunda kaldım. Erkek karakter
2025 36. kitabı
Okunma: 25 Mart 2025 23:59
"O an anladım, biz bir ömürlük dikilmiş iki parçalı bir kıyafet gibiydik. Dikişlerimiz sökülemezdi. Sökülmelerine izin vermeyecektim." Terzilik zor. Ama bundan daha da zor olanı hayalin ne olursa olsun bu yolda karşına çıkan engellere rağmen vazgeçmemek. Bu kitapta vazgeçmeyenlerin olsun ve fantastik seviyorsanız bir gün mutlaka okuyun. Maia Tamarin inatçı, kendinden emin çünkü küçüklüğünden beri terzilikte ustalaşmak için çok çalışmış ki bir gün İmparatorluğun terzisi olabilsin. Hayallerini gerçekleştirmeye çok yaklaşmışken hesaba katmadığı şey sırrını biliyormuş gibi onu izleyen ve gizemleriyle ünlü olan Baş Büyücünün dikkatini çekmesi. Edan'la her konuşmasında öğrendiği bir şey varsa o da büyücünün gizemlerinden biri de aslında hiç de göründüğü gibi olmadığı. Ay çok mu gizem dedim siz daha kitabı okumadınız djdk. Anlamadığım bu kitap neden hiç abartılmamış, kurgusu bu kadar güzelken neden hiç bir yerde karşılaşmamışım kendisiyle? İlk başta mulana gibi başladı ama sonrası hiç bir klişeliğe yer bırakmayacak şekilde ilerledi. Yani hayır, uyarlama olduğunu sanmıyorum. Yazarın kendi kurguladığı bambaşka bir dünyayı okuyoruz. Çok ara vererek okumak zorunda kalsam bile anlatımında bir kopukluk yaşamadım. Dili de gayet akıcıydı. Ve ben 100 sayfaya kadar girişte yazılana bir anlam veremedim. Konumuz Maia'nın kendini kanıtlamak olduğunu sanırken hikâye ilerledikçe Büyücü Edan öyle bir gizemli hal aldı ki yıldızlara çıkmak zorunda kalmak bile önemsiz kaldı yanında:) İkisini okumak çok güzeldi. Edan'ın gizemli yanı ne kadar merakta bıraktıysa şakacı yanı da bir o kadar keyifliydi. Dertsiz tasasız olmak için çok uğraştı ve çoğu zaman beni bile her şeyin yolunda olduğuna ikna etti kitapta. Hep bir burukluk olsa da çok tatlı bir çift olarak hatırlayacağım bu ikiliyi <3 Şimdi ise
Fantastik
2025 32. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2025 15:00
Şu aralar genç yetişkin fantastik okumada o kadar zorlanıyorum ve okurken o kadar sıkılıyorum ki. Bu da tam üstüne denk geldi gibi oldu. Kesinlikle bana hitâp eden türden bir kitap değildi. Olayların saçmalığı kitabı dayanılmaz kıldı benim gözümde. Kralın kızı, yapılması neredeyse imkansız olan üç elbise istedi diye canını riske atacak bir yolculuğa çıkıp malzeme bulmaya çalışmak ne demek yani? Kitabın ortalarına kadar krallığın terzisi olmak için yarışmada türlü türlü kıyafetler dikerken olayların böyle bir şeye evrilmesi bana biraz fazla çocukça geldi :/ Tüm karakterlerin on yaşındaki çocuk aklına sahip olduğu, sıkıcı diyebileceğim manasız bir kitaptı. On üç yaş üstünün rahatlıkla okuyabileceği bir kitap ama onlara bile önereceğim bir kitap değil maalesef :(
Duygu ve Düşünce
Puan vermedi·%80 (304/376 syf.)·
Yani cidden bir kitabı bu kadar sevmeyebilirdim. Karakterler kötü mü? Hayır değil. Konu da aslında kötü değil sadece cidden umrumda olmadı bu hikaye. Ana karakterimiz Maia’nın terzilik macerası da azcık büyüye dokunuşu da ya da altı asla dolmayan nefret aşk ilişkisi de bana hiç ilginç gelmedi. Kitabı son 70 sayfa kala bıraktım. O yüzden muhteşem bir şey kaçırdıysam da yapacak bir şey yok. Sadece bira sövmek istiyorum. Kitap boyu ilginç bir şey olur diye bekledim ama koca bir sıfır. Temel beceri olan terziliğin hiç ilgimi çekmemesi de bu kararımı etkilemiş olabilir ama kitabın romantizm yönünü de aşırı zayıf buldum. Edan! 500 civarı yaşındaki sözde muhteşem büyücümüz 3,5 dakika içerisinde esas kızımıza aşık oluyor. Vov peki neden? Çünkü esas kızımız erkek kılığına girecek kadar cesur. Yani bu kadar toy bir karakter yazacaksa yazar 16-17 yaşında bir karakter yazmalıydı bence. 500 yaşında birinin gördüğü en etkileyici kişi Maiaysa yazık o geçen ömre! Ha Maia kötü mü hayır. Ama maksimum bir yan karakter potansiyelinde ve esas oğlanımıza gıcık olmak zorunda olduğu için durup dururken kötü davranacak kadar boş yazılmış bir karakter. Gereksiz çok doldum kitaba ama okumasanız hiç bir şey kaybetmezsiniz. Kitapların ketesi olmaya aday düzlükte ve hiç öne çıkan bir tarafı yok. Buraua kadar dayanan herkese sevgiler..
2024 42. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2024 18:59
Maia Tamarin, bir zamanlar oldukça ünlü bir terzi olan babasının dükkanında dikişçi olarak çalışıyordu. Herkes onun iyi bir evlilik yapmasını bekliyordu ama o, diyarın en büyük terzisi olmayı kafasına koymuştu. Sarayda yeni bir imparatorluk terzisi seçileceği konuşulurken, onlara da davet gelmişti. Tamarin soyadını ne hasta babası ne de dikişten anlamayan abisi onurlandırabilirdi. Bu kez ipleri eline alma sırası, abisinin yerine geçip saraya gidecek olan Maiadaydı. Yalanlar ve entrikalarla dolu bir yarışma başlamak üzereydi. Sırrı keşfedilirse sonunun ölüm olacağını adı gibi bilmesine rağmen, hayalleri uğruna elinden geleni yapmak zorundaydı. Başbüyücü Edanın gözleri sürekli üzerindeyken güneş, ay ve yıldızlardan dokuyacağı kaderinde en büyük yardımcısı, ailesinin en gizli mirası olacaktı. Konusu o kadar farklı ve güzeldi ki hem bir an önce okumak hem de hiç bitirmemek istedim kitabı. Dürüst olmak gerekirse kitabı sadece Edan için okumuş olabilirim…Muhteşem bir karakterdi. Maia için yaptığı fedakarlıklar o kadar büyüktü ki beni kendine hayran bıraktı. Tabi Maianın da dilek hakkını Edan için kullanmasını unutmamak gerek. Sonlara doğru sinirlerim bozuldu normal olarak. Şükürler olsun ki ikinci kitabı elimde. Ama korkumdan okuyamıyorum daha. Kısacası farklı bir konusu olan, romantik fantastik kitap arıyorsanız bu tam size göre. Tavsiye ediyorum.
1000k
2021 28. kitabı
Kitap o kadar güzeldi ki, ben fantastik-aşk okumayı aşırı seven biriyim ve şafağı ör bu konuda mükemmeldi bence. Hava uyanıyor’a aşırı benzettim iyi ki de benziyor çünkü hava uyanıyor’a benzeyen bir şey okumayı çok istiyordum uzun zamandır. Kitapta İmparator terzisi ölüyor ve Maia’nın babası bu görev için çağırılıyor ve her şey tam olarak burada başlıyor. Maia kitaptaki en güçlü kadın karakterdi kesinlikle. Abilerini kaybetmesi ve ailesi için erkek kılığına girip saraya gitmesi, onlar için uğraşması cidden aşırı güçlüydü. Amana’nın 3 elbisesini yapmak için çektiği o zorluklar arasında Edan’ın gücünü kaybedeceğini bile bile yanında gitmesi, yardım etmesi aşırı güzeldi Edan olmasa Maia 3 ayda hayatta o elbiseleri yapamazdı. Ve onca çektiği şeyden sonra dilek hakkını Edan’ın yemini için kullanıp kendini riske attığında şok olmuştum okuduğum en güzel fantastiklerdendi net.
2021 37. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2021 15:51
☆HARİKA☆ Çok güzel bir kitap bitirdim az önce. Kesinlikle fantastik severlere önerimdir. Muhteşem!!!. Yazarın yarattığı dünyadan çıkamıyorum. Büyü, sanat ve romantizm dolu sayfalar.. doyamadım. Kesinlikle çok başarılıydı, aklımda hiçbir soru bırakmadı. Çok korktum bu güzel hikayeye yarım bir son bırakır diye ama öyle olmadı. İkinci kitabı 2020 de çıkmış. Yabancı yayınları harika işler yapıyor. İkinci kitabın en yakın zamanda çıkmasını bekliyorum...
2022 23. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2022 18:17
İlk sayfadan itibaren temposunu koruyan bir kitap. Kitap boyunca betimlemeler tam kıvamındaydı. Öyle ki kendimi dizi izliyormuş gibi hissettim. Hayal gücümün sınırlarında dolaştım ve bu muhteşemdi. Karakterlerin arasındaki uyuma hayran oldum. Oğlanın gizemli olması ilk defa beni sinir etmedi. Başka bir olasılık da yoktu bence. Maia çabuk öğrenen ve öğrendiklerini kullanabilen biriydi. Bu ikiliden kötü bir uyum beklemek saçma olurdu zaten. Gerçekten çok şey yaşanmış olsa da aslında her şeyin yeni başladığını sadece okumakla kalmadım, hissettim. İkinci kitaba başlamak için can atıyorum. Özellikle Edan gibi asırlık sırları olan bir büyücü varken yazarın kitabı nasıl bitirmiş olabileceğini endişeli bir şekilde merak ediyorum.
2021 66. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2021 01:39
Şafağı Ör #kitapyorumu 4/5 “Rüzgarı yakala,” diye fısıldadım. “Hiç uçmayan bir uçurtmaya dönme.” Maia Tamarin, babasının İmparatorluğun en iyi terzisi olduğu günlerden beri tek bir hayalle büyümüştür; diyarın en ünlü terzisi olmak. Zaman içinde paramparça olmuş ailesini ve terzi dükkanını geçindirmeye çalışan Maia, hayatını tamamen değiştirecek bir teklif alır. İmparatorluk Terzisi olmak için, saraya abisinin kimliğini kullanarak girmek zorundadır. Herkesin gözünü kararttığı bir yarışmada birinci olursa, Saray’da bir terzi olabilecek, hem hayaline kavuşup hem de ailesini refah içinde yaşatabilecektir. Ancak, kimliğini gizlemesi sandığı kadar kolay olmayacaktır. Özellikle de Başbüyü Edan, onun attığı her adımını izlerken. Şafağı Ör, uzun zamandır okuduğum en farklı kurgulardan biriydi. Bu arada, Mulan uyarlaması olduğunu da belirteyim. Öncelikle, yazarın dili inanılmaz akıcıydı. Hiç sıkılmadan kolayca okutuyor kendini. Zaten kurgu genel olarak da “şimdi nereye bağlanacak?” havasında ilerlediği için hep bir merak var. Kitap, alıştığımız fantastikler gibi değil ama aynı zamanda her detayda da o büyülü havayı bir şekilde hissedebiliyorsunuz. Saraydaki o rekabet havası, diğer terazilerle o aralarındaki rekabet güzel anlatılmıştı ama ben yine de o kısımları daha detaylı okumak isterdim çünkü oradan sonra daha da heyecanlı bir yere bağlanıyor zaten. Maia, güçlü ve ne istediğini bilen, kitap boyunca istediğim gelişimi gösteren bir karakterdi. Edan..Yani elde böyle mükemmel bir potansiyel varken yazar harcamış gibi geldi. Aslında kitabın ilk başında çok sevmiştim. O gizemli havası, laf atmaları tam benim sevdiğim türdeydi ama hikaye ilerledikçe 500 yaşından daha büyük bir büyücüden çok konuşmaları ve hareketleriyle 17-18 yaşındaki birini okuyorum gibiydi. Bu yüzden ikisinin
2022 2. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2022 00:10
Kitabın başlangıcı mulana benziyordu galiba uyarlamasıymış açıkçası konusu olsun olayların seyrettiği mekanlar olsun çok beğendim maia ve edan ikilisi kalbimi çaldı diyebilirim o kadar tatlı bir ikili oldularki favori çiftlerim haline geldiler kitapta sürekli bir hareket ve aksiyon olması sizi hiç sıkmıyor üç elde edilmesi gereken malzeme boyunca bambaşka mekanlara gidiyorsunuz tabii bunların yanı sıra beni en etkileyen olay ise maianın elbiseyi giyip edanı esaretinden özgür kılıp kendini iblis olmaya mahkum ettiği o andı fedakarlığın aşkla birleşimini yazar çok asil bir biçimde betimlemişti açıkçası kitabı çok çok beğendim ayrıca yabancı yayınlarını kitabın şömizi için tebrik ediyorum yumuşacık bir dokusu vardı sarılıp uyumak istedim

Elizabeth LimYazar · 8 kitap
Elizabeth Lim, masallar, mitler ve şarkılarla dolu bir ortamda büyüdü. Hikaye anlatma tutkusu, 10 yaş civarında Sailor Moon, Sweet Valley ve Star Wars için hayran kurguları yazmaya ve bunları çevrimiçi olarak yayınlamaya başladığında ortaya çıktı. "Vay canına, insanlar gerçekten yazdıklarımı okuyor. Bu da oldukça havalı!" diye düşündü. Ancak öğretmenlerinden biri ona denemelerinde "çok fazla ses tonu" kullandığını söyleyince, Elizabeth İngilizce dersinden kalmamaya odaklanmak için yaratıcı yazmaya ara verdi. Yıllar içinde Elizabeth film ve video oyunu bestecisi oldu ve hatta müzik besteciliği alanında doktora yaptı. Ama her zaman yazmayı özledi ve yüksek lisans okulundan biraz nefes almak istediğinde hikayeler yazmaya yöneldi. Bir gün, önce eğlence olsun diye, sonra işler ciddileşince bir roman yazmaya ve bitirmeye karar verdi ve o zamandan beri hiç arkasına bakmadı. Elizabeth klasik film müziklerini, romantik kitapları, yemekleri (şu anda arepa ve Etiyopya yemeklerine özel bir düşkünlüğü var), turkuaz rengini, bulutlu havaları, İngiliz muffinlerini, bisiklet sürmeyi ve fırıncılığı seviyor. Eşiyle birlikte New York şehrinde yaşıyor.