Hitler'in Sonunun Başlangıcı

Stalingrad 1942
Türler:

2. Dünya Savaşı
2021 1. kitabı
Tarihe ilgisi olan tüm arkadaşlara tavsiye ederim, gayet bilgilendirici oldu. Ancak teknik bilgi açısından çok fazla detay vardı bu da akıcılığı olumsuz etkilemişti. 2. Dünya Savaşı hakkında bilgi edinmeme katkı sağladı sonuç olarak.
Tarih
2021 4. kitabı
"Osprey askeri tarih dizisi" başlığındaki seriden, dilimize çevrildi. Artık bir klasik haline gelen, bu yayınevinin, bu serisinde ki kitaplar, aynı sistem içinde tek bir muharebeyi, bazen adı üstünde harekatları (Barbarossa Harekâtı gibi) ele alıyor. Kitapların içinde ki alt bölümler, sıralamalar, analizler ve kullanılan haritalar aynı tipte. 96 sayfalık kitabın fiyatı 22.-TL. Konuya ilk defa giriş yapanlar için ideal, geriye kalan meraklıları için, "Her zaman öğrenilecek bir şeyler vardır!"
Savaşın Kırılma Noktasına Dair Tatmin Edici Bir Anlatı
2025 14. kitabı
İş Bankası Osprey Tarih Serisi’nin kırmızı ciltli kitaplarını okumaktan her zaman büyük keyif alıyorum. Çünkü bu serideki kitaplar, ne aşırı detaycı ne de dili ağır. Stalingrad 1942 de bu dengenin güzel bir örneği. Stalingrad Muharebesi, yüzeysel bakıldığında tarihin belli bir dönemine sıkışmış spesifik bir olay gibi görünebilir. Ancak etkileri düşünüldüğünde, bunun çok daha büyük bir kırılma noktası olduğu aşikâr. Bu savaşa ilgim, ilk olarak Jude Law’ın oynadığı ve dilimize Kapıdaki Düşman olarak çevrilen filmle başladı. Sonrasında okuduğum diğer II. Dünya Savaşı kitaplarında sıkça karşıma çıkan bu muharebe hakkında hep aynı sorular zihnimde yankılanıyordu: “Ne oldu da hızla ilerleyen Alman ordusu geri çekilmek zorunda kaldı? Savaşın seyri nasıl değişti?” Peter Antill’in bu kitabı, sorularımın çoğuna tatmin edici yanıtlar sundu. Muharebenin stratejik planlarını, yapılan hataları, kritik dönüm noktalarını ve tüm bunların sonuçlarını sade ama doyurucu bir anlatımla ele alıyor. Kitabın savaş planlarını detaylandırması, hatalara değinmesi ve fotoğraflarla desteklenmesi, Stalingrad’da yaşananları daha iyi kavramama yardımcı oldu. Savaşlara bakış açımı daha gerçekçi bir noktaya taşıdı ve olayın gizemini benim için ortadan kaldırdı. Söylenecek daha çok şey var, ancak özetle II. Dünya Savaşı’nın ilerleyiş sürecine ilgi duyanlar için kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap. Hem başlangıç seviyesindeki okuyucular hem de daha derinlemesine bilgi edinmek isteyenler için oldukça tatmin edici bir eser.
Tarih
2022 8. kitabı
Okunma: 07 Mart 2022 23:33
2. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren meşhur Stalingrad Savaşının en ince detaylarına kadar incelendiği eserde Alman ordusunun büyük hezimeti sebepleri ve sonuçlarıyla anlatılmış. Eser geniş bir fotoğraf arşivi ve harekat haritalarıyla zenginleştirilmiş. Bunlara ek olarak kullanılan canlandırma resimleri de ek görsellik kazandırmış. Olumsuz yanı fazlaca askeri içerik barındırarak bir tarih eserinden ziyade harp ders kitabı niteliği kazanmış olması.

Peter AntillYazar · 2 kitap
Peter Antill, uluslararası siyaset ve savunma araştırmaları üzerine öğrenim görmüş; Staffordshire Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler lisansını, Abersywyth’teki Galler Üniversitesi’nde ise stratejik araştırmalar yüksek lisansını tamamlamıştır. 1998’den 2002’ye kadar Cranfield’deki Savunma İdaresi ve Güvenlik Analiz Dairesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra kendini tam zamanlı yazarlığa vermiştir.