Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şu Psikanaliz Sanatı: Görülmemiş Rüyaları Görmek, Kesintiye Uğramış Çığlıkları Duymak

Thomas H. Ogden

Şu Psikanaliz Sanatı: Görülmemiş Rüyaları Görmek, Kesintiye Uğramış Çığlıkları Duymak Hakkında

Şu Psikanaliz Sanatı: Görülmemiş Rüyaları Görmek, Kesintiye Uğramış Çığlıkları Duymak konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
8/10
3 Kişi
10
Okunma
3
Beğeni
440
Görüntülenme

Hakkında

Thomas H. Ogden’ın düşünüşü yirmi beş yılı aşkın süredir psikanalizin en yeni ve ileri safhasında yer almaktadır. Ogden bu çalışmasında, Freud, Klein, Winnicott ve Bion’un çalışmalarını geliştirmektedir ve insanın psikopatolojisinin kişinin deneyiminin rüyasını görme yetisindeki bir çöküntünün bir tezahürü olduğu fikrini araştırmaktadır. Analistin ruhsal olarak hastanın rüya görme sürecindeki rolüyle ilgili incelemeler, zekice ve sürükleyici klinik çalışma anlatımları vasıtasıyla, analistin deneyimine ilişkin etkileyici bir içgörü sunarak örneklendirilmektedir. Şu Psikanaliz Sanatı psikanalizle ilgili, rüya görmenin insan ruhsallığındaki rolünü kavramsallaştırmanın yeni bir yolunu ön plana çıkaran özgün bir bakış açısı sunmaktadır. Çalışma boyunca “nesne ilişkileri kuramının kökenlerinin yeni bir yorumu”, “tutma ve kapsama, olma ve rüya görme” ve “psikanalitik yazım” gibi başlıca konular ele alınmaktadır. Bu ilgi çekici eser sadece bir dizi yöntemi değil, hastalarla insani ve müşfik bir biçimde var olmanın bir yolunu aktarmak konusunda da başarılı olmaktadır. Psikanalistler, psikoterapistler ve diğer ruh sağlığı çalışanları için fevkalade ilgi çekici bir çalışma olarak literatürde yerini alacaktır. Psikanaliz yaşanan bir duygusal deneyimdir. Bu itibarla tercüme edilemez, sureti çıkarılamaz, kopya edilemez, kayda alınamaz, açıklanamaz, anlaşılamaz ve kelimelerle ifade edilemez. O olduğu şeydir. Yine de analistlerle hastalar arasında psikanaliz çalışmasıyla meşgul oldukları sırada olanların çeşitli boyutları üzerine düşünürken, yaşanan o deneyim hakkında kıymet taşıyan bir şeyler söylemenin mümkün olduğuna inanıyorum. Thomas H. Ogden Thomas H. Ogden günümüz psikanalizinin en çok okunan, en etkili ve en tanınmış temsilcilerinden birisidir. Son yirmi yılda yazılmış psikanalitik metinleri okuduğunuzda eserlerini kaynaklar arasında bulma ihtimaliniz hayli yüksektir. Beğendiğiniz bir kitabın önsözünü onun yazmış olduğunu görebilirsiniz. Hem verimli hem etkili bir yazar olduğu için psikanalizin güncel önem taşıyan konularından birisine ilişkin metinlere bakmanız gerektiğinde yazdıklarına rastgelmeniz muhtemeldir. Kısacası günümüz psikanalizini okumaya koyulduğunuzda yolunuzun bir yerde Ogden’la kesişeceğini söylemek kâhinlik gerektirmez. Türkay Demir
Çevirmen:
Burçak Erdal
Burçak Erdal
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 13 dk.Sayfa Sayısı: 184Basım Tarihi: 2018Yayınevi: İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları
ISBN: 9786053995371Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 53.3
Erkek% 46.7
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Thomas H. Ogden
Thomas H. OgdenYazar · 3 kitap
1946 doğumludur. Amherst Koleji’nde ve Yale Tıp Fakültesi’nde okumuştur. Psikiyatri ihtisasını da Yale Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır. Londra’da Tavistock Kliniği’nde bir yıl çalıştıktan sonra San Francisco Psikanaliz Enstitüsü’nde psikanaliz eğitimi almıştır. İleri Psikoz Araştırmaları Merkezi’nde yirmi beş yıldan fazla yöneticilik yapmıştır. Uluslararası Psikanaliz Dergisi’nin ve Psikanalitik Diyaloglar dergisinin editörler kurulunda yer almıştır. Kırk yıldan uzun bir süre boyunca pek çok analitik makale, ondan fazla analitik kitap ve iki roman yazmıştır. Kendisini belirli bir psikanaliz ekolünün yandaşı olarak değil bağımsız bir düşünür olarak tanımlamaktadır. Ogden 2004 yılında Uluslararası Psikanaliz Dergisi’nin Yılın En Önemli Makalesi Ödülü’nü, 2010 yılında psikanaliz alanındaki üstün başarısı nedeniyle Haskell Norman Ödülü’nü, 2012’de Sigourney Ödülü’nü ve 2014’te psikanaliz eğitimine seçkin katkıları dolayısıyla Hans Loewald Ödülü’nü kazanmıştır.