Mayıs 2010
İş Bankası Kültür Yayınları

2023 31. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2023 11:05
1) Sur ve Gölge 2) Bir Başka Işık 3) Yüzün Tamamlayıcısı olmak üzere üç farklı öyküden oluşmuş kitap . Yüzün Tamamlayıcısı beni baya etkiledi ama sonu yarım bırakılmış bir öykü gibi geldi . Kitabın dili sade ve akıcı . Okuyacak olanlara keyifli okumalar.
Sur ve GölgeMehmet Zaman Saçlıoğlu · İş Bankası Kültür Yayınları · 201049 okunma
2025 48. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2025 20:37
Üç uzun öyküden oluşan kitapta biraz büyülü, yer yer felsefik bir tat almak mümkün. Kitaba adını veren ve kitabın ilk öyküsü olan "Sur ve Gölge", Ömer isimli bir gencin İstanbul'a göç ettikten sonra hayatını kurmasını, bir meyhanede çalışmasını ve âşık olmasını konu ediniyor. Özellikle bu öyküde İstanbul'un tarihine dair anlatılan kısa mitolojik detaylar öyküyü derinleştirmiş. Kitapta en beğendiğim öykü buydu. Ancak kitaptaki diğer iki öykü beni pek etkilemedi. "Bir Başka Işık" ve "Yüzün Tamamlayıcısı" öykülerinde havada kalan bazı detaylar vardı bana göre. Özellikle son öyküde, ana olay haricinde, öyküye dahil edilen diğer küçük olaylar bu öyküyü yüzeysel kılmış diyebilirim. Öyküler çok akıcı, sade bir dille yazılmış olmalarına karşılık keyif alarak tamamlamadım bu kitabı ne yazık ki. Herkese iyi okumalar diliyorum.
2021 48. kitabı
Mehmet Zaman Saçlıoğlu, bol ödüllü bir kalem, yazdıklarını okudukça ödüllerin hakkını verdiğini kabul ediyor insan. Sur ve Gölge, üç uzun öyküden oluşan, son derece duru ve akıcı bir anlatıma sahip bir kitap. Özellikle ikinci öykü, Bir Başka Işık, kitabın en sürükleyici hikayesi olabilir bence. Öykü severleri ve yeni bir kalem tanımak isteyenleri üzmeyecek bir okuma olarak tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar. #readingismycardio #aslihanneokudu #okudumbitti #bookstagram #okumakiptiladır #2021okumalarım #okuryorumu #kitaptavsiyesi #survegölge #mehmetzamansaçlıoğlu #işbankasıkültüyayınları
2025 61. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2025 00:52
Bazı bazı mistik , söyleyişleri filozofça, dili harika , anlatım desen insanı kendinden geçiren, oldukça özgün üç uzun öykü… Bazen ses, bazen ışık, bazen gölge , bazen suskunluk; ne beklediğin ve ne bulduğun? Tarihten mitolojiye oradan da İnanışlara uzanan üç değişik öykü, anlattığı kadar anlatmadığını da hayale karan… Mehmet Zaman Saçlıoğlu ile tanışmak onu okumak çok keyifli … Türk Edebiyat’ından kaçan dostlar onu okumamakla çok şey kaybediyor. Belki de onu okurken siz de öyküler kuracak kendi ışığınızı tamamlayacaksınız Sevgiler
Sur ve GölgeMehmet Zaman Saçlıoğlu · Yapı Kredi Yayınları · 202549 okunma

Mehmet Zaman SaçlıoğluYazar · 11 kitap
Rükzan Hanım ile Anayasa Mahkemesi üyesi Nahit Saçlıoğlu’nun oğlu. 23 Şubat 1955′te Bursa’da doğdu. Mimar Kemal İlkokulu, TED Ankara Koleji ve Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Tekstil Sanatları Bölümünü bitirdi. 1977-81 Ege Üniversitesi’nde asistanlık, 1981’den sonra M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyeliği yaptı. 1996’da profesör oldu. Belçika’da (Royal Academy of Gent) ve Avustralya’da (Wollongong University) kısa sürelerle konuk öğretim üyeliğinde bulundu. İlk şiir kitabı Günden Önce Yazko yayınlarından çıktı (1985). Yazko, Türk Dili, Düşün, Broy, Varlık, Türk Dili Dergisi, Gösteri, Milliyet Sanat, Atika, Yaşasın Edebiyat, Adam Öykü, Sıcak Nal, Eşik Cini, Dünyanın Öyküsü, Notos, Dünden Bugünden Edebiyat gibi dergilerde şiirleriyle, öyküleriyle ve yazılarıyla göründü. Yedi öyküden oluşan dosyasıyla 1993’te Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü, yayımlanmamış öykü dalında Vüs’at O Bener’le paylaştı. Bu öykülerin de içinde bulunduğu Yaz Evi adlı kitabıyla (1994) Sait Faik Hikaye Armağanı’na layık görüldü. Topaç adlı öyküsüyle Haldun Taner Öykü Ödülü’nde 1. oldu (1998). 2007 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden emekli oldu. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü başkanlığını sürdürmektedir. Evlidir, bir kızı (Ekin Saçlıoğlu) vardır.