Mayıs 2010
Ağustos 2002
İş Bankası Kültür Yayınları

2024 36. kitabı
Okunma: 13 Mart 2024 09:26
@mehmetzamansaclioglu okurken sanki anlatıcı kulağıma anlatır gibi bir his … Birbirinden bağımsız fakat birbirini tamamlayan öyküler. Birinci masalı ikinci masalla tamamlarken birinci adadan beşinci adaya kadar bir devamlılık arz ediyor . Karakterlerin bilinçaltını ruhsal ve duruma bağlı değişimlerini ele alırken yitirilen değerleri de vurgulamadan geçmeyen yazar anlatım gücünün mükemmelliğini göz önüne seriyor. İyi ki okudum dediğim kitaplardan . Kaleminize sağlık @mehmetzamansaclioglu
2024 7. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2024 00:00
5 adet ada öyküsünden 6 adet de çeşitli konulardan oluşan öykü bulunuyor kitabımızda. Başında ve sonunda olmak üzere iki masal varki biraz tüyler ürpertici. Her biri ayrı ayrı ele alınabilecek ada öyküleri bir araya geldiğinde de farklı farklı adalarda yaşanan olaylardan bahsediyor. Bunlar öyle adalarki okurken acaba bende bu adada olsam benim başıma ne gelir diye düşünüyorsunuz (özellikle korku adasında). Biraz da yazardan bahsetmek istiyorum. Pek tanındığını düşünmüyorum. Bende her iki kitabını da iş bankası kültür yayınlarını gezerken tesadüf eseri alıp okuma şansı buldum. Bir önceki okuduğum kitabı da yine öykü tarzında olan Sur ve Gölge kitabıydı. Yazarın öykü tarzını çok beğeniyorum. Bu kadar başarılı bulduğum yazarın elbette ilerleyen dönemlerde farklı türlerdeki eserlerinide okumak istiyorum. Sizlerede hem yazarı hemde bu kitabı tavsiye ediyorum. İyi okumalar. Kitaplı günler.
Öykü
Oldukça akıcı.
2018 5. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2018 16:54
Kitapta sevimli bir hüzün hali var. Hayata dair pek çok ayrıntıya dikkat çekilmiş. Bütün öyküler insanı çok üzmeyen bir hüzne sokuyor. Yazarın dili sade ve akıcı.

Mehmet Zaman SaçlıoğluYazar · 11 kitap
Rükzan Hanım ile Anayasa Mahkemesi üyesi Nahit Saçlıoğlu’nun oğlu. 23 Şubat 1955′te Bursa’da doğdu. Mimar Kemal İlkokulu, TED Ankara Koleji ve Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Tekstil Sanatları Bölümünü bitirdi. 1977-81 Ege Üniversitesi’nde asistanlık, 1981’den sonra M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyeliği yaptı. 1996’da profesör oldu. Belçika’da (Royal Academy of Gent) ve Avustralya’da (Wollongong University) kısa sürelerle konuk öğretim üyeliğinde bulundu. İlk şiir kitabı Günden Önce Yazko yayınlarından çıktı (1985). Yazko, Türk Dili, Düşün, Broy, Varlık, Türk Dili Dergisi, Gösteri, Milliyet Sanat, Atika, Yaşasın Edebiyat, Adam Öykü, Sıcak Nal, Eşik Cini, Dünyanın Öyküsü, Notos, Dünden Bugünden Edebiyat gibi dergilerde şiirleriyle, öyküleriyle ve yazılarıyla göründü. Yedi öyküden oluşan dosyasıyla 1993’te Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü, yayımlanmamış öykü dalında Vüs’at O Bener’le paylaştı. Bu öykülerin de içinde bulunduğu Yaz Evi adlı kitabıyla (1994) Sait Faik Hikaye Armağanı’na layık görüldü. Topaç adlı öyküsüyle Haldun Taner Öykü Ödülü’nde 1. oldu (1998). 2007 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden emekli oldu. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü başkanlığını sürdürmektedir. Evlidir, bir kızı (Ekin Saçlıoğlu) vardır.