Temmuz 2011
9789750820380
Ciltli

2022 27. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2022 11:12
Süryaniler ile ilgili okuduğum ilk kitap oldu. Binlerce yıldır bu topraklarda yaşayan, yüzlerce yıldır komşumuz olan Süryanilerin hayatını, tarihini okumak etkileyici oldu benim için. Kültürel farklılıklar bir toplumun zengiliğini gösterir. Süryaniler de (Aramiler) bizim topraklarımızda yaşayan bir kültürdür.
Tarih
SüryanilerSébastien De Courtois · Yapı Kredi Yayınları · 201128 okunma
2022 28. kitabı
Süryaniler hakkında yazılmış çok güzel bir kitap. Süryaniler Hristiyanların en kadim halklarından biri. Her ne kadar anavatanları olan bölgelerden uzaklaşıp günümüzde çok az sayıdan oluşan bir topluluk olarak varlıklarına devam etselerde bu toprakların vazgeçilmez bileşenlerindendir. Kitapta okuduğum yerleri gidip görme ve oradaki insanlarla tanışma fırsatım da oldu. Çok güzel kalpli insanlardır. Kitapta da Süryani halkını ve kültürlerini çok daha yakından tanıyacağınızı söyleyebilirim. İyi okumalar dilerim.
İnceleme
SüryanilerSébastien De Courtois · Yapı Kredi Yayınları · 201128 okunma

Sébastien De CourtoisYazar · 2 kitap
Sébastien de Courtois, Ortadoğu Hristiyan topluluklarının durumu ve tarihte bıraktıkları izler üstünde çalışmaktadır. 1999 sonbaharında Mardin’e yaptığı bir yolculuk sırasında Turabdin’in tarihine ilgi duydu. O zamandan bu yana Fransa ile Türkiye arasındaki tutkusu hiç azalmadı.