Aralık 2020
Orijinal Adı:
Wer das Schweigen Bricht

2023 33. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2023 00:22
Kitabın adı:Suskunluk Yazarın adı:Mechtild Bormann Sayfa sayısı:208 Kitabımızın kahramanı Dr.Robert Lubisch babası Freidhelm Lubisch'in ölümünün ardından evini toparlarken bazı belgeler ve bir kadın resmi bulur. Kimdir bu kadın. Bu fotoğrafın babasında ne işi vardır. Araştırmaya başlar. Bir gazeteci ile görüşür. Rita Albers. Gazetecimiz bağımsız çalışmakta yani haber satmaktadır. Araştırmalar onu yıllar öncesine 2.Dünya savaşı zamanlarına götürür. Neler olmuş neler ne işkenceler tutuklamalar soruşturmalar aşağılanmalar. Araştırıp derinlere indikçe demekki birilerini kızdırdı ki bir gece Rita Albers feci şekilde öldürülür. Kim ve ya kimler neden öldürmüştür. Onun amacı yalnızca para kazanmaktır. Ben sevdim. Nedense 2.Dünya savaşı konulu kitapları seviyorum.Özellikle gerçek ve gerçeğe yakın yazılanları....
2021 4. kitabı
5/5 Keyifli haftasonları kitap severler! Bugün birçoğunuzun görmediği bir kitabın yorumunu paylaşacağım sizlerle... "Alman Polisiye Roman Ödülü" almış 'Suskunluk'. Dr. Robert babasının ölmesiyle eski evlerini satmak için boşaltırken babasının eşyalarının arasında bir kadın fotoğrafı buluyor. Tanımadığı bu kadının kim olduğunu öğrenmek için araştırmalar yapmaya başlıyor. Bir süre sonra her şey kontrolden çıkıyor fakat artık vazgeçmek için çok geç! Son sayfalarına kadar açıklanmayan olaylar, gittikçe meraklandıran kurgusu ve şaşırtan sonu ile benim severek okuduğum bir kitap oldu. Ve her duyguyu az az barındırması açısından da gayet tatmin ediciydi. Aşk, dram, savaş, cinayet, polisiye, gizem... Tek aklıma takılan şey vardı, kitabın kapağında bu kitap için Polisiye/Gerilim diye bahsedilmiş ancak hiç alakası yoktu. O yüzden okurken devamlı acaba nerde gerileceğim diye beklerken buldum kendimi. Evet kitapta bir cinayet var ancak daha çok hakim olan hava dram denilebilir bence. Beni rahatsız eden bir konu olmadı ama almak isteyenler olursa kapağa bakıp aldanmasın diye belirtmek istedim. Herkese tavsiye edebileceğim güzel bir hikayeydi, yazarın kalemini de çok sevdim, bir an önce diğer kitaplarını da ülkemizde görebiliriz umarım. Ve yeni bir yayınevi olmalarına rağmen kitaplarında basım olarak kaliteden ödün vermemiş olmalarını da tebrik ediyorum.
2021 73. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2021 11:08
Alman polisiyesi denilince çokça aksiyon ve gerilim aklımıza gelse de, bu roman biraz durgun. Geçmişte saklanmış bir sırrı ogrenmeye çalışan gazetecinin ölümü üzerine sır perdesi aralanıyor. Gizemin peşinden koşarken alt metinde 1930-45 yılları arasindaki Almanya düzeni anlatılıyor. Yazim dili sade, olaylar akıcı bir şekilde anlatilmis. Tahmin edilebilir konularla karşılaşınca kitap için umdugumu bulamadım diyordum ki, asla ama asla beklemedigim bir şekilde Son 10 sayfada okuyucuyu ters köşe yapti. ️ Türü sevenlere tavsiye ediyorum.
2024 103. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2024 06:47
‎Ölen babasının geride bıraktığı sırların peşine düşen bir oğul. ‎İkinci Dünya Savaşı'nın gölgesinde yaşanmış bir yasak aşk. ‎Çözülmeye çalışılan bir cinayet... ‎ ‎Varlıklı bir iş adamı Friedhelm Lubisch yaşamını yitirir. Robert Lubisch babasının ölümü ile birlikte evi satma kararı alır. Babasından geri kalan belgeler arasında tanımadığı bir kadının soluk fotoğrafıyla bir SS subay kimliği bulur. Babasının öldüğü güne kadar bunları saklamasını garip bulduğundan kadının kimliğini araştırmaya başlar. Merakla başladığı bu yolculuğa ihtiraslı olan gazeteci Rita Albers eşlik eder ve yolculuk geçmişe doğru uzanır. ‎ ‎Peyzaj şirketinden gelen iki elemanın Rita Albers'i evinde ölü olarak bulmasıyla işler tamamen kontrolden çıkar. Taşra hikâyesi olarak görülen bu hikâye, çözülmeye çalışılan bu cinayetle daha sürükleyici hâle gelir. ‎ ‎Gelelim detaylı yorumuma... ‎ ‎Geçmişin ağırlığını hikâyeye gerçeklik katarak anlatması, savaşın toplum üzerindeki derin etkilerini  gözler önüne sermişti. Hikâye boyunca hissettiğim gerilimi sevdim. Çünkü geçmişin karanlık atmosferini dağıtmıştı. O atmosfer dağılmasa ruhumu kesinlikle içine çekerdi. Böyle hissetmemin en büyük sebebi ise hikâyede bazı eksiklikler olmasıydı. Özellikle geçmiş yıllardaki olaylar anlatılırken yapılan hızlı geçişler, okurken detayları kaçırmama ve kopukluk hissetmeme neden oldu. Olayların çözümü geçmişte saklıyken bu şekilde ilerleme olmamalıydı. ‎ ‎Yazarımız bazı karakterlerin iç dünyasındaki karmaşayı detaylı ve başarılı bir şekilde işlemişti. Ancak bazı karakterlerin işlenişi yüzeysel kalmıştı. Hikâyenin genel akışına göre anlatımın derinleşmesini isterdim. Özellikle geçmişin kilit isimleri olan bu karakterlerin daha derinlemesine incelenmesi, hikâyeye daha fazla anlam katardı.
2021 21. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2021 15:47
Çok güzel bir şekilde kurgulanmış, su gibi akıp giden bir hikaye. İçinde Nazi dönemi geçse de bu sefer başka bir boyutunu oluyoruz. Bu benim çok hoşuma gitti. Gönülden tavsiye ederim.
2023 38. kitabı
Son sayfaya kadar merak içindesiniz. Yazar ve çevirmen iyi iş çıkarmış. En önemlisi ise bir ülkenin yönetiminin yanlış kişilerin eline bırakıldığında toplumun içine düştüğü bataklığı ve değer erezyonunu yalın olarak görüyor olmanız.
2023 118. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2023 00:00
03.08.2023 Kitabın adı: Suskunluk Yazarın adı: Mechtild Bormann Sayfa sayısı: 208 Dr.Robert Lubisch varlıklı bir iş adamının oğludur . İş adamımız ölür ve oğlu babasının geride bıraktığı sırlarının peşine düşer. Nedir bu sırlar acaba çözebilecek mi ???

Mechtild BorrmannYazar · 2 kitap
Mechtild Borrmann is a German writer, author of several detective novels.