Merhaba kitapseverler :)
Nasıl güzel bir kitap ile geldim size.
Kitabın kapak tasarımı o kadar sıcak ki okumak için sabırsızlanıyordum zaten ve kısa zamanda da okuyup bitirdim.Baslarken sizi şöyle bir cümle karşılıyor: "Gönlün güzelse güzeli görürsün" çokta güzel bir cümle.
Talep;bilgiyi isteyen meraklı bir çocuk ve onunla sohbet etmekten keyif alan yaşlı bir amcamız kitabımızın konusu.Yazarımız bu sohbetleri daha çok fizik ile ilgili kısa notlarla süslemiş çokta güzel olmuş.Cok keyif aldığım bir kitap oldu benim için.Yazarımızın başarıların devamını diliyorum.Allah yolumuza iyi insanlar çıkarsın duamıza iyi kitapları da ekliyorum:)
Kitapla kalın
TalepAhmet Alperen Özbek · Gece Kitaplığı · 202018 okunma
Pervasızca akıp geçiyor zaman ve bütün şehir uyuyor uzun ve kıvrımlı yolların soğukluğundan bihaber. Şehir, tozlu sonbaharı yaşıyor yerdeki yapraklarda ve gökyüzünden çekip giden cemrenin, soğukluğu
Bilimi seven onun Allah'ın yarattığı bir mükemmellik olduğuna inan bilge ve duygu dolu bir dedeyle meraklı bir çocuğun dostluğunun hikayesi. İnsanı sıkmayacak şekilde yazılmış tatlı bir kitap
Karakterimizin çok sevdiği, her bakımdan vakit geçirmekten mutlu olduğu kütüphaneden, emekli olması ile birlikte bu durumun getirdiği hisse ve yaşama adapte olmaya çalışmasıyla başlıyor kitap... Zor veda ettiği, emekli olduğu kütüphaneye atanan yeni memurun, yaşıtlarından çok farklı, zeki, meraklı ve bilgiye aç oğlu ile tanışmaları, bilgi ve nasihat dolu sohbetlerinin zamanla dostluğu da aşıp dede torun ilişkisine dönüşmesi ile devam ediyor.
~
Sade ve anlaşılır dil ile yazılmış bilgi yüklü bu kitap kesinlikle beklentimin üstündeydi. Çokta verimli geçiremediğim son okuma zamanlarımda çok iyi geldi bana ve başucu kitaplarım arasında yerini aldı. İkilinin bilgi yüklü hoş sohbetlerinin bana kattığı bilgilerin yanı sıra birbirinin yalnızlığına ortak olması o kadar yüreğime dokundu ki... Karşımızdakinin yaşı, bulunduğu maddi ya da manevi noktası, cinsiyeti ve sosyo psikolojik durumu ne olursa olsun, insan insana gereklidir, samimi bir dost sıcaklığına hepimizin ihtiyacı vardır. Kitap, okurken bunu bir kez daha hissettirdi bana...
~
7'den 77'ye herkesin okuyabileceği, kısa ama içinde derin manalar bulunduran ve herkesin kendince çıkarımlar yapabileceği bu kitap, her yaşta bireye, her tarzda okura tavsiyemdir.
Güzel gönlünüz hep güzeli görsün.
Talep
#kitapyorumu
#ayşegülöneriyor
" Birisinin sözü güzelse dinleyicidendir. Muallimin heyecanı ve işe iyi sarılması, çocuğun tesiriyledir" diyor Hz. Mevlana ne de güzel demiş .Samimiyet ,sevecenlik dolu öykü kitabı #talep ile herkese selam Okurken o sıcacık duyguları yaşıyor insan.Tasavvufa dair alıntılar benim gibi tasavvuf okumayı sevenler için ayrı güzeldi.
Kütüphaneci emekli amca ve küçük meraklı arkadaşının sohbeti ve emekli amcanın nasihat dolu bilgileri okura çok şey kattığı gibi düşündürüp ,sorgulamamıza yardımcı oluyor .Her nasihatın okurda düşündürücü etkiye sahip olması da yazarın kaleminin gücünü gösteriyor .
Yazarın üslubu okurun yüreğini sarıp sarmalıyor.Kitabın devamının olmasını yeğlerdim açıkcası.Yine de keyifle @80s.lady moderatörlüğünde keyifle okuduğumuz bir kitap oldu .
Kaleminiz daim olsun .
#okudumbitti #ahmetalperenözbek #okurunubulankitaplar #booklover #gecekitapligi #okurundünyası #talep #bookphotography #instalike #bookstagramturkey #bookstagrammer
Merhaba arkadaşlar sizlere güzel bir kitapla geldim.
Karakterimiz bir çocukla yani torunuyla konuşmasına şahit oluyoruz aslında birden kendimizi sıcacık dede-torun sohbetinde buluyoruz.O sohbetleri yaşayanlar ne şanslı.
Dede torununa nasihatler verirken bizlerde faydalanıyoruz.Torunu aracılığıyla ne güzel bilgiler veriyor bize.
Ben bir öğretmen olarak sevdim bunu.Çocuğa çocukla eğitim verirsen "akran eğitimi" olur.Yani örnek eğitim de diyebiliriz.Yazarımızı tebrik ederim bu olayı güzel aksettirmiş.Dili sade ve bitmesin dediğim kısa bir öykü kitabıydı.
#kitapalıntıları
"Sokaktayım,kimsesiz bir sokak ortasında,
Yürüyorum,arkama bakmadan yürüyorum.
Yolumun karanlığa karışan noktasında
Sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum.
Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanık,
Evlerin bacasını kolluyor yıldırımlar.
Bu gece yarısında iki kişi uyanık
Biri benim,biri de uzayan kaldırımlar."
TalepAhmet Alperen Özbek · Gece Kitaplığı · 202018 okunma
Eğitim:
2010: Sivas Atatürk Anadolu Meslek Lisesi, Raylı Sistemler Bölümü
2014: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Meslek Yüksekokulu, Elektronik Teknolojisi Bölümü
2023: Eskişehir Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği (İngilizce) Bölümü
2025:Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans
İş Deneyimi:
2011'den itibaren: Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda Makinist unvanında görev
Yazarlık ve Şairlik Kariyerinde Yayımlanan İşler:
"TALEP" adında bir roman
"BİR ÖMÜR ESKİDEN" adında bir roman
Halen deneme, öykü, roman ve şiir çalışmalarına devam ederek eserlerini kitaplaştırmak için çaba harcamaktadır.
Özellikler:
Şair ve yazar olarak, eskiye olan özlemiyle tanınır.
İçten anlatımı ve duygusal derinliğiyle okuyucuları etkilemektedir.
Deneme, öykü, roman ve şiir türlerinde eserler üretmektedir.
Bu öz geçmiş, Ahmet Alperen Özbek'in doğum yeri, eğitim geçmişi, iş deneyimi ve yazarlık/şairlik kariyeri hakkında bilgi vermektedir. Kendisi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda makinist olarak çalışmakta ve aynı zamanda yazı, şiir, deneme ve öykü çalışmalarına odaklanarak eserlerini yayımlamak için çaba harcamaktadır. daha az