Talking Animals

By Fsg Originals
İngilizce

2024 27. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2024 14:35
İlla okunması gereken çok güzel bir kitap diyemem.Kapitalist sistemi hayvanlar üzerinden eleştiren bir kitap .Ama şu an dünyanın kirletilmesi,insanlığın durumu hakkında ve denizlerin durumu hakkında eleştiriler var .Kast sistemi ve hayvanların bu duruma bakışları... Kitabın baş karakteri Alfonzo olan bir Alpaka ve belediye binasının bodrum katında çalışmakta bir yandan da tez yamaktadır ama bu tezi bir türlü sona erdirmez nihayet sona erdirdiğinde esas olaylar başlar... Bu arada (bu da benim tercihim )acaba biraz daha hayal gücü kullânarak kitap daha renkli hale getirilebilir miydi??aklımda deli sorular
2025 5. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2025 00:00
Hafif absürd bir dilin kullanıldığı Konuşan Hayvanlar, çevresel sorunlar, kapitalizm ve gelir eşitsizliği gibi konuları hayvan karakterleri üzerinden anlatıyor. Sistem eleştirisi oldukça açık ve yer yer doğrudan veriliyor; hatta bir noktadan sonra bu yoğunluk sıkıcı bir hâl alabiliyor. Belediyede çalışan bir alpaka olan Alfonzo’nun, belediye başkanının yolsuzluklarını ortaya çıkarmaya çalışan bir topluluğa katılmasıyla hikâye şekilleniyor. Olay örgüsü çok hareketli olmadığı için okuması zaman zaman zorlaşabiliyor. Okunabilir bir kitap, ancak özellikle tavsiye edeceğim bir kitap değil.
2024 23. kitabı
Öyle bir dünya hayal edin ki sakinleri hayvanlardan oluşuyor. E karada hayvanların yaşadığı bir dünya olur da onun tüm günahlarını odağı olacak; bir rakip veya düşman dünya olmaz mı? Bu kitabımızda deniz ve okyanus canlıları Günah Keçisi olarak seçilmiş. Joni Murphy'in Aralık 2023'te Mehmet Emin Baş çevirisi ile raflardaki yerini alan Konuşan Hayvanlar kitabı bir sistem (kapitalist sistem) eleştirisi. Gelir adaletsizliği, üretmeyen saf tüketen toplumların hezeyanları, adaletsizlikler, politik oyunlar, bireysel ve toplumsal kargaşalar, bu kargaşalar içerisinde İki Dünya Arasında (deniz ve kara) eşitlik,adalet ve özgürlüğün hüküm süreceği barışçıl bir dünya için mücadele eden bir grup aktivist. Yazar okurunu yormadan, günümüz dünyasını " fabl" türünde gözler önüne seriyor. Kitabın arka kapağında da belirtilmiş olduğu gibi Gözü Kara bir hiciv...
2026 2. kitabı
Kitabı çok arada kalmış buldum, belki uzun paragraflar bir nebze azalsa ve konu bütünlüğü sağlansa daha rahat okunurmuş. Alfonzo güya baş karakter ama kitabın sonunda pek Alfonzo kahramanlığı göremiyoruz, ben ondan değişim beklerdim. Kitabın başında ne kadar özgüvesizse sonunda da o kadar özgüvensiz gibi. Kitabın amacı ve söylemek istedikleri belli, sistem eleştirisine modern bir yorum olmuş ama benden aşırı geçer not almadı.
2025 23. kitabı
Okunma: 21 Mart 2025 02:07
Alpakanın gözünden sistem eleştirisi diyebiliriz.Bu konuya ilave olarak küresel ısınma, doğanın hoyratça kirletilmesi de ele alınmış ancak bir konu bütünlüğü yok gibiydi. Akıcı ele alınca kolayca okunuyor ama ..Eksik bir şey var .
İnceleme
Hayvanlar Konuşsa Da İnsanlar Yazamıyor
2024 12. kitabı
Kitapçıda kitabın arkasını ilk okuduğumda verdiğim tepki "Ben bu kitabı kesin okumalıyım!" şeklinde olmuştu. Çünkü beyaz yakalı bir lamanın tüm bu düzene işleyen düzene, kendi ırkından hayvanların ezilmesine vs bir karşı çıkma serüveni diyebilirim kısaca. Ama kitabı hiç hiç beğenmedim. Maalesef. Çünkü çatışma kitabın çok çok sonlarına doğru ortaya çıkıyor ve kitaptaki hiçbir şey akmıyor. Belki 1984'ün sıkıcı dünyası gibi bir dünya verilmeye çalışılmış ama böyle bir kitapta insan isyan bekliyor, öfke bekliyor. Yazar bunları karakterinde sükunetle birleştirmiş sanki. New York'u hayvanlar ele geçirmiş hatta bütün şehirleri ama bu nerdeyse hiçbir şeyi değiştirmemiş. Bence çok daha çarpıcı bir şekilde yazılabilirdi. Konu buna çok uygundu ama yazar bizi şaşırttı. Önermiyorum!
Edebiyat & Roman
2024 2. kitabı
Kitaba bir hevesle başlayıp beklentilerimin anltında kalan blr kitap galiba kitabı 1984 ile karşılaştırman hata oldu ama okumaya değer yine de tavsiye edilebilir bir kitap
Edebiyat & Roman