Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tasavvuf Konusunda Bilinmesi Gereken 88 Soru

Kolektif

Tasavvuf Konusunda Bilinmesi Gereken 88 Soru Gönderileri

Tasavvuf Konusunda Bilinmesi Gereken 88 Soru kitaplarını, Tasavvuf Konusunda Bilinmesi Gereken 88 Soru sözleri ve alıntılarını, Tasavvuf Konusunda Bilinmesi Gereken 88 Soru yazarlarını, Tasavvuf Konusunda Bilinmesi Gereken 88 Soru yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“En büyük keramet kötü bir huyunu değiştirebilmendir.”
Sayfa 347 - Beyan yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sevgiyi ortadan kaldıran ya da daha hafif bir ifade ile zedeleyen şey de insanların gerek dünyaya gerekse birbirlerine karşı beklenti içine girmeleri, sadece “Yâr” ile olması gereken gönüle ağyarı sokmalarıdır.
Sayfa 304 - Beyan yayınlarıKitabı okudu
Âlemde boş ve beyhude herhangi bir oluş meydana gelmemiş, Allah’ın var kıldığı her şey bir hikmete matuf olarak görülmüştür.
Sayfa 287 - Beyan yayınlarıKitabı okudu
100 defa “sübhânallâh” diyen kimseye bin iyilik yazılacağını veya onun bir günahının bağışlanacağını müjdelemiştir (Müslim, “Zikir”, 37).
Sayfa 283 - Beyan yayınlarıKitabı okudu
Çünkü hallerin sirayet edici bir özelliği vardır; hali etkili olmayanın söylediklerinin de etkili olamayacağı açıktır.
Sayfa 218 - Beyan yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sahabe-i kiramdan şu söz nakledilmiştir. “Sıkıntılarla imtihan edildik ve buna sabrettik. Ama bolllukta imtihan edildiğimizde buna sabredemedik.”
Sayfa 122 - Beyan yayınlarıKitabı okudu
“Din yolunda sarf etmek üzere kazandığı mala Hz. Peygamber ‘Ne güzel mal’ demiştir”. “Suyun geminin içinde olması gemiyi batırır. Gemi altındaki su ise geminin yüzmesine yardımcı olur…” bu sözlerden anlaşılan şey şudur: Dünyaya sahip olmak değil, dünyaya kalben esir olmak insanı Allah’tan alıkoyar. Zâhid veya sûfînin hedefi dünyadan el etek çekmek değil, dünyanın kalbini işgal etmesine engel olmaktır.
Sayfa 100 - Beyan yayınlarıKitabı okudu
Gerçekte hakikat birdir. Dolayısıyla genel ilkeler değişmez.
Sayfa 85 - Beyan yayınlarıKitabı okudu
Mevlânâ bu doğrultuda dünya kavramına farklı bir anlam yükleyerek "Dünya mal mülk, altın ve kadın değil Allah'ı unutmaktır.
Sayfa 51 - Beyan yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Hakikati arama ve kurtuluşu elde etme düşüncesi esasında insanlık tarihi boyunca ortaya çıkan bütün medeniyetlerin özünde var olan bir anlayıştır. Çünkü insanoğlunun fıtratında hem kendinin hem de alemin hakikatinin ne olduğunu araştırma ve keşfetme arzusu, arınma ve din duygusu vardır.
Sayfa 38 - Beyan yayınlarıKitabı okudu
Günümüz insanın yaşadığı hayatın yoğun meşguliyetleri ve dünyevileşme temayülleri dikkate alındığında tasavvufi düşüncede var olan sadeliği tercih edilmesi, dünyevi hırsların giderilmesi, her şeyde kemal boyutunun gözetilmesi, diğerğamlığın tesis edilmesi, sabır ve gayretin tercih edilmesi gibi meziyetler kazanılarak ahlaki kemalin elde edilmesi içim tasavvufa ihtiyaç vardır.
Sayfa 36 - Beyan yayınlarıKitabı okudu
Genel bir yaklaşımla medeniyetlerin temelinin dinler olduğu söylenebilir. Özellikle medeniyetlerin insanın ahlakı, mutluluğu ve kurtuluşuna yönelik tasavvurlarında temel unsurun din olduğu açıkça görülmektedir.
Sayfa 37 - Beyan yayınlarıKitabı okudu
Çünkü hakikatin durağanlığı ve sabitliği değil sürekliliği söz konusudur.
Sayfa 37 - Beyan yayınlarıKitabı okudu
104 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.