Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tasavvufun Esasları Adabul Müridin

Abdülkadir Geylani

Tasavvufun Esasları Adabul Müridin Gönderileri

Tasavvufun Esasları Adabul Müridin kitaplarını, Tasavvufun Esasları Adabul Müridin sözleri ve alıntılarını, Tasavvufun Esasları Adabul Müridin yazarlarını, Tasavvufun Esasları Adabul Müridin yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
176 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Ne olursan ol gel
Tasavvufun esası, insanın kendini (aczini, zavallılığını) tanımasıdır. Tasavvuf, sırf Allah sevgisi, yüce [ulvi] aşk esası üzerine kurulmuştur. Buna da ancak, Muhammed aleyhisselama uymakla kavuşulabilir. Kur’an-ı kerimde beyan buyurulduğu gibi, Allahü teâlâ, insanın kalbine tecelli eder. Fakat, bu tecelli yalnız Allahü teâlânın sıfatlarının tecellisidir. Akıl ile alakası yoktur. Tasavvuf ehli, Allahü teâlânın tecellisini kalbinde duyar. Onun için tasavvuf ehline ölüm bir felaket değil, güzel ve tatlı bir şeydir. Tasavvuf ehlinden Mevlana Celaleddin-i Rumi, ölüme, Şeb-i arus = Düğün gecesi adını vermiştir. Tasavvufta, keder ve ümitsizlik yoktur. Yalnız sevgi ve tecelliler vardır. Hazret-i Mevlana, (Gel, gel, her kim olursan ol gel, müşrik, mecusi, puta tapan da olsan gel! Bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir. Tevbeni yüz defa bozmuş olsan da, gel) diyor.
Tasavvufun Esasları Adabul Müridin
Tasavvufun Esasları Adabul MüridinAbdülkadir Geylani · Bahar Yayınları · 20169 okunma
Yahya b. Maaz-ı Razı Der ki: -Velî yeryüzünde, Allah-ü Teâla'nın reyhânıdır, onları sıddık zümresi koklayabilir. O kokuyu alır, Rablarına iştiyak duyarlar. Değişik huylarına göre, ibadetleri artar. Bu da varlıklarından soyundukları fena haline göredir. Hakkın zati varlığına yakınlık, maddî varlıktan soyunup, fenâ âlemine geçiş kadardır. Fenâ hali ne kadar artarsa. Hakka yakınlık o kadar artar.
Reklam
Hadis-i Şerifi zikredelim: -Âlimin uykusu, cahilin ettiği ibadetten hayırlıdır.
allah’ım, bize hakkı göster ve ona uymayı nasip et; batılı bildir ve ondan kaçmayı kolay eyle**
"Böylece iradenin hakiki mânâsı, Allah'ın rızasını istemektir."
Zenginliğin edebi, fakire iyilik etmektir. Fakirin edebi de kalbinden zenginliği çıkarmaktır.
Reklam
"Ey gençler topluluğu, benim yaşıma gelmeden, ciddi olarak çalışın. Sonra zayıflar da benim gibi bir şey yapamaz hale gelirsiniz. İşte o zaman, gençlikte yapılan ibadetler yapılamaz."
Şükür...
"Şükür, nimetleri engin bir gönülle, nimeti verene bırakmaktır." "Şakir var olana şükredendir. Şekur işe olmayana da şükredendir." "Şükür, nimeti görmek değil, nimeti vereni de görmektir."