Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tefsirü's Sa'di - Özlü Kur’an Tefsiri (5 Kitap Takım)

Abdurrahman B. Nasır Es-Sa'di

Tefsirü's Sa'di - Özlü Kur’an Tefsiri (5 Kitap Takım) Sözleri ve Alıntıları

Tefsirü's Sa'di - Özlü Kur’an Tefsiri (5 Kitap Takım) sözleri ve alıntılarını, Tefsirü's Sa'di - Özlü Kur’an Tefsiri (5 Kitap Takım) kitap alıntılarını, Tefsirü's Sa'di - Özlü Kur’an Tefsiri (5 Kitap Takım) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
mü'min, ister müşahade etsin, ister etmesin, ister kavrayıp anlasın, ister aklıyla veya idrakiyle onu anlayamasın, Allah'ın ve Rasûlünün haber verdiği her şeye iman eder.
Kuran neleri içerir?
Bu şekilde anılmaya en layık olan elbetteki bu Kuran'ı Kerim'dir. Önceliklerin ve sonrakilerin ilimlerini kapadığı gibi, en mükemmel şekli ile fasahatı, en kalıcı lafızları, en geniş ve güzel manaları ihtiva eden bir kitaptır. Bu da kamil anlamı ile tabi olmayı, çabucak ona itaat edip boyun eğmeyi, bunu lütfettiği için de Allah'a şükretmeyi gerektirir iii.
Reklam
Mecid ne demektir?
Mecid olan yani anlamları geniş kapsamlı, büyük, çok yönlü, pek çok bereketli, iyilikleri çok fazla olan Kuran'a yemin etmektedir.
Tefsîru's-Sa'di
Namazın ruhu namaz kılarken kalbin/aklın namazda olması, namaz kılanın, söylediklerini ve namazda yaptığı fiilleri düşünmesidir/ tefekkür etmesidir. "Şüphesiz namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülüklerden alıkoyar." Ankebut 29/45
Özlü Kur'an Tefsiri - Guraba yay.
Teğabun Suresi/11. ayet
Allah'ın izni olmadıkça kimsenin başına hiçbir musibet gelmez. Kim Allah'a iman ederse O, onun kalbine hidayet verir. Allah her şeyi en iyi bilendir.
Sayfa 264
#hikmet
Allah subhanahu ve teâlâ'dan bağışların en üstünü,ihsanların en değerlisi olan hikmeti isteriz. "O, hikmeti dilediğine verir. Kendisine hikmet verilen kimseye ise pek çok hayır verilmiş demektir. Olgun akıl sahiplerinden başkası (bunu) iyice bellemez." (Bakara-269) Peki hikmetten kasıt nedir? Müellif Rahimehullah Abdurrahman b.Nasır es-Sadi şöyle açıklık getirmiştir; Hikmet; faydalı ilim, isabetli bilgi, dosdoğru akıl, sapasağlam düşünce, söz ve fiillerde hayra isabet etme demektir. **Devamında Bütün işler ancak hikmet sayesinde düzene girer. Zira hikmet, eşyayı gerçek yerlerine yerleştirmek, işleri olması gereken yere oturtmak, ileri gidilmesi gereken yerde ileri gitmek, durulması gereken yerde de durmak demektir. Tefsîru's Sa'di, 1/269
Reklam
"Andolsun ki sana gelen bunca ilimden sonra onların hevâ ve heveslerine uyacak olursan artık Allah'tan yana hiçbir dostun ve hiçbir yardımcın olmaz."
Düşmanları, onlara vesvese vermeye ve kendileri için yasaklanan ağaçtan yemeye teşvik etmeye devam etti. Nihayet "onların ayaklarını kaydırdı." Yani onlara bu ağaçtan yemeyi süsleyerek onları yanlışa düşürdü ve ""Şüphesiz ki ben size nasihat edenlerdenim.' diye Allah adına onlara yemin etti." (el-A'raf, 7/61) Onlar da ona aldandılar ve emrine uydular. O da onları içinde bulundukları nimet ve bolluktan çıkardı. Böylelikle yorulma, çalışıp didinme ve mücadele etme yurdu olan dünyaya indirildiler.
Reklam
"Rızıklandırdığımız" buyruğuyla işaret edilmektedir ki elinizde bulunan mal- lar ne kendi kuvvetinizle elde ettiğiniz şeylerdir ne de mutlak egemenliği size aittir. Onlar Allah'ın size ihsan ettiği ve nimet olarak bağışladığı bir rızıktır. Mademki O size bu nimeti ihsan edip kullarından pek çok kimseden sizi üstün kılmış, siz de size vermiş olduğu bu nimetlerin bir bölümünü vermek suretiyle Allah'a şükredin ve mahrum olan kardeşlerinizi gözetin
Peygamberlere uymanın en büyük emarelerinden biri, onların emirlerine uy- mak, insanların durumlarına uygun bir şekilde ilim öğretme usullerine riayet etmek, dini öğretmek üzere sabırlı olmak, Allah'ın yoluna hikmetle ve güzel öğütle davet etmek, muhaliflerle de en güzel yolla mücadele etmektir. İşte bu ve benzeri hususlara riayet etmek suretiyle alimler, peygamberlerin mirasçıları olmaya hak kazanmışlardır.
Bakara suresi 131-132
“Rabbi ona ‘Teslim ol’ dediği zaman” Rabbinin emrine uyarak “ ‘Alemlerin Rabbine teslim oldum.’ demişti.” Yani ihlas , tevhid, muhabbet ve tevbeyle Sana teslim oldum. Buna göre Allah’ı tevhid, İbrahim’in en belirgin niteliğiydi. Daha sonra o, bunu soyundan gelecekler arasında miras bıraktı ve bunu onlara tavsiye etti. Bunu soyundan gelecekler arasında kalıcı bir söz olara bıraktı. Bu da aralarında miras olarak nesilden nesile aktarıldı, Yakub’a kadar ulaştı ve o da bunu oğullarına vasiyet etti. …
Kabirden çıkış neye benzetilir?
Allah şöyle buyurmaktadır: "birde onunla ölü bir beldeye hayat vermekteyiz. İşte kabirden çıkış da böyledir."
114 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.