Yazarın diğer kitapları hakkında bilgim yok. Yalnız bu kitaptan uzak durmazsanız bilime karşı önyargılarınız oluşacak. Bilime karşı olduğu kadar inanca da karşı... Ben 75 sayfa dayanabildim!
Kur'an Işığında Reenkarnasyonun Reddi
Kur’ân-ı Kerîm’de, çoğu kere iade kavramıyla ifade edilen yeniden diriltmenin kıyamet günü olacağı, bu diriltmenin bir defaya mahsus olduğu ve ölümden sonra tekrar dünyaya dönüşün asla mümkün olmayacağı konuları hiçbir şüpheye yer bırakmayacak kadar açık bir şekilde dile getirilmiştir.
Nihayet onların birine ölüm gelince, Yâ Rab! «— Beni dünyâya döndür, olabilir ki bu defa zâyi ettiğim ömür mukabelesinde [³] iyi amel işlerim.» der. Yok, yok bu, onun söylediği boş bir sözdür [⁴]. Onların önlerinde tekrar dirilecekleri güne kadar bir engel vardır ki dünyaya dönemezler. Müminun 99-100.ayetler
Tekamül hakkında herkesin konuştuğunu ama bu kitabı okuduktan sonra ne kadar BOŞ konuştuklarını gördüm. Bu kitabı okuduğumda bilimin her zaman üstün olduğunu gördüm... Ve gerçek tekamül neymiş anladım. Bundan sonra boş boş konuşanları bu kitap sayesinde tespit edebileceğim. Çünkü tekamül hakkında bu güne kadar gerçek konuşanı da görmemiştim. Değerli yazar Akif Manaf'a çok teşekkür ederim...
TekamülAkif Manaf · Avrupa Yakası Yayınları · 201733 okunma
Dünyaca ünlü yazar Akif Manaf’ın 70’ten fazla kitabı yayınlanmıştır. Yazarın kitapları 70’ten fazla dile çevrilmiştir. Çalışmaları hâlen devam etmektedir.
Yazar, 60 yıl kadar önce aile fertleri doktor olan, kültürlü ve entelektüel bir ortamda dünyaya geldi. İlk günden itibaren hayatını insanların kişisel gelişimine ve tekâmülüne adadı. Aldığı eğitimler, yazdığı kitaplar, uluslararası bazda kurduğu dernek ve federasyonlar ile üstlendiği görevler bu yöndedir.
Küresel toplumun ekonomik, politik ve ideolojik dinamiklerini anlamak için önce Sibernetik Ekonomi alanında eğitim aldı, Master ve Doktorasını tamamladı. Devamında günümüz insanının psikolojisini derinlemesine inceledi.
Olağanüstü bir gözlem, algı ve empati yeteneği ile bu gezegendeki ender aydınlanmış insanlardandır. Eserlerinde okuyucuya ayna tutan neden sonuç ilişkilerini açıklamakta ustadır. Anlatımlarında var olmanın yüksek hazzını, evrensel işleyişi, insani ve insanüstü değerleri okuyucuya hissettiren sıra dışı bir özelliği vardır.
Yazar, kendinin geçici bir beden değil, ebedî ruhi varlık olduğunun tamamen farkında, yaşamını bu yönde sürdürmekte ve bu spiritüel farkındalığı bütün insanlığa sunmaktadır: “Şu an gezegende oluşmuş bütün politik, ekonomik, ideolojik krizler ve sorunların tek çözümü, insanların gerçekten kim olduklarını, geçici beden olmadıklarını, ebedî ruhi varlık olduklarını fark etmelerinden geçiyor. Yani ebedî, bilinçli, haz ve sevgi dolu varlıklar… İnsan aydınlanıp bu farkındalıkla hareket etmeye başlayınca hızla tekâmül eder ve bütün sorunlarını, acılarını çözer.”