Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tarihsel Hristiyan İnanç Rehberi

Teolojiye Giriş

J. I. Packer

Teolojiye Giriş Gönderileri

Teolojiye Giriş kitaplarını, Teolojiye Giriş sözleri ve alıntılarını, Teolojiye Giriş yazarlarını, Teolojiye Giriş yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Vicdan
TANRI YÜREĞE ÖĞRETİR VE ONU TEMİZLER Dünyada yaşayanlar onu kirletti. Çünkü Tanrı'nın yasalarını çiğnediler, Kurallarını ayaklar altına aldılar, Ebedi antlaşmayı bozdular. (Yeşaya 24:5) Vicdan, kendimizi ahlaken yargılayarak tutumlarımızı, eylemlerimizi, tepkilerimizi, düşüncelerimizi ve planlarımızı onaylayan ya da onaylamayan ve eğer
Sayfa 118 - VIA CHRISTUS YAYINLARIKitabı okudu
Cennet hem İbranicede hem de Grekçede “gök” anlamına gelir.
Sayfa 195Kitabı okudu
Reklam
TANRI TÜM İNSANLIĞI YARGILAYACAKTIR
Sonra solundakilere şöyle diyecek: “Ey lanetliler, çekilin önümden!
Sayfa 191 - Matta 25:41Kitabı okudu
Devlet
Herkes, baştaki yönetime bağlı olsun. Çünkü Tanrı’dan olmayan yönetim yoktur. Var olanlar Tanrı tarafından kurulmuştur. Bu nedenle, yönetime karşı direnen, Tanrı buyruğuna karşı gelmiş olur. Karşı gelenler yargılanır.
Sayfa 177 - Romalılar, 13:1–2Kitabı okudu
Ferisiler İsa’ya, “Tanrı’nın Egemenliği ne zaman gelecek?” diye sordular. İsa onlara şöyle yanıt verdi: “Tanrı’nın Egemenliği göze görünür bir şekilde gelmez. İnsanlar da, ‘İşte burada’ ya da, ‘İşte şurada’ demeyecekler. Çünkü Tanrı’nın Egemenliği içinizdedir.”
Sayfa 148 - Luka, 17:20–21Kitabı okudu
Yürek her şeyden daha aldatıcıdır, iyileşmez, Onu kim anlayabilir?
Sayfa 73 - Yeremya 17:9Kitabı okudu
Reklam
Görünen o ki, ağacın bu adla [iyiyle kötüyü bilme ağacı] anılmasının nedeni, esas meselenin Adem’in iyiyle kötüyü Tanrı’dan mı öğreneceği yoksa Tanrı’nın ne söylediğine aldırmadan iyiyle kötüye kendisinin mi karar vereceği olmasıydı. Adem bu ağaçtan yiyerek aslında Tanrı’dan hiçbir referans almadan iyiyle kötüyü kendi başına bilebileceğini iddia ediyordu.
İki cinsiyetin anlamını önemsemeyen “üniseks” kavramı Tanrı’nın düzenini saptırırken, Fransızların cinsiyet ayrımı hakkındaki meşhur sözü “Vive la différence!” (Yaşasın zıtlık!) Kutsal Kitap’ın bakış açısını ifade eder.
İLAHİ TAKDİR
İnsan kura atar, Ama her kararı RAB verir.
Sayfa 50 - Süleyman'ın ÖzdeyişleriKitabı okudu
Alışkanlık olmuş Rabb'im kusurumuza bakma
RAB, “Sizi sevdim” diyor. “Oysa siz, ‘Bizi nasıl sevdin?’ diye soruyorsunuz.”
Reklam
Anlamamı sağla, yasana uyayım, Bütün yüreğimle onu yerine getireyim.
Sayfa 17 - Mezkûr : 119:34Kitabı okudu
AŞKINLIĞI
Tanrı’nın harikalarının bir yönü de, tam ve kesintisiz dikkatini bir seferde yalnızca bir şey üzerine değil, ama geçmişte, şimdiki zamanda ve gelecekte dünyanın her yerinde her şeyin ve herkesin üzerine aynı anda vermesidir.
Sayfa 34 - Matta 10:29–30Kitabı okudu
Yaratılış
“Yoktan” var ettiğini söylemek gizemi itiraf etmektir, onu açıklamak değildir.
GENEL VAHYİN ETKİSİ
Çünkü Tanrı’ya ilişkin bilinen ne varsa, gözlerinin önündedir; Tanrı hepsini gözlerinin önüne sermiştir.
Suçluluk
Bugünlerde Batı’da yaşayan insanlar, şirket, aile, futbol ve çeşitli hoş duygular gibi seküler nesneleri putlaştırıp gerçekte onlara tapıyorlar. Ne var ki, tıpkı Kutsal Kitap dönemindeki putperestlerin tahtadan veya taştan oyulmuş putlara taptıkları zamandan farksız olarak ahlâki çöküş hala devam etmektedir.
Vahiy
Kutsal Yazılar’ın söylediği ne varsa onu Tanrı söylüyordur, Kutsal Kitap hem tümüyle insansal hem de tümüyle tanrısaldır. Bu yüzden tarihler, peygamberlikler, şiirler, bilgelik yazıları, vaazlar, istatistikler, mektuplar vs. gibi insani türlerden oluşan içeriğin tamamının Tanrı’dan geldiği kabul edilmeli ve Kutsal Kitap yazarlarının öğretileri Tanrı’nın yetkin talimatları olarak hürmet görmelidir.
Sayfa 16 - Alt başlık: KUTSAL YAZILAR TANRI’NIN SÖZÜDÜRKitabı okudu
32 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.