Kültürel Bir Eleştiri

Terapi

M. Kemal Sayar
Youtube, Myspace, Facebook, Twitter… Bu sözcükler seksenli yıllar ve sonrasında doğan ve “Y kuşağı” olarak isimlendirilen gençler için çok şey ifade ediyor. Bu web sayfaları, ilişki kurmak ve toplumsal bir ağ oluşturmak için kullanılıyor. Günbegün içerikleri şişiyor bu sitelerin, zira bu sayfalara göz gezdirmek için tüm dünyada her gün trilyonlarca saniye harcanıyor.
Sayfa 192·Kitabı okudu
Robert Johnson (2001) şöyle yazar: “Âşık olduğumuz zaman tamamlanmışlık duygusu yaşarız, sanki eksik bir parçamız bize geri verilmiştir. Romantik aşka özlem duyarız; çünkü aşkımızla kendimizden geçmeyi, göklere yükselmeyi ister; hayatın temel anlamını ve doyumunu sevdiğimiz kişide buluruz. Bütünlük duygusunu ararız. Bu şeyleri başka nerede aradığımızı sorarsak, yanıtı şaşırtıcı ve endişe vericidir: Dinsel yaşamda. Kendi egolarımızdan daha büyük bir şey aradığımızda, mükemmeliyet hayali ve içsel bütünlük ve birlik özlemi duyduğumuzda, özel hayatımızın önemsizliğinden ve tek yanlılığından olağanüstü ve sınırsız bir şeye yükselme arayışına girdiğimizde, bu manevi yat özlemidir… Romantik aşkla aradığımız yalnızca insani aşk ve ilişki değildir; aynı zamanda dini deneyim ve bütünlük durumunu da özlemekteyiz. Çünkü modern hayatımızda tinsel emellere bilinçli olarak yer vermiyoruz. Ama ruha doğru olan dürtümüz en olmadık yerde gösterir kendini; romantik aşkın yansımalarında, ideallerinde, esrimelerinde, umutsuzluk, tutku ve çabalarında...
Sayfa 164 - pdf·Kitabı okudu
pek çok ergen ve genç, onlara kendilerini iyi hissettiren bir şeyin nasıl olup da anne-babalarına ters geldiğini anlayamıyor.
Sayfa 183·Kitabı okudu
Her insanın içinde ne denli büyük bir âlem gizlendiğini hikâyelerini dinleyerek öğrenirsiniz.
Alıntı
Gerçek dünyada yitirmiş olduğumuzu sanal dünyada yana yakıla arıyoruz..
Sayfa 125 - Timaş Yayınları 5.Baskı Şubat 2014 İstanbul·Kitabı okudu
Herkesin ahlakı kendine..