Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Et-Tergip Ve't-Terhib

Teşvik Eden ve Sakındıran Hadisler

Hafız el-Münziri

Teşvik Eden ve Sakındıran Hadisler Sözleri ve Alıntıları

Teşvik Eden ve Sakındıran Hadisler sözleri ve alıntılarını, Teşvik Eden ve Sakındıran Hadisler kitap alıntılarını, Teşvik Eden ve Sakındıran Hadisler en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Resulüllah s.a.v şöyle buyurmuştur. Sizden birisi duası için acele etmeyip "Dua ettim, fakat duam kabul olunmadı" demediği sürece duası kabul olunur.
Sayfa 349Kitabı okudu
Ebu Zerr(ra.): “Ey Allah’ın Rasûlu Allah’a, sözlerin en sevimlisini bana haber ver!” dedim. -“Allah’a sözlerin en sevimlisi سُبْحَانَ اللَّهِ وَبِحَمْدِهِ Sübhânellâhi ve bihamdihî'dir." Allah’ı hamd ederek O’nu her türlü noksanlıktan tenzih ederim, sözüdür buyurdu.” Buharî, Deavat 65
Sayfa 333
Reklam
Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: Nerede ve nasıl olursan ol Allah'tan kork. Kötülük yaparsan arkasından hemen bir iyilik yap ki, o iyilik, o kötülüğü silip yok etsin. İnsanlara güzel ahlakla muamele et.
Sayfa 673Kitabı okudu
İnsaAllah ya Muîn
“Cennete giren hiç kimse, bütün yeryüzündeki her şeye sahip olsa bile dünyaya geri dönmeyi arzu etmez. Bundan şehit müstesnadır. Şehit, Alla katında gördüğü ikram sebebiyle tekrar dünyaya dönüp on defa şehit edilmeyi temenni eder.” Buharî, Cihâd 6,21; Müslim, İmâret 109 (1877)
Sayfa 309
Peygamber s.a.v şöyle buyurmuştur: Akrabayla ilişkiyi karşılıklı olarak sürdüren kimse, gerçekten ilişkiyi sürdüren kimse demek değildir. Asıl akrabayla ilişkiyi sürdüren akrabalık ilişkisi kesildiği halde bunu sürdüren kimsedir.
Sayfa 519Kitabı okudu
Abdullâh b. Mes’ud ra.: Peygamber Efendimiz sav. şöyle buyurmuştur: “Doğrusu Allah’ın gezici bir takım melekleri vardır. Onlar, ümmetimden bana selam tebliğ ederler.” Nesaî
Sayfa 351
Reklam
Ezana sadece Kalbi ile icabet etmek kafi gelmeyip dil ile telaffuz etmek menduptur.
Sayfa 111
Abdullah b. Amr b. As (r.a), peygamber (sav)'in şöyle buyurduğunu işitmiştir: " müezzini işittiğiniz zaman onun söylediği gibi sizi söyleyin. sonra bana salavat getirin. Çünkü Kim bana bir defa Salavat getirirse Allah da ona o salavat sebebiyle 10 defa Salavat eyler. sonra Allah'tan benim için vesileyi isteyin. Çünkü vesile, cennette bir makamdır ki, Allah'ın kullarından sadece bir kişi ona layıktır. Umarım ki o kişi ben olurum. O halde kim benim için vesile'yi isterse kıyamet günü ona şefaatim vacip olur.
Sayfa 111 - Müslim, Salat 11 (384); Ebu Davud, Salat 36 (523); Tirmizî, Menakıb 1 (3614); Nesaî, Ezan 37
Hanefi âlimlerinden İbnü'l- Hümam "Fethu' l- Kadir' isimli eserinde" Ezandan sonra mescitten çıkıp gitmenin mekruh oluşu bir takım şartlara bağlıdır" diyor. Ancak bu şartlar gerçekleşirse o zaman Mescidi terk etmek mekruh olur. Bu şartlar şunlardır: 1. Namazı kılmadan çıkıp giderse, 2. Başka bir cemaate yetişmek niyeti olmadan giderse, 3. Terk ettiği mescit kendi mahallesinin Mescidi olursa, 4. Kendi mahallesinin Mescidinde namaz kılındığı halde içinde bulunduğu Mescidi terk ederse, ama henüz mahallesinin Mescidinde namaz kılınmamışsa o zaman bulunduğu Mescidi terk ederek mahallesinin Mescidine gitmesi caizdir, gitmemesi ise daha evladır.
Sayfa 114
namaz dışında Hz Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem salavat getirmenin hükmü ihtilaflıdır. Hanefiler bu konuda el Ahzab 33/ 56 ayetini göz önünde bulundurarak ömürde bir defa Salavat getirmenin farz bunun dışında her anıldığında salavat getirmenin vacip ve mecliste birkaç defa anıldığında her defasında salavat getirmenin müstehap olduğu görüşündedir.
Sayfa 112
27 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.