THE GRAY MAN
SIERRA ALTI
Mark GREANEY
The Gray Man serisinin şuan için sadece Sıerra Altı kitabını okumuş olsamda 2009 yılında yayınlanmış ilk kitabının filmini izlemiş ve çok keyif almış olmam kurguya hakimiyetimi sağladı. 2022 yapımı aksiyon gerilim filmi olan The Gray Man, Netflix tarafından o zamana kadar yapılmış en pahalı film olmasıyla daha fazla izlenir hale geldi ki sadece kitap ile değil film ile de tanınır haldeydi zamanla. Ve tabii heyecan ve aksiyon dolu sahnelerle gözümüzü kırpmadan izlediğimiz filmi sayesinde seri okurların gözdesi olurken Ryan Gosling ve Chris Evans’ın birlikte başrolü paylaşıyor olmalarıda eminim ki çok etkili olmuştur diye düşünüyorum, en azından benim için öyleydi Buarada yazarımız Mark Greaney seriyi yazmaya başlamadan önce silahlar ve dövüş taktikleriyle ilgili kapsamlı bir araştırma yapmış hatta on farklı ülkede de bulunarak ciddi bir emek vermiş ve karşılığını da fazlasıyla almıştır.
Kısaca bir ön bilgilendirme yaptığıma göre gelelim yine kısaca olan 𝗧𝗵𝗲 𝗚𝗿𝗮𝘆 𝗠𝗮𝗻 𝗦ı𝗲𝗿𝗿𝗮 𝗔𝗹𝘁ı nın konusuna ama kitabımız aksiyonu zirvede yaşayacağımız ve bitmesin diyeceğimiz kadar uzun soluklu bir okuma sunuyor bizlere, emin olun.
Öncelikle belirteyim kitabımızın başlangıcında karakterlerimizin adları ile birlikte görevlerine dair bilgilendirme var ve onları yakından tanıyana kadar biz okurlara çok yardımcı oluyor kesinlikle. Sonrasında ise kurgumuz, on iki yıl öncesi ve günümüz olarak ilerliyor, yani iki farklı zaman diliminde buluyoruz kendimizi. Gray Man yani Court Gentry, yıllar öncesinde Sierra Altı kod adıyla CIA Saha Birimi ekibinde görev yapıyordur ve biriminde en genç üyesidir. Üstelik göreve başladığı daha ilk zamanlarda bir terörist liderinin ortadan kaldırıldığı bir operasyon içerisinde yer alır ve bedeli korkunçtur. Aradan on iki