2021
Oğlak Yayıncılık

2023 39. kitabı
Wuuuu…. Vayyyy…. Ooooo…. #ulanneokudumben listemin güzide kitaplarından biri oldu gerçekten. @iberiltetik i #ayaz kitabıyla tanımıştım. O kitapta cesedi öyle bir tasvir etmişti ki o bölümü defalarca okumuştum. Ben Ayaz’ın devamını beklerken geldi öykü kitabı. Biraz üzülmedim değil başta ama bunlar nasıl öyküler? Bu nasıl güzel bir anlatım? Bu nasıl güzel üslup? En önemlisi; bu nasıl bir hayal gücü? Ayakta alkışlıyor, önünde saygıyla eğiliyorum efendim Hep derim; “Kadın yazarlar bir acayip dostum” Dokuz gizem, gerilim ve fantastik öykünün bir araya gelip bizi gerim gerim gerdiği bu kitabın her bir öyküsü aslında bir mesaj içeriyor. Hırslarına yenik düşen insanlar, uçkuruna düşkünler, kadına şiddet, cimrilik, kibir gibi kötü huyların insanların başına getirdiği birbirinden beter musibetleri, kibarca da değil, adeta balyozla “dank dank” diye vura vura, kan dökerek, şaşırtarak ve hatta iğrendirerek bize anlatıyor. Kitabın adının “Tıkabasa” olması da acayip cuk oturmuş. Çünkü her öykü sonunda bir şekilde aynı restoranda bitiyor. Öykülerdeki o kötü adamlar işte, sonunda o restoranın daimi müşterisi oluyor. Restoranda güzelce ağırlandıklarını düşünürseniz çok gülerim çünkü bu bildiğiniz restoranlardan değil. Yazar kendi cehennemini yaratmış adeta, bu insanlar da cehennemde sonsuza dek cezalandırılacak olan kötü ruhlar… Kesinlikle tekrar okumak istediğim nadir kitaplardan oldu. Acayip keyif aldım, çok şaşırdım, bazen midem kalktı, ama hepsine bayıldım Sana hayranım @iberiltetik Bu da böyle bilineeeee @iberiltetik @oglakkitap @cibakasbooks #serdarbenli #denizcorbacioglu @haznedaroglusenay #oğlakyayınları #oğlakkitap #tıkabasa #ışınberiltetik #türkyazarlar #eniyiyazarlartürkyazarlar @banualioglu #edebiyat #öykü #hikaye #kitap #okudumbitti #okudumokuyun #kitapkurdu
2025 3. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2025 23:55
Dikkat! Hassas bünyeliler ve hassas mideliler okumasın! ;) Her insan bir yerde kendi cennetini ve cehennemini yaratıyor. Bu kitaptaki öykülerde cennetlerin değilse de cehennemlerin yapılışlarını okuyabilirsiniz. Ben sevdim, Beril Hanım'ın hayal gücüne bayılıyorum çünkü. Ama ben korkarım, tiksinirim, tetiklenirim, içim daralır diyorsanız okumayın. Bana da tavsiye ettiğim için kızmayın sonra. Ha, biraz gerileyim, adaletin öyle değilse de böyle sağlandığını bileyim, birkaç gece küçük kabusçuklar göreyim diyorsanız, o zaman buyrun efendim. =)
2022 (Pars) yılında okuduğum 92.betik [Aralık ayının 7.betiği]
2022 92. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2022 00:00
Türk Korku-Gerilim Edebiyatı'nın taçsız kraliçesinden karabasanlarımız olacak türde öykülerden oluşan bir hafif korku-gerilim menüsünü hazırlanmış. Öyküleri okurken "Tıkabasa" doyamadım çünkü ürpertisi yüksek korku-gerilim öyküleri bekliyordum. Kalem, ilk kez bu korku-gerilimin alt türünde yazdığına tanık olduk. Gelin birlikte öykülerin bende bıraktığı izlenimlere bir bakış atalım... Arsız Asım'ın Akıbeti; Bu öyküde uçkuruna ve paraya düşkün insanın hazin sonunu görüyoruz. Ayrıca yediğimiz kabı kirletmek yerine o kabı tertemizlemek daha önemlisi olduğunu görüyoruz. Okurken resmen nutkum tutuldu çünkü sıkıcı ve basit başlanan öykü birden sürprizlerle dolu bir sonu götürdü beni. Resmen "Nasıl yani? İsa aslında hangi yaratıktır?" diye sormaktan kendimi alıkoyamadım. Bence orada İsa (as) ölmediğine metaforik bir gönderme olduğunu görüyoruz. Hristiyan inancındaki İsa (as) çarmıha gerilerek öldürülme olayına parodi ve Müslümanca bir yanıt verilmiş. Yani siz onun öldüğünü söylüyorsanız aslında onu ispiyonlayan havarini öldüğünü biliyorsunuz. Kısacası sizin okuduğunuz martavallar bizi bozmaz. İlk öyküdeki Nettin Usta'nın kötülerin eline geçtiğini görüyoruz. Yani öyküler son kısımlarla birbirine bağlanır. Dulavrat Çorbası; Öykünün sonlarına doğru korku-gerilim havasını iliklerine kadar yaşarken birden özünü o bataklığın önünde bulacaksın ve çığlık atmamak için özünü zor tutacaksın. Ürpeten korku-gerilim öykülerini çok seviyorum. Öyküye dönersek kadınlar bizden zayıf olsa da onlara zulmetmemiz bence etikdışı ve yanlıştır. Kısırlık sadece kadınlara özgü değildir. Çocuk istiyorsa karşılıklı muayene olacaksın. Neyine güvenerek özünü sağlıklı görüyorsun. Ayrıca erkek yada kız çocuğu olması bizim genimize bağlıdır çünkü hem X hem de Y kromozomu taşıyoruz. Kadına şiddeti kınarak

Işın Beril TetikYazar · 5 kitap
1970 yılında Edinburgh – İngiltere’de doğdu. Küçüklüğünden beri kitaplara, şiir ve hikâye yazmaya merak duymasına rağmen, uzun yıllarını sıkı bir okuyucu olarak geçiren yazar, 2001 yılında kafasındakileri kâğıda dökmeye başladı. 2004 yılı İthaki Jules Verne Bilim Kurgu ve Fantastik Kurgu Hikâye Yarışması’nda, Fantastik Kurgu dalında aldığı birincilik, kurduğu hayalleri kâğıda dökmesinin doğruluğuna dair bir işaretti. Derinden Gelen Sesler, Hayal Gücünün Merkezine Seyahat, Anadolu Korku Öyküleri adlı kitaplarda öyküleri bulunan yazar, 2004 yılından beri Gölge Dergisi için öykü yazmakta, ayrıca Ravendark Coven markası ile Alternatif Giyim tasarımları yapmaktadır.