Dikkat spoiler içerir.
Abel Rosnovski zamanında Polonya'dan ABD'ye kaçan bir adamdır. Zorluklar içinde büyür ve Baron adını verdiği bir otel açar. Kızı Fiorentyna çok zeki ve hırslı bir kızdır. Daha küçüklüğünde ABD başkanı olacağını söylemiştir. Çok çalışarak ve mürebbiyesi sayesinde Radcliffe üniversitesini bitirir. Richard Kane ile sevgili olur ama Richard'ın babası ile ezeli düşman olan Abel'den veto yer. Yine de evlenir. Önce bir butik açar. Sonra dükkanların sayısı artmaya başlar. 2 çocuğu olur. Yıllar sonra Abel, kendisini iflastan kurtaran gizemli kişinin Kane olduğunu öğrenir ama Kane ölmüştür. Richard da zamanında babasının satılan bankasını geri almaya çalışır. Baron oteller zinciri ve Banka, butik dükkanlar birleşir. Demokrat parti seçmeni olan Fiorentyna, kocası Richard ile tatlı sert atışır. Temsilciler meclisine üye olur. Burada pek çok öneride bulunarak dikkatleri üzerine çeker. Senato adaylığında ön seçimde Brooks'a yenilir. Ama sonrasında senatör olur. Reagan, onun başkan olmasına itiraz etmeyecektir. Ama güney eyaletlerinden gelecek oylar için Pete Larkin'e muhtaçtır. Pete başkanlık adaylığını koyar. Çocukluk arkadaşı Edward, üniversite oda arkadaşı Bella ile çok çalışan Fiorentyna, ufak bir farkla seçimi kaybeder. Pete ona başkan yardımcısı olacağını söylemiştir. Öyle de olur ama Pete onu hiç sallamaz. Fiorentyna Sovyetler ile bir çatışmayı son anda engeller. Ama Pete sözünü tutmaz ve bir dönem daha aday olacağını açıklar. Peki bundan sonra ne olacaktır? Siyaseti bırakacak mıdır? Ailesi ne diyecektir? Richard öldükten sonra Edward ile evlenecek midir? Keyifle soluksuz okunan bir roman.