Benim için ortalama bir kitaptı. Kapak tasarımından anlayacağınız üzere çerezlik, tatlı bir kitaptı. Beklediğim tarzda olduğu söylenebilir. Olaylar bakımından oldukça samimi ve aile, arkadaş ortamı sıcaklığını veren bir kitaptı. O kadar güzel bir arkadaş grupları vardı ki direk benimsedim ve imrendim. Zeliha 'nın annesi ve babası da her zaman kızlarına destek olan ve ideal ebeveynlerdi gerçekten. Zeliha 'nın arkadaşı Derya 'nın ailesi içinse aynı şeyi söylemek mümkün değil. Aradaki farka baktığımız zaman toplumumuzdaki farklı düşünce yapısında olan insanları görebiliyorduk. Neyse ki çok detay değildi yoksa sinir krizi geçirebilirdik. Derya karakterini çok sevdim. İyimser ve olayların her zaman mantıklı kısımlarını gören kısımları hoşuma gitti. Berat ile de çok yakışıyorlardı ayrıca umarım 2. kitapta beraber görebiliriz onları. Gelelim ana karakterimize. Gerçek hayatta olsa arkadaş olmak isteyeceğim bir tip kesinlikle. Aşırı eğlenceli ve kafa dengi bir kız. Bu sayede hatta sosyal medyada kısa sürede popüler oluyor. Aytuğ karakterini ise tam tersi sevmedim. Duygular asla geçmedi bana. Hatta son olay olmasa Yarkın 'la olmasını bile düşündüm. Sürekli olaydan olaya atladığımız için olaylar biraz geçiştirilmiş gibiydi özellikle tiktok savaşı kısımlarını daha çok okumak isterdim. Ayrıca tiktok olayı o kadar az geçiyordu ki yani sadece bir iki kez video olayı vardı. Sanki kız milyonlar izlenmiyormuş gibi tavır takınması da gerçekçi değildi. Kitap isminin hakkını çok vermiyordu bu husus yüzünden. Bu eleştirilerim dışında gayet eğlenceli, sosyal medyanın gerçeklerini yansıtan, aşırı akıcı bir kitaptı. Bu tarz kitapları seviyorsanız tavsiye ederimm.
Kader Arvas // Toktiker
Herkese merhabaaaa. Sizlere bu akşam piyasadaki Sivaslı karakter eksiğine merhem olacak bir öneri yapacağım. Kitabımız #toktiker ve kızımız Sivaslı hemmen konusundan bahsediyorum. Zeliha ama ona Zeliş diye sesleniyor herkes, okulda arkadaşlarıyla takılırken bir arkadaşı tiktokta birini gösteriyor Zeliş’e. Zeliş tiktok olduğu için önyargılı olsa da çocuğu görür görmez aşık oluyor ve hatta imza töreni gibi bir yere gidiyor arkadaşlarıyla birlikte. Aytuğ yani Zeliş ‘in aşık olduğu çocuk onunla göz göze geliyor ama Zeliş oradaki binlerce yüzden sadece bir tanesi. Hatta kızların izdihamı yüzünden bir de yere düşüp ağlıyor. Yanına hoş bir çocuk geliyor ve ona bir şeyler söylüyor. Zeliş buna çok aldırmasa da ara ara aklına geliyor bu söylem.
Sonra tiktoka giriş yapmak için ufak ufak denemeler yapıyor ama yine istediği gibi olmuyor. Bir gün denk geldiği bir düğünde çok samimi bir şekilde eğlenip video çekiyor, tiktoka atıp yatıyor. Sabah uyandığında hayatı değişmiş oluyor, bir gecede binlerce takipçisi oluyor. Sonra ileriki günlerde imza sırasında yanına gelen çocukla denk geliyor. Çocuk aslında bir yutuber ve Aytuğ’un da grubuyla birlikte bağlı olduğu ajansa kayıtlı. Aytuğ’la yakınlaşması için de yardımcı olacağını söylüyor ve sürekli Zeliş ‘in etrafında dolaşıyor Yarkın.
Çabuk okunan, keyifle akan bir gençlik hikayesiydi bence. Yan karakterleri okumak da çok güzeldi. Zeliş’in arkadaş grubunun samimiyetini sonuna kadar hissettim. Berat ve Derya sahnelerine doyamadım sonları ne olacak çoook merak ediyorum. Şu an isim vermiyorum ama Zeliş ‘in grubundaki her karakterin yaşamına değinmişti yazar. Devamını merakla bekliyor, sizlere de bu keyifli kitabı tavsiye ediyorum arkadaşlar. Bence şans verin
Selam aşkolarrrrrrr. uzun zamandır kitap okuyamıyordum. Sınavım bitti Allaha şükür okumaya başladım. Bugün size tok tiker ile geldim. açıkçası çokça linç yiyen bir kitap. İnanamayacaksınız ama bende linç yedim bu kitaptan dolayı. etrafımdaki insanlar sürekli kitapla dalga geçti. Bu durum beni olumsuz etkiledi malesef. bir süre kitabı hiç okumadım. normalde bir kitabı olumsuz bir durum olmadığı sürece en fazla iki buçuk hafta da bitiririm. bu kitap bir buçuk ay sürdü. tabi sınavıydı mezuniyetiydi stajıydı bunlardan da zaman bulamadım.
kitaba gelecek olursak...
Başrolümüz zeliha lise son sınıf öğrencisi. ve çok güzel onun arkasında duran bir ailenin kızı. çok güzel de bir arkadaş grubu var. Adeta kardeş gibiler. okuldayken zeliha tiktok uygulaması üzerinden aytuğ ulusoyu görüyor ve ona aşık oluyor. burası bana saçma geldi şahsen. kim telefonun ekranından gördüğü birisine aşık olur ki ? şimdi diyeceksiniz ki 3391 km de oluyodu. Ama onlar konuştular sohbet ettiler. burda daha tanımadan etmeden plotonik oluyor karakter. daha sonra aytuğ için tik toka giriyor. bir halay videosu ile patlıyor. aytuğa ulaşmaya çalışıyor. tekrar söylüyorum aile ve arkadaş ilişkileri çok güzel ele alınmış ama aytuğ erkek başrol karakter olarak biraz arka planda kalmış. şimdi kitabın konusu zeliha ve aytuğun aşkı ise onlara daha da öncelik verilmeli. Kitabın konusu tik tok ise tik tok daha fazla geçmeli. kitabın bazı yerlerinde cringe yerler vardı. ayrıca aytuğa ısınamadım. bilmiyorum kardeşim aşıksan aşkına sahip çık. yani sevgili oldular mı olmadılar mı anlayamadım. berat benim favorilerimden ama salak salak işler yapıp kendini bozdu. bu kitapta erkek karakterlerin tek sorunu aşklarına sahip çıkmamaları bence. dediğim gibi aytuğ arka planda kalmış. ayrıca kitap ilerlemiyor. ne kadar okursam
Çerezlik bit kitaptı. Bence yaş grubu 10-15 yaş arası. Basit bir kurgu çevresinde yazılmış. Tavsiye eder miyim emin değilim. Okuyacaklara tavsiyem çok kurgusal bişey beklemesinler.
Gayet güzel giden bir kitabı nasıl mahvederim adlı çalışma olmuş.Son 100 sayfada yazar güzelim kitabı harcamış resmen. Potansiyeli olmasına rağmen bunu kullanamamış.
Kitabın başında giriş kısmından dolayı inanılmaz kötü bir wattpad klasiği okuyacağız sanıp korkmuştum. Kitabın ortasında bu önyargım kırıldı ve gayet eğlenerek okudum fakat son 100 sayfada yazar kitabı romcomdan gereksiz bir şekilde gizem-gerilim türüne çekmek istiyor olacak ki saçma sapan olaylar yaşandı. Bir bu kitapta bir de Türk dizilerinde bitmedi şu başrol kızın sapıklar tarafından biryerlere kaçırılma klişeleri. O kadar absürt ve saçma sapan ortaya çıktı ki ne alaka şimdi oldum.
Sondaki saçmalığı geçecek olursak sonraki değinmem gereken konu 'gereksiz uzatılması'. Kitap toplam 397 sayfa ama rahat bir 200-250 sayfaya sığardı. Yazar sanki günlük yazar gibi karakterin başına bir şey gelse de gelmese de anlatmış. Mesela ben neden Zeliha'nın ailesinin günlük rutinini biliyorum? O kadar çok belirtti ki ezberledim artık. Kendini okutmuyor değil okutuyor. Akıcılığına laf eden yok zaten ama kitaptan çıkarılsa hiç de sırıtmayacak gereksiz ayrıntı çoktu bence.
Kitabın karakterleri genel olarak sevdiğim, ısındığım tipler oldu. Bir iki istisna dışında. Ana erkek karakterimiz Aytuğ tabi ki bu listede başları çekiyor. Gelgitleri, bir sıcak bir soğuk halleri beni çok rahatsız etti ve karakterden soğumama yol açtı. Ayrıca sadece kızdan aradığı desteği bulamadı diye her gün başka bir kızı koluna takma olayı da neydi öyle. Bu ergenliğin kaçıncı seviyesi? Göndermeli story de atıyordur bu. Zeliha bu çocukta ne buldu anlamıyorum, anlamayacağım.
Gel gelelim serimizin baş sapığı Yarkına. Kitabın başında bol bol Yarkın sahnesi olduğu için ben kitabın neredeyse sonlarına kadar bu kitapta aşk üçgeni olacağını düşündüm ve
Herkese merhaba.
Bir Zeliş atasözü der ki: demirden korksak trene binmez, kendimizden utansak TikTok denilen cadı kazanına girmezdik.
Arkanıza yaslanın, kemerlerinizi sıkıca bağlayın ve bana kulak verin millet! Çünkü hiç kimse bu hikayede neler olacağını tahmin bile edemeyecek.
Zeliha Sönmez, namıdiğer Zeliş. Kendisi hikayemizin esas kızı; aklına eseni yapan, kalbinden geceni sansürlemeden konuşan babasının tulumbası, annesinin en dayanıklı ev aleti, kardeslerinin tez canlı ablası ve At Hırkızlar grubunun biriciği.
Bir gün, izlediği videoda gördüğü bir çift tarçın bakışın esiri olur ve onun icin TikTok camiasına girmeye karar verir. Ferhat'ın aşkı Şirin için dağları delmesi gibi kısa sürede, sosyal medyada kendini sevdiren doğal ama pesimist olan bu kızımızla tanışmaya hazır mısınız?
Genç kızların gözdesi, TikTok camiasının vazgeçilmez prensi olan Ulusoy, kendini beğenmiş mizacıyla etrafına ona ulaşılmaz havası yayan kameralara gülümserken Zeliş'in aşık olduğu tarçın harelerini kısmayı ihmal etmeyen genç bir Playboy. Onunla tanışmaya hazır olun! İnanın gördükleriniz en az bizim kız kadar sizin de hoşunuza giderken ona hak vereceksiniz.
miribilarrr bu günn ünlü ve çiçeği burnunda kitabımız toktikerden bahsedicemmmm
öğm(sinir mod on)
ikidebi sövmek istiyosanız güzel kitap KİTAPTAN OR....... EKSİK OLMUYO ÇÜNKÜ VE ÇOK SİNİR BOZUCUU
Genel olarak kitabı çok beğenemedim çünkü
Erkek ota b.. Ka başka kızlara koşuyor
Erkek bi seviyo bi sevmiyo ikizler burcu olan ben bile böyle zigzag çizmedim hayatımda
Erkek bi seçile(kitaptaki klasik erkeğe yakınlaşan kız) yüz veriyo sonra kız sevdiğim yok diyince kuduruyo
Kıza hiç güvenmiyo bi ship çıkıyo kızı terk ediyo
Bi yakınlaşıyo bi uzaklaşıyo çıldırıcsmmmm
Ama sadece erkekde değil kızdada saçma sapan şeyler var
Mesela kız gelmiş erkeğin hayran buluşmasında başka birine güveniyo fln
Erkek için bence ders çalışabilecekken tiktoğa giriyo
Ulan hadi tiktok camiasına giriyosunda hadi erkek seni görsün istiyosun
Ama o kadar şeyki tiktoker olma fikrinin ilhamını bile yarrkın verdi
Erkek bişi yapıyo hemen kendini kapatma derdinde
Hellüüğğ yine ben ve yine kitap yorumum.
Öncelikle Zeliş ve arkadaş grubuna bayıldım ara ara Berat beni sinir etse de neyse ergenliğine veriyorum.
Aytuğğğ ahh üzümlü kekim. Kızlar hepimizin hayatına bize fındık kurdum diyen Aytuğ gibi düşünceli erkek diliyorum.
Gelelim Yarkın efendiye. Zaten isminde meymenet yok. İlk baştan beri nefret ettim yapışık olmasından ıyh yani. Son yaptığı hareketi de tahmin etmiştim onun yaptığını spoiler olmasın şimdi.
Genel anlamda güzel kitaptı. Devam kitapları çıkınca alıp okumayı düşünüyorum ve tavsiye ediyorum efendim. Herkese iyi okumalar.
Ben bunu kötü ama komik olur diye okumuştum ama kotuydu sadece. Adından belli zaten de. 2016 wattpad kitapları gibiydi ama o yılda bile okusam kötü gelirdi. Bazı karakterlerin tek özelliği işemek ayran içmek ve sümüklü olmak.
“Demirden korksaydık trene binmezdik.”
Ve ben romantik komediden korksaydım bu kitabı hiç açmazdım… İYİ Kİ AÇMIŞIM!
Uzun zamandır aklımda olan, “Bir gün okuyacağım seni bekle beni...” diye iç geçirdiğim o kitabı sonunda okudum ve TEK KELİMEYLE: Bayıldım.
Benim ruhum kesin romantik komediyle çalışıyor. Drama mı? Kalsın canım, ben aşkın tatlısını severim!
Şimdi gelelim esas meseleye:
İlk başta “Yarkın, Yarkın!” diye dolanıyordum ortalıkta. Meğer gönlümün düşmanıymış.
Yani bana “şeytan tüyü var” dediler, meğer tüy değil boynuzmuş!
Aytuğ’u gördükçe içimdeki Yarkın balonu POF diye söndü. Sonlara kadar “Belki barışırız” dedim ama yok... en son nefret ettim, net.
Ama Zeliş var ya…
Ah Zeliş! Ne güldüm, ne eğlendim seninle… Neşen, enerjin, tulumba sevdan... Her sahnende içim “Yaa ben bu kızı yerim!” diye bağırdı.
Aytuğ ve Zeliş’in aralarındaki çekim?
Resmen kıvılcımları okurken yüzümde dumana dönüştü!
Zeliş’in aşkına sadıklığı da kalbimin tam orta yerine bir çadır kurdu.
Grup? Onlar bir harika.
Ama Derya...
Canım Derya! Sen bu evrende fazla iyi kalmışsın. Dostluğun, fedakârlığın… Kitaptaki en sevdiğim karakter sensin. Berat’la da mutlu olun da şu kalbimiz tam olsun.
İkinci kitap?
Ben: Elinde dürbün, uzaktan “Ne zaman geliyon canım?” diye bakan hayran.
Bu kitap ne yaptı biliyor musunuz?
Gülmekten karnıma ağrılar soktu, sonra bir baktım kalbime de dokunmuş.
Bundan sonra modum düşünce açıp açıp okuyacağım. Zeliş’le gülüp Aytuğ’a iç çekeceğim.
Kısacası: Bu kitap HARBİYDİ.