1 Ocak 1982
İngilizce

Misogyny’e Beş Atan Kadınlar
2023 153. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2023 22:34
Dönem ve kültür fark etmeksizin kadınların erkek egemen düzenler içerisinde yaşam mücadelelerini vermek adına çıktıkları yolculuklar konu edinmiş. Yolculuk dedimse The Pilgrem ‘s Progress tadında bir şey beklemeyin. Kurgusal olmayan karakterlerin de yer aldığı 5 farklı kadın, toplumun çeşitli tabakalarını sembolize etmiş. Her birinin ortak teması ise misogyny. Kadın düşmanlığı ile özdeşleşen iş hayatı, aile yaşamları, sosyal ilişkileri hatta annelikleri bile toplumun ve erkeklerin izin verdiği ölçüde şekillenebilen bu kadınların çizdikleri yol hiç küçümsenecek cinsten değil. En az tüm olanlar gerçekleşirken Mr. Kidd gibi erkeklerin kıskançlıktan kalp krizi geçirmesi kadar. (Güldüm) Taming of Shrew’e karakterlik yapsa dahi toplum nazarında evcilleştirilemeyecek bu ve bunun gibi kadınların gözlerinden sevgiyle öpüyorum. Okuma süresinin kısa ve keyifli olduğunu da ilintileyerek bitiriyorum.
1K
Top GirlsCaryl Churchill · Bloomsbury Methuen Drama · 1982171 okunma
2022 6. kitabı
Merhaba, Okuduğum feminist kitaplar arasında en güzellerinden ve bana en çok katkısı olanlardan biri oldu. Kitabın adını da ayrı sevdim, bu arada. Kitap, bir tiyatro kitabı. 1970'li yılların
ZİRVEDEKİ KIZLAR
2024 7. kitabı
Okunma: 31 Mart 2024 21:52
Farklı etnik ve kültürlerden gelen kadınların başarıya ulaşırken ödemiş oldukları bedeller ve 1980 İngilteresinin politik durumunu anlatır. Bu kadınlar ayrı ayrı kendi hikayelerini anlatıyor. Her
2021 51. kitabı
Üzerine eleştiri yazısı yazsam sayfalar tutar. Ben susuyorum Churchill'ın Zirvedeki Kızlar oyunu konuşsun... Bu tiyatro metnini okumanizi tavsiye ederim.
Top Girls and Feminism
2021 6. kitabı
It would be accurate to state that feminism is an umbrella term that has several different aspects within it. Matters are categorized mainly according to the position of women in society. The ideas
Tiyatro
2021 2. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2021 20:51
I've just finished this book. It is really fluent. I finished it in a few hours. It is an impressive book about the impact of patriarchal society on women. Each character has achieved great success in their own way, but they've made great sacrifices while doing this. It is a work that contains effective messages and allows us to explain the periods and gain knowledge. I recommend that you read it.

Caryl ChurchillYazar · 3 kitap
Caryl Churchill özellikle natüralist olmayan teknikleri ve feminist temalarıyla tanınan İngiliz oyun yazarı. İngiliz dili bağlamında önemli bir oyun yazarı olarak görüldüğü gibi önde gelen bir kadın yazar olarak da görülmektedir.