Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gizem

Gizem
@Gizzemkhrmn
Translator
Dublin
30 Kasım 1998
200 okur puanı
Ağustos 2019 tarihinde katıldı
Suçluluk hissi yaşam gücümüzü pek çok yönden dondurabilir. Hem de bunu üstlenmedimizde veya çözümlemediğimizde, çocuklarımıza hatta onların çocuklarına kadar uzanabilir.
Reklam
Bilinçaltı duyulmak için ısrar eder, tekrarlar ve bir bakıma kapıyı kırar. Onu duymanın ve odaya davet etmenin tek yolu, ona bir şeyler dayatmayı bırakmak ve bunun yerine her yerde, sözde, ifade biçiminde, rüyada ve bedende söylenmemiş olanı dinlemektir.
Bilimsel olmayan bellek; örtük bellek, duyu-devinimsel bellek veya prosedürel bellek olarak da adlandırılır ve bilinçli hatırlama olmadan işlev gösterir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Gizem
@Gizzemkhrmn·Bir kitabı okumaya başladı
An Ablosutely Remarkable Thing
An Ablosutely Remarkable ThingHank Green
9/10 · 6 okunma
Reklam
320 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
48 günde okudu
Var mısın?
Var mısın?Doğan Cüceloğlu
8.7/10 · 27bin okunma
Seni o kadar çok seviyorum ki 🥹❤️🤍 Bayramımız kutlu olsun 🇹🇷
Korku kültürü insan ilişkilerinde güveni sağlamak için korkuya dayalı bir hiyerarşinin kullanılmasını gerekli gören bir anlam verme sistemidir. O hiyerarşi içinde kendin olarak var olman hoş karşılanmaz ve buna izin verilmez.
Gizem tekrar paylaştı.
Bu günleri 100 sene öncesinde gördü.
“..... memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.”
Gizem tekrar paylaştı.
NİCE 100'LÜ YAŞLARA!
Ey büyük Atatürk; akıl almaz icraatların, insanı korkutan, heyecanlandıran hatta dehşete düşüren karizman karşısında aptala dönmüşlüğüm çoktur ama seni sevmemin başat sebebi insan olmandı. Vatanını severdin, hayvanları severdin, çocukları severdin, ezilen kadınları, köylüleri severdin, barışı severdin, umudu severdin, direnişi ve kavgayı severdin yani bizi biz yapan, bizi insan kılan her şeyi severdin. Sen sevdikçe sevdiğin her şey daha da güzelleşti ve ortaya bugün yüzüncü yılını kutladığımız "insana" en çok yakışan rejim, insanı insanca yaşatacak Cumhuriyet doğdu! Bir asır bir yaş demek. Çocuğun daha bir yaşında büyük Atatürk. Son nefesime kadar çocuğuna sahip çıkacağıma söz veriyorum. Senin çocuğun yetim değil, o hepimizin çocuğu! Hakkın ödenmez. Layık olduğumuzdan fazlasını verdin, minnettarız! Nice 100 senelere, nice 1 yaşlara!
Reklam
Mesela savaşlarda, hastalıklarda, zor zamanlarda en çok zarar gören en çok acı çekenlerin masum çocuklar olmasının hikmetini anlayabilmiş değilim.
Yaaa :( çok tatlı
Sen iyi bir insansın. İyi bir ekip arkadaşısın. İyi ki hayatımdasın.
Mesela kitapta yer alan "Kötü insanlar değiller ama onlardan her türlü kötülük beklenebilir," cümlesi... Bu cümle, Doğan Hoca'nın dilinden döküldüğünden bu aklımdan çıkmıyor. Neden derseniz, yıllardır kendimi bu ülkeyi ve insanlarını anlamaya adadım. Bu konuda en iyi analizi yapacağını düşündüğüm isimlerden Oğuz Atay da, birçok büyük edip gibi, hayatının son dönemini tam bu arayışa vakfetmiş ama "Türkiye'nin Ruhu" ismini verdiği bu son ve devasa projesini tamamlamaya ömrü vefa etmemişti. İşte bu cümle benim açımdan anlamak için senelerdir uğraştığım Türkiye'nin ruhunu en iyi anlatan cümlelerden biri oldu: Kötü insanlar değiliz ama her türlü kötülük beklenebilir bizden.
İnsan doğduk, olabileceğimiz en iyi insan olmayı istemek ve bu yolda emek vermek gerek.
İçinde büyüdüğüm ortamda başarımın diğerleriyle kıyaslanarak belirlendiğini öğrenmiştim. Başarının sonuçta değil süreçte yaşandığını anlayıncaya kadar uzun süre acı çektim. Başkalarının, özellikle "büyüklerin" gözünde beğenilmenin, takdir edilmenin önemli olduğunu düşünürdüm. ... Hayatımda kendim olarak var olmam gerektiğini anlamak acı günlerin sonunda keşfettim değerli bir kazanım oldu.
891 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.