Türk Halkbilimi

Karahan Kitabevi

Türk Halkbilimi - Erman Artun
2023 21. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2023 09:23
Bu kitap; halkbilimi nedir, halkbiliminde kullanılan yöntem ve kuramlar nedir, klasik Türk halk geleneğinin ana hatları nedir ve bu geleneğin İslam öncesi kökleri nedir gibi sorulara cevap veren akademik bir kitap. Puan olarak 9/10 veriyorum. Herkesin okumasını tavsiye ederim.
Türk HalkbilimiErman Artun · Karahan Kitabevi · 201150 okunma

Erman ArtunYazar · 10 kitap
1948'de Tekirdağ'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini 1966 yılında Tekirdağ Namık Kemal Lisesi'nde tamamladı. Aynı yıl Edirne Erkek Öğretmen Okulu'nda da mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü 1971 yılında bitirdi. Tekirdağ'da edebiyat öğretmeni ve Tekirdağ Eğitim Enstitüsü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1984-1987 yılları arasında Yugoslavya Belgrad Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türkoloji Bölümü'nde okutman olarak görevlendirildi. 1988 yılında Yugoslavya Priştine Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. Trakya Üniversitesinde okutman olarak çalıştı. 1991'de Yardımcı Doçent, 1992'de Doçent, 2003'te Profesör oldu. 1991 yılından beri Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Yurt dışı ve içinde uluslar arası, ulusal kongre ve sempozyumlara katılıp yetmişin üzerinde bildiri sundu. Doksanın üzerinde yayımlanmış bilimsel makalesi vardır.