Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Türk Kültüründe Yılbaşı Kutlaması

Günnur Yücekal Arpacı

Türk Kültüründe Yılbaşı Kutlaması Gönderileri

Türk Kültüründe Yılbaşı Kutlaması kitaplarını, Türk Kültüründe Yılbaşı Kutlaması sözleri ve alıntılarını, Türk Kültüründe Yılbaşı Kutlaması yazarlarını, Türk Kültüründe Yılbaşı Kutlaması yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
313 syf.
5/10 puan verdi
·
14 günde okudu
Türk Kültüründe Yılbaşı Kutlaması
Kitapla alakalı eleştirilerim olacak. Öncelikle yazarın ve danıştığı kişinin (Akay Kine ) Islam dinini tam olarak bildiğinden emin değilim. Yazarın yorumları (yorum demek istiyorum) bana çok sağlıklı gelmedi. Ama katıldığım bir iki nokta var. Islam benimsendikten sonra yanlış anlaşıldı ve Türkler maalesef Islam adı altında bazı Arap kültürlerini alarak benliklerini kaybettiler. Bence eski geleneklerimizi evrimleştirerek devam ettirmeliyiz.
Türk Kültüründe Yılbaşı Kutlaması
Türk Kültüründe Yılbaşı KutlamasıGünnur Yücekal Arpacı · CİNİUS YAYINLARI · 20192 okunma
" Ata ruhları Kam'a şöyle seslenir : Sen tüm doğaya büyü yapabilirsin ; eğer onun yasalarını anlar , şarkısını söyler ve söylediğin anda sesin hoş çıkarsa . O zaman dağlar eriyip suya dönüşür , buzlar açan çiçekler haline gelir ve hastalar iyileşir . Seninle aramızda bir bağ olduğu için , sen her şeyi söylediğimiz gibi etkilersin . Biz güç ve kuvvetiz , biz bilgiyiz . Bizi çağır , o zaman sana yardıma geliriz . "
Reklam
Her kim ki gökyüzündeki ve yeryüzündeki işaretleri görür ve onları doğru olarak yorumlayabilirse , zamanla kendisi de işaretler bırakmaya başlayacaktır . Atalar da böyle yapmıştı .
“ Ruslar atalarımıza hangi dindensiniz diye sorduklarında , Ak Cang diye cevapladılar . Cang , din değil , dinin üstünde bir inanç tır . Ruhtur , algılama biçimidir , örftür , adettir . Yani Ak Cang , Ak İnanç , Tanrıcılık bir din değildir . Yaşamın ta kendisidir . Cürümdür , hayattır . Din olsa Hıristiyanlığa , İslam'a denk olur . Bu onların üstünde , onları birleştiren bir şeydir . Zaten Türk'ün yaşamında maddi hayat ile manevi hayat ayrı değildir . Tanrıcılık din değil , yaşamdır dedik . Yaşam da başka başka olur . Her kişinin cürümü , hayatı , yolu başkadır . Birbirine denk olan kadınla erkeğin bile cürümü bir olmaz . "
Tümen tümen bulutlar çökmüş Tanrı Dağı'na Alp - Er - Tunga kurulmuş asırlık otağına Mete buyruk veriyor yine yükselmiş tuğu Bürümüş çevresini yüzlerce Türk başbuğu Gültekin celadetle şahlandırmış atını Bilge Kağan okuyor irkının beratını Kür Şad girmiş önüne yalın kılıç erlerin Efendisiyiz diyor ölsek de bu yerlerin Ozanlar bir mahşerin bestesini çalıyor Baykal'dan esen yeller alnımızı yalıyor
Sayfa 143Kitabı okudu
Reklam
DİRİLER ÖLÜLERİN GÖZLERİNİ KAPAR , ÖLÜLER DİRİLERİN GÖZLERİNİ AÇAR
Sayfa 142Kitabı okudu
“ Dünyanın bize hürmet göstermesini istiyorsak , evvela kendi benliğimize ve milliyetimize bu hürmeti hissen , fikren , fiilen bütün iş ve hareketlerimizle gösterelim . Bilelim ki , milli benliğini bilmeyen milletler , başka milletlerin avı olur . " MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
" Kadim Türk inancı genel olarak araştırmacılar ve bilimciler tarafından “ Şamanizm ” olarak adlandırılmaktadır . Yabancı kökenli -izm - ekiyle “ Samanizm " kelimesi , hem bu inanca mensup olan halkların diline hem de bu inancın mantığına ve felsefesine ters düşmektedir .
Sayfa 14 - Cinnus YayınlarıKitabı okudu