Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türk Masalları

Naki Tezel

Türk Masalları Sözleri ve Alıntıları

Türk Masalları sözleri ve alıntılarını, Türk Masalları kitap alıntılarını, Türk Masalları en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hiç öyle insan durup dururken zengin yahut padişah olabilir mi? Çalışıp kazanmalı. Alınteriyle yükselmenin çaresini aramalı.
Sayfa 404 - Alfa Yayınları
Günler günlerle birleşiverip aylar olmuş. Aylar aylarla birleşiverip yıl olmuş da kimse farkına varamamış.Onlar ermiş muradına, biz çıkalım tavanarasına.”
Reklam
Fenalık hiçbir zaman cezasız kalmaz.
Sayfa 259 - Alfa Yayınları
Tekke ve tarikatlar?
Çalışmadan, yorulmadan ekmek yenildiğini nerede işittin?
Sayfa 445 - Alfa Yayınları
Kabahatli olan her zaman cezasını çeker.
Sayfa 50 - Alfa Yayınları
Gerçekler keşke masallar kadar romantik olabilseydi
İyiler memleketinde fena padişah daha fazla kalamaz!
Sayfa 262 - Alfa Yayınları
Reklam
Masal, ilk insan topluluklarından doğmuştur. Önceleri ataların kahramanlıklarının küçük toplulukta anlatılmasıyla başlamış, kahramanlıklar ve bunlarla ilgili olaylar, ağızdan ağza geçerek, topluluğun genişlemesiyle birlikte yayılmış, aileden klana, klandan kabileye, kabileden de daha büyük birliklere ve sonunda milletler dediğimiz insan topluluğuna geçmiş, ona mal olmuştur.
Sayfa 9 - Alfa Yayınları
Rahmetli babaannem derdi ki:
Erken kalkan yol alır, erken evlenen de döl alır derler.
Sayfa 235 - Alfa Yayınları
Masallar genellikle tekerlemeyle açılır: Bir varmış, bir yokmuş. Evveli evveliyken. Develer tellal iken. Kediler berber, horozlar imam iken. Annem eşikte, babam beşikteyken. Ben babamın beşiğini tıngır mıngır sallarken. Annem düştü eşikten, alnı yarıldı kaşıktan. Annem kaptı sopayı, babam kaptı maşayı… Masalcının yeteneğine göre dallanır ve uzar bu tekerleme. Masalın sonunda da daha kısa kısa bir tekerleme olur: Masaldır bunun adı. Dinlemekle çıkar tadı. Bazen de: Masaldır bunun adı. Söylemekle çıkar tadı.
72 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.