Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türklerin Altın Çağı

İlber Ortaylı

Türklerin Altın Çağı Gönderileri

Türklerin Altın Çağı kitaplarını, Türklerin Altın Çağı sözleri ve alıntılarını, Türklerin Altın Çağı yazarlarını, Türklerin Altın Çağı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Türklük, suret-i kat’iyyede coğrafyayla sınırlandırılması mümkün bir kimlik değildir.
Hâlâ maksatlarına ulaşmaya çalışıyorlar...
Haçlı Seferleri"nin hedefi hiç şüphesiz İslam dünyasıdır. Maksat Kudüs'ü kurtarmaktır.
Reklam
Bizans'a karşı Ermeni-Türk ittifakı?
Öyle ki Miryokefalon Savaşı'ndan sonra Ermeni Patriki sultanın başarısını tebrik için geldiği zaman, Sultan "Dualarınız sayesinde efendim" diyerek karşılık veriyor
Sayfa 140Kitabı okudu
Bir yerin Türk devleti olduğu ordusunda Türkçe kullanılmasından anlaşılır. Hindistan'daki Moğol denilen Türk devletlerinde, Gurilerde ve Babürilerde bile orduda Türkçe yaygın olarak kullanılıyor.
Sayfa 138Kitabı okudu
Kırım'ın kaybı tabi büyük bir trajedidir, bunu vurgulamak lazım. Çünkü buranın kaybı ile ilk kez Müslüman ve Türkçe konuşan bir bölge imparatorluğun elinden çıkmıştı.
Sayfa 128Kitabı okudu
Şehir sakinleri için Katolik demek, Hristiyan olmalarına rağmen bu şehri yağmalayan ve 50 yıl boyunca süren acımasız yağmacılardan başka bir şey değildi. İşte bu nedenledir ki, hem Bizans’ın son Grandükü Notaras hem Ghennadios gibi halkın çok güvendiği ruhani liderler katoliklerin yardım teklifine karşı, bu memlekette, Frenk’in ekmeğindense Türk’ün sarığını ve kılıcını tercih ederiz demişlerdir.
Reklam
Ancak İstanbul gibi bir kentin, yani Konstantinopolis’in , Doğu İslâm milletlerinin deyişiyle Kostantiniyye’nin, fethinden sonradır ki Osmanlı’nın gerçek imparatorluk çağı başlamıştır.
Osmanlı İmparatorluğu’nda kurulan toprak idaresi ve başkentinin yönetimi, şaşılacak derecede klasik pagan (putperest) Roma ve Bizans diye adlandırılan Hristiyan Roma ile benzerlikler gösterir.
Maalesef hükümdar öldükten sonra iş kartal yavrularının savaşına dönüyor. Kim eti kapar ve kim kimi bitirirse
Hazine mührü Yavuz Sultan Selim Han’ın mührüdür, kimse onun kadar o hazineyi dolduramamıştır.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.