Türklerin Dini

Fuat Bozkurt

Türklerin Dini Gönderileri

Türklerin Dini kitaplarını, Türklerin Dini sözleri ve alıntılarını, Türklerin Dini yazarlarını, Türklerin Dini yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Batılı kaynaklar Atila'nın ölümünde, birçok kimsenin öldürülüp birlikte gömüldüğünü bildirirler. Tüm bu verilere karşın, Eberhard, Türkler de böyle bir geleneğin bulunmadığını vurgular. Eberhard'a göre, insan kurbanı geleneği, bozkır kültürünün ürünü değildir. Tarım kültüründe vardır. Türkler, insan kurbanını yasaklamışlardır."
"Bu destanların özü aynıdır. Bu öze göre, yok olma ile yüz yüze gelen, Göktürk soyunun yeniden dirilip çoğalmasını bir Bozkurt, ana kurt sağlar. Böylece Türkler bir anlamda kurdu ata sayarlar, ona saygı duyarlar. Böyle bir inanç eski Türklerde totemciliğin varlığı savını getirir."
Reklam
"Sen, senden önce kendilerine uyana gelmemiş bir toplumu uyarmak için Rabbim'den bir rahmetsin. Bu sayede onların düşünüp öğüt almaları umuluyor. " (Kasas 46)
Dinsel düşünceler suya benzer. Ulaşılması kolay yere akar.
Sayfa 183Kitabı okudu
Mani dininin kültürümüze en önemli etkisi, Türk halkına kentleşmeyi getirmesidir. 762 yılında kitaplıklarıyla, basımevleriyle, kanalizasyonlarıyla Türk yaşamında kentleşme başlamıştır.
Bögü han 763 yılında Uygurlar arasına Mani dinini sokacaktır. Böylece Uygur Türkleri Şamanizmi bırakıp Mani dinine giriyorlar. Şamanlığı bırakıp Mani dinine geçiş, toplum yaşamında bir aşama sayılır. Çünkü Mani dini daha insancıl, daha sağlam temellidir. Etik kurallara daha çok yer verir. Söz gelimi Mani dininde öldürme eylemi, ne biçimde olursa olsun, kötü ve günah sayılıyor.
Reklam
304 öğeden 291 ile 300 arasındakiler gösteriliyor.