Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Türklerin Kültür Tarihi

Sema Gül

Türklerin Kültür Tarihi Gönderileri

Türklerin Kültür Tarihi kitaplarını, Türklerin Kültür Tarihi sözleri ve alıntılarını, Türklerin Kültür Tarihi yazarlarını, Türklerin Kültür Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kutadgu Bilig’ten alıntıdır
"Havva oğullarının aslı birdir. Ancak bilgi sayesindedir ki, insanlar birbirinden ayrılırlar. .. Akılsız adam yemişsiz ağaç gibidir; bilimden yoksun kişi de diri olduğu halde ölü gibidir. Bilgi edin... Iki türlü insana insan derler: Biri öğreten, öbürü öğrenen. Üçüncü türü hayvandır, bundan kaçın. Bilgi bil, adam ol, yükselt kendini ya da hayvan gibi adını al, insanlardan uzaklaş."
Sayfa 199
240 syf.
10/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Tarihimiz ile ilgili kitap okumayı çok seviyorum. Hele bu kitapta her konuyla ilgili bilgi bulabilirsiniz. Türklerde Bilim, Türklerde Tiyatro gibi neredeyse her konu var. Okumak çok keyifliydi özellikle resimlerle. Keşke hep eskiden olduğu gibi kalsaydık. Diyor ki 4 ayda 4 hırsızlık vakası bile olmazdı. Zaten hep eski Türkler zamanında yaşamak istemiştim. Özellikle Orta Asya'da çadırlarda, at üstünde.. Hüzünlendim yine. Okumaktan keyif alacağınız bir eser Türkler hakkında yabancılar ağzından duyulan sözler de bir hayli gurur verici.
Türklerin Kültür Tarihi
Türklerin Kültür TarihiSema Gül · Nokta Kitap · 20079 okunma
Reklam
...Akılsız adam yemişsiz ağaç gibidir; bilimden yoksun kişi de diri olduğu halde ölü gibidir.
Sayfa 199 - Kutadgu BiligKitabı okudu
Türklerde Nevruz'la ilgili rivayete göre, bugün Türklerin Ergenekon'dan çıktıkları bir kurtuluş günüdür.
Sayfa 182Kitabı okudu
Türklerin en çok takdir edilen özelliklerinden biri, fethedilen bölgeleri yağmalamamaları, oradaki medeniyet unsurlarına dokunmamaları olmuştur. Tarihteki talan adetlerinin tersine, Türkler fethettikleri bölgelere yerleşerek mevcut medeniyete katkıda bulunmuşlardır.
Sayfa 133Kitabı okudu
Atatürk'ün, "Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk Milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır." sözüyle ifade ettiği gibi, Türk dilinin Türkçeleştirilmesi hala devam eden bir süreçtir.
Reklam
...eski Türklerde bayraksız otağ, otağsız bayrak olmazdı.
18.yüzyılda Osmanlı topraklarında yaşayan Comte de Bonneval ise Türklere olan sevgisinden şöyle bahsetmiştir: "...Türkleri seviyorum. Onlar (sanki) cennetten bir köşe olan bu eşsiz memlekete yakışan eşsiz insanlar. Yaratılışlarında gökyüzüne mahsus bir yücelik, gönül alışlarında ise bir tevazu var. Bu büyük ruhlu milletin arasında vatanımı unutmaktan korkuyorum. Vatan aziz ve pek aziz. Lakin Türk de aziz ve cok aziz."
İsveç Kralı XII. Charles Türk yönetimine sığındığı dönemde izlenimlerini şöyle aktarmıştır: "Şefkatin, cömertliğin, adaletin, nezaketin esiriyim. Türkler beni işte bu elmas bağa sardılar. Bu kadar şefkatli, bu kadar nazik bir milletin arasında hür bir esir olarak yaşamak, bilsen ne kadar tatlı!.."
Hristiyanlar tarafından her yerden kovulan, sürgün ve takip edilen Yahudilerin sığınabildiği tek memleket de barbar (!) Türkiye olmuştur.
Reklam
Göktürkler, siyasi olarak zayıf düştükleri zamanlarda bile, Türk nüfusunun yayılmasında büyük rol oynamıştır.
Eski Türkler törelerine bağlılıklarıyla bilinirlerdi. Türk töresi, adeta sözlü bir anayasa hükmündeydi.
Araştırmacılara göre Türk isminin anlamları ise "güçlü, kudretli, töreli, âdeti-geleneği olan; âdet, kanunla düzenlenmiş; birlik kazanmış halk" olarak belirlenmiştir. İran kaynaklarında ise Türk kelimesinin "güzel insan" karşılığında kullanıldığı da belirtilmektedir.
Dolayısıyla içinde yaşadığımız kültür, bize bir kimlik bilinci kazandırır.
Gönülden bir millete bağlı olmak, Türklüğüyle gurur duyabilmek, yüzyıllardır birlik ve beraberlik ruhunu canlı tutmak, Türkleri tarihte dünya milletlerine örnek kılmıştır.
16 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.