Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türklük Bilimi Yazıları

Ahmet Bican Ercilasun

Türklük Bilimi Yazıları Sözleri ve Alıntıları

Türklük Bilimi Yazıları sözleri ve alıntılarını, Türklük Bilimi Yazıları kitap alıntılarını, Türklük Bilimi Yazıları en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bazılarının zannettiği gibi vatandaşlık anlamındaki Türk, Cumhuriyetle de başlamış değildir. Osmanlı teb’asına da Türk denirdi.
Sayfa 47 - Bilge Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Türklük bilimini diğer bilim dallarından ayıran en önemli yönlerden biri millî olmasıdır.
Sayfa 11 - Bilge Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Macarca için kullanılmış olsa da Köktürk harflerinin 1515-1865 yılları arasında tam 350 yıl İstanbul'daki bir taş üzerinde yazılı bulunması çok ilgi çekici bir vakıadır.
Sayfa 24 - Bilge Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Bugünkü sıkıntımız, dilimizin kendisinden gelmiyor. İnsanlarımızın söz varlığının yoksul olmasından ve dil kullanımındaki savrukluğundan ileri geliyor.
Sayfa 88 - Bilge Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
Atatürk ve Ata Kültü
''Atatürk'e karşı gösterilen sevgi ve saygıda hiç şüphesiz Türklerdeki bu kültür kodlarının etkisi de vardır. Atatürk kurucu bir önder olarak benimsenmiş ve sevilmiştir. Atatürk'ün başarıları, döneminin şartlarına göre olağanüstüdür ve Türkler de onun olağanüstü işler başardığının farkındadır. Bağımsız bir ülkede özgür olarak yaşamalarında en büyük payın Atatürk'e ait olduğunun bilincindedirler.''
Sayfa 158Kitabı okudu
Türkler 13. yüzyıla kadar tek bir yazı tipi kullanmaktaydı. Köktürk, Eski Uygur ve Karahanlı yazı dilleri, bütün Türklerin ortak yazı dilleri idi. Okuma yazma bilen her Türk, 11. yüzyılda yazılmış Kutadgu Bilig'i okuyup anlayabiliyordu. 12. yüzyıldaki Ahmet Yesevî'nin hikmetleri bütün Türk dünyasının ortak şiir ürünleriydi.
Sayfa 204 - Bilge Kültür Sanat YayınlarıKitabı okudu
36 öğeden 31 ile 36 arasındakiler gösteriliyor.