Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Batı Basınında Lozan, Yeni Türkiye ve Cumhuriyet

Türk’ün Dönüşü

Kolektif

Türk’ün Dönüşü Sözleri ve Alıntıları

Türk’ün Dönüşü sözleri ve alıntılarını, Türk’ün Dönüşü kitap alıntılarını, Türk’ün Dönüşü en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Anadolu’daki Türk zaferi, Doğulu milletlerin Avrupa ile boy ölçülebileceğini göstermiş dolayısıyla Ankara’da yanan umut ışığı Çin’den Kafkaslar’a, Hindistan’dan Arabistan, Mısır ve Fas’a kadar bütün sömürülen toplumların yol göstericisi olmuştu.”
Sayfa 20 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
“Yeni Türkiye, diğer milletler gibi yaşamak istiyor… Türkiye’nin yegane kaygısı tam hürriyettir… Kapitülasyonların kaldırılması, memleketimizdeki Fransız menfaatlerının imhası manası taşımaktadır.” Mustafa Kemal Paşa’nın Fransız Le Temps gazetesine 20 Şubat 1923 tarihli demecinden.
Sayfa 69 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
“İzmir İktisat Kongresinde alınan Misak-ı İktisadi kararlarının 9.maddesi Lozan’ın kesilmesine sebep olan yabancı sermaye, imtiyaz ve kapitülasyonlar konusundaki tavrımızı teyit ve izah eder bir mahiyet taşımaktadır.”
Sayfa 64 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Mustafa Kemal Paşa’nın Le Journal gazetesine 1 Ocak 1923 tarihli beyanından.
“Kapitülasyonlar rejiminin Türk milleti açısından ne kadar tiksindirici olduğunu size anlatamam. Bu millet, bu rejimin devamının kendisini kısa süre içinde ölüme götüreceğini anladı. Oysa Türkiye köle olarak çürümektense son nefesine kadar mücadele etmeye kararlıdır.”
Sayfa 17 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
“Adakale Tuna Nehri üzerinde çok güzel bir adaydı. 1878 Berkin anlaşmasında Osmanlı Devleti’nde kaldı. 1913’te Avusturya işgal etti ama tanınmadı. Lozan’da da aidiyet müzakere konusu oldu ve Romanya’ya bırakıldı.”
Sayfa 223 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
“İngiltere’nin Irak Komisyon Raporu hazırlanmış ve İngiliz hükümeti bu rapor doğrultusunda Musul’da kalmaya karar vermişti. Rapora göre İngiltere Musul’dan çıkarsa Asya’da boşuna savaşmış olacaktı.”
Sayfa 97 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
“Lord Curzon Türk heyetine 1918 Mondros Mütarekesi gözlüğü ile bakmak istiyor, Türk heyeti ise Lozan’a Mudanya Mütarekesi’nden yani muzaffer bir devletin temsilcisi olarak geldiklerini hatırlatıyordu.”
Sayfa 23 - Timaş YayınlarıKitabı okudu