Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cep Boy - Tam Metin

Tutarsızlığın Tutarsızlığı (3 Cilt)

İbn Rüşd

Tutarsızlığın Tutarsızlığı (3 Cilt) Sözleri ve Alıntıları

Tutarsızlığın Tutarsızlığı (3 Cilt) sözleri ve alıntılarını, Tutarsızlığın Tutarsızlığı (3 Cilt) kitap alıntılarını, Tutarsızlığın Tutarsızlığı (3 Cilt) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bütün insanların aynı görüşte olması bir şeyin kendi kendine bilinmiş olmasının koşullarından değildir. (Cilt 1)
Sayfa 20 - karbon kitapKitabı okudu
Dönemin tarihçilerinden İbnü’l Ebbâr, İbn Rüşd ile ilgili şöyle der: “İbn Rüşd, büluğ çağına girdiğinden beri, evlendiği geceyle, babasının vefat ettiği gece dışında okuma, yazma ve öğrenme işini hiç aksatmadı. Onun çeşitli bilimleri yeniden düzenleme, mevcut yanlışları düzeltme, geniş konuları özetleme ve orijinal yorumlarla zenginleştirme şeklinde ifade edeceğimiz yazıları 10 bin yaprağa (20 bin sayfa) yakındı.
Karbon KitaplarKitabı okudu
Reklam
Gazali, filozofların göksel cisimden başka bir yaratıcının bulunduğunu kanıtlamaya güçleri yetmediğini söyleyerek onlara karşı çıkıyor. Ve kendilerinin inanmadığı bir ilkeyi yanıtlamak zorunda olduklarını ileri sürüyor. Oysa bu görüşü savunan yalnızca kelamcılardır.(cilt 2)
Sayfa 196 - karbon kitapKitabı okudu
Bir görüş iyice anlaşılmadan onu eleştirmek, karanlığa taş atmaktır. (Cilt 2)
Sayfa 75 - karbon kitapKitabı okudu
Tüm görüş ayrılıkları üç görüş etrafında toplanmaktadır. Evrenin öncesiz olup olmaması, onun bir failinin bulunup bulunmaması gibi konularda kelamcılar ve evrenin sonradan olduğunu savunanların görüşü bir uçta; Materyalistlerin görüşü diğer bir uçta yer almaktadır. Filozofların görüşü ise bu ikisinin ortasındadır. ( Cilt 2)
Sayfa 52 - karbon kitapKitabı okudu
Reklam
Sonradan olan her şeyi ölçen ve zaman diye adlandırılan bir süre vardır.(cilt 1)
Sayfa 85 - karbon kitapKitabı okudu
Başlangıcı olanın sonu vardır, başlangıcı olmayanın sonu yoktur.(cilt 1)
Sayfa 29 - karbon kitapKitabı okudu
Eğer yeme içme arzusu ve cinsel arzunun dışında hoşnutluk duyulacak hiçbir şey bulunmasaydı, eşeklerin ve domuzların durumu meleklerin durumundan üstün olurdu.(cilt 2)
Sayfa 83 - karbon kitapKitabı okudu
Yokluk bir ölçü olamaz ve bunun bir nicelik olması zorunludur. Çünkü niceliğin ölçüsünün yine bir nicelik olması zorunludur. İşte bu varsayılan nicelik bizim zaman diye adlandırdığımız şeydir. (Cilt 1)
Sayfa 84 - karbon kitapKitabı okudu
201 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.