Timaş Yayınları
Türler:

Tutiname
2024 6. kitabı
Tutiname, Bostan ile Gülistan gibi gerçekten özel hikayeleri ile meşhur ve yine zamanının çok çok ötesinde bir harika. Lafonten den masalları unutun. Gerçek anlamda hayvanları konuşturan ve hikayelere konu eden bu eserdir.
Puan vermedi·248 syf.·
2025 29. kitabı
Okurken birbirinden güzel masallar öğreneceğiniz tutiname, kadın ruhundan anlayan tûtînin (papağan), gurbetteki kocası gelene kadar, evde bekleyen karısını binbir gece masalları misali birbiri ardına bağladığı hikayeleriyle nasıl oyalaladığını anlatıyor.
Papağanname
2025 46. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2025 17:18
Bir papaganın dilinden ibret alınacak hikayeler. Doğu edebiyatında önemli bir yer tutan fabl türünde eser. Tuti'nin ağzından birçok fabl anlatılıyor. Beni çok etkilemese de okunması gereken bir eser diye düşünüyorum.

Süleyman TevfikYazar · 18 kitap
Süleyman Tevfik, (1861 -1939): Yazar. İstanbul'da doğdu. Soyadı Özzorluoğlu'dur. Halide Nusret Zorlutuna ve İsmet Kür yeğenleridir. Özel hocalardan ders aldı; Arapça, Farsça, Fransızca, İtalyanca öğrendi. Antep'e Fransızca öğretmeni olarak gönderildi. Halep ve Selanik'te değişik memuriyetlerde bulunduktan sonra gazeteciliğe başladı. Sabah gazetesinin muhabiri olarak 1897'de Türk-Yunan savaşını takip etti. 1906'de Meclis-i Kebîr-i Maarif üyeliğine getirildi. Cumhuriyetin ilânından sonra değişik gazetelerin ve dergilerin yönetiminde yer aldı. Süleyman Tevfik din, edebiyat, folklor, tarih, yemek sahalarında 150'den fazla telif, tercüme ve derleme eser vermiştir. Hatıraları-gezi notları: Devlet-i Aliye-i Osmaniye ve Yunan Muharebesi (Abdullah Zühdi ile, 1897), Teselya'da Bir Cevelan ve Dört Aylık Seyahatim (1897). Çok sayıda halk hikâyesini yayınladı.