Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Üç Başlı Kerberos Yorumları ve İncelemeleri

Üç Başlı Kerberos yorumları ve incelemelerini, Üç Başlı Kerberos kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Üç Başlı Kerberos puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

7.110 üzerinden
19 Kişi · 5 İnceleme
264 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Üç Başlı Kerberos 23.02.2020 . Gri maddeyi soluyanların gittiği gelecekte kitap okumak sadece ayrıcalıklı yöneticilere serbesttir.Vatandasların isimleri yerine numaraları vardır ve ölümcül oyunları oynamaları gerekiyor. . Kısa ama farklılığını hissetiren bir çalışma.Genel isimlerden farklı kişileri tanımak hoşuma gidiyor. . İlk öykü kitabından sonra editörünün önerisi ile erkek takma adı ile çalışmalarına devam eden yazar 'kara fantazya' türünün mucidi kabul ediliyor.Bu eseri paralel evren kavramının ele alındığı ilk spekülatif eserdir.
Üç Başlı Kerberos
Üç Başlı KerberosGertrude Barrows Bennett (Francis Stevens) · Çınar Yayınları · 202050 okunma
264 syf.
9/10 puan verdi
Birçok ilke imza atmış bu eser Kara Çınar serisinin 5. kitabı. Okumamış olsam da konusunu bildiğim için Yevgeni Zamyatin’in "Biz" kitabını aklıma getirdi. Yaklaşık 1910’larda yazılmış bu kitapta da 2118 yılındaki bir distopyadan bahsediliyor. Kişilerin ismi yok, numaraları var. Ayrıca kitap, gazete tarzı bilgi içerikli kaynakları okumak yasak. Başlarındaki “yöneticiler” tarafından baskılanan ve kontrol edilen bir toplum var. Yalnız olaylar hemen bu distopyanın içinde başlamıyor. 2118’den iki asır önce, ana karakterlerin eline geçen ve kapağında üç başlı Kerberos şekli olan bir şişe her şeyin kilidini oluşturuyor. Ağırlıklı olarak distopik olan kitabın bilim kurgu, fantastik ve paralel evren kavramıyla buluştuğu nokta yine bu şişe oluyor. Bu birbirinden alakasız şeylerin bağlantısı da en sonunda çözüme kavuşuyor. Bu sırada da siz karakterlerin bu distopyadan çıkış yolunu ararken neler yaşadıklarına odaklanıp şişeyi falan unutuyorsunuz. Türünün ilklerinden olmasına ve kısalığına rağmen bence doyurucu bir eserdi ama devamı olsaydı da kesinlikle okumak isterdim. Kesinlikle çok güzel ve daha da uzatılabilir bir kurgu ortaya atmış yazar ki eminim bu konunun benzerleri başka yazarlarca da kullanılıp geliştirilmiştir. Bu konularda okumayı seven herkesin bir şans vermesini öneriyorum. Ayrıca Kara Çınar’da aynı yazarın başka eserlerinin de yayımlanacağını belirtmeden geçmeyeyim.
Üç Başlı Kerberos
Üç Başlı KerberosGertrude Barrows Bennett (Francis Stevens) · Çınar Yayınları · 202050 okunma
Reklam
264 syf.
4/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Puanım 2/5 (%42/100) En başta genel olarak eh işte diyebileceğim bir kitap olduğunu söyleyerek başlayayım. İşe giderken yolda yanımda kitap bulunduruyorum ve elimde bu olduğu için bitirmek zorunda kaldım yoksa yarısına falan geldiğimde okumayı bırakırdım. Francis Stevens adıyla 1900lerin başlarında belki de kimseler yazmazken bu türde yenilikçi bir kitap yazmış Gertrude Barrows Bennett. O yüzden aslında çok değerli bir kitap çünkü paralel evrenin ilk geçtiği kitaplardan olması, distopya ve kara fantazya denildiğinde ilk isimlerden olması gibi birçok özelliği var. Fakat kitabın birçok problemi de var benim gözümde. Öncelikle bilim-kurgu olarak kabul etmek zor çünkü anlatılan şeyler çok ucundan bilimsel şekilde açıklanıyor o yüzden daha çok fantastik diyebilirim. Zaman yolculuğu vs. şeklinde reklamı yapılıyor ama onun bile büyü ile açıklanması daha kolay. Karakterler de fazla yüzeysel geldi bana o yüzden çok bağlanamadım. Genel olarak sıkıldım ve çok büyük umutlarla başlamış olsam da bir türlü sevemedim yani 100. sayfaya geldiğimde bile "e hadi artık bir şeyler olsun" derken buldum kendimi. Yani bilim-kurgu/fantastik edebiyat için önemli bir yazar ve eser olduğu için 1 kere okuyup kütüphanenizde saklayabilirsiniz ama çok umutlanmayın derim ben.
Üç Başlı Kerberos
Üç Başlı KerberosGertrude Barrows Bennett (Francis Stevens) · Çınar Yayınları · 202050 okunma
264 syf.
8/10 puan verdi
·
9 saatte okudu
Bu kitap Kara Çınar serisinden okuduğum 5. kitap oldu. Serideki en beğendiğim kitap olmasa da bu kitabı da genel olarak beğendim. Yazarın yarattığı distopik dünya ve kitaptaki karakterleri çok başarılı buldum. Olay örgüsü de kısmen tahmin edebilsem de yine de sürprizlerle doluydu. Kitaptaki sevmediğim şeyler, karakterlerin distopik dünyaya ulaşma yolu ve her ne kadar bilim kurgu olarak geçse de kitabın fantastik bir yanının bulunması oldu. Kitaptaki olay örgüsü, distopik dünyanın içindeki kişiler tarafından gerçekleştirilseymiş çok daha iyi oluırmuş. Mesela Numara 53 üzerinden gitseydi kitap, 10 numara bir distopya olurdu.
Üç Başlı Kerberos
Üç Başlı KerberosGertrude Barrows Bennett (Francis Stevens) · Çınar Yayınları · 202050 okunma
264 syf.
·
Puan vermedi
Kerberos, yunan mitolojisinde yeraltında bulunan ölülerin çıkmasını engellemek için bekçilik yapan üç başlı bir köpektir. Herkül, Harry Potter, İlahi Komedya gibi bir çok kurgu yapıtta bu özelliği ile yer almıştır. . Paralel evren kavramının ele alındığı ilk spekülatif eser olarak da kabul edilen, Kara Fantazya” türünün mucidi Amerikalı ilk kadın bilimkurgu yazarı olan Gertrude Barrows Bennett tarafından 1919’da yazılan bu eserde ise; Üç başlı kerberos, bir tarihi eser olarak karşımıza çıkıyor ve içindeki gri toz ile bize distopik bir dünyanın kapılarını açıyor. Ulithia adlı bir diyara ordan da 2118’e giden kahramanlarımız ile geçmiş ve gelecek arasında bir seçim yapmak zorunda kalıyor. . Distopia türlerini çok severek okuduğum için buna da büyük bir keyifle başladım ve iki gün gibi bir sürede her fırsatta elime alarak okumaya çalıştım. Yazıldığı dönemi düşünürsek oldukça heyecan verici ancak üzerine çok daha iyi distopialar yazıldığı için biraz hafif kaçtığı gerçeğini de belirtmeliyim. Bir de dikkatimi çeken 2118 de hiç teknoloji yoktu. Kurgu da olsa 1919’un dünyasından kopamadığı görülüyor. . Yine de ilk olma açısından böyle değerli bir eseri, başarılı çevirisiyle bize kazandırdığı için @cinaryayinlari na teşekkür ederim. .
Üç Başlı Kerberos
Üç Başlı KerberosGertrude Barrows Bennett (Francis Stevens) · Çınar Yayınları · 202050 okunma