Aşk ve Bilgelik Ege'de Canlanıyor

Mustafa Soylu
4 Kasım 2025
Narsist Yayınları

2026 21. kitabı
ᴜ̈ᴄ̧ᴇ ʙɪʀ  ᴀşᴋ 𝟷𝟺𝟿sғ.  Bugün sizlere tam benim sevdiğim türde bir kitap ile geldim.  Ah be biraz daha özenli işlenseydi efsane olurdu dediğim bir okuma oldu.  Yazarın anlatımı sade ve akıcı, okunması zor değil. Bu da kitabı yormayan bir hale getiriyor. Ancak ben bu konudan daha yoğun bir atmosfer, daha derin betimlemeler beklerdim. Hikâyenin potansiyeli yüksek olduğu için beklenti de yükseliyor doğal olarak. Kader, ruh bağı, geçmişten gelen gizemli bağlar, aşk.  Mistik hava, semboller, ruhsal çağrışımlar derken hikayenin temeli oldukça güçlü. Ama gel gelelim işleniş kısmına… Bence kitapta en büyük eksik, bu güzel fikrin yeterince derinleştirilememesiydi. Karakterlerin iç dünyalarına daha çok girilse, hislerini daha katmanlı okusak çok daha etkileyici olabilirdi. Özellikle böyle ruhsal bağların olduğu bir kurguda karakterlerin psikolojisi, çelişkileri, geçmişleri çok daha detaylı verilebilirdi. Olaylar biraz hızlı ilerliyor. Halbuki bu tarz mistik ve duygusal ağırlığı olan hikâyelerde daha yavaş akan, sindire sindire ilerleyen bir kurgu çok daha güçlü etki bırakır.   Bu kitap kötü değil, ama fikri işlenişinden daha güçlü. Konu, tema ve altyapı gerçekten güzel, biraz daha karakter odaklı, daha ağır ilerleyen ve duyguları daha derin işleyen bir kurgu olsaydı çok daha vurucu olabilirdi. Mistik dokunuşlu, kader ve ruh bağı temalı aşk hikâyelerini sevenler için ilgi çekici bir okuma. Kısacası , potansiyeli yüksek ama keşke biraz daha derin olsaydı dediğim kitaplardan biri oldu... #üçebiraşk #vuslatınkitapkurtları #okudumbi̇tti̇ #kader #mistik
2026 42. kitabı
𝙐̈𝙘̧𝙚 𝘽𝙞𝙧 𝘼𝙨̧𝙠 𝙰𝚜̧𝚔 𝚟𝚎 𝙱𝚒𝚕𝚐𝚎𝚕𝚒𝚔 𝙴𝚐𝚎'𝚍𝚎 𝙲𝚊𝚗𝚕𝚊𝚗ı𝚢𝚘𝚛 Herkese Merhabalar... Sizlere yepyeni bir kitap ile geldim. Aynı zamanda benim yazarın kalemi ile tanışma kitabım da oldu. İlk önce ismi ve kapağı dikkatimi çekti renkler ve uyum şahane... İsim konusuna gelince tabi ki onun da bir açıklaması var zaten kitap içinde vermiş yazarımız onu okuyunca bulacaksınız. Eee onu da okuyunca bulun ben çıktığı yolu ve anlamı sevdim. Yazarın kalemi oldukça iyi ama detayları eksik buldum. Böylesine güzel bir giriş ve konu ile daha fazla o evrene misafir olmak daha fazla karakterlerde bulmak, tanımak isterdim. Diğer yandan daha çok bilgilendirmeye yönelik bir kitaptı nasıl yani diyecek olursanız renklerin anlamları, hayvanlar ile ilgili açıklamalar vardı. Mesela çocuklarımızı kuzum diye sevmesek daha iyiymiş. Karakter öğrenmeye başlayınca biz de başladık. Yalnız bilmediğim şeyler de öğrenmiş oldum. Zira bu tür konulara biraz uzak kalıyorum. Aslında pek de hakim olduğum bir konu değil. Hangi konu mu biyoenerji ve spiritüel güçler. Ama ilgisi olanlar için daha cazip bir seçim olabilir. Ki roman şeklinde olunca benim de fazlasıyla ilgimi çekmiş oldu hem öğrendim hem de karakterler ile daha bir anlamış oldum daha fazla detay olsa ve konu genişletilmiş olsa doyurucu olurdu. Kutay karşılığı olduğunu bilse de Naz ile bir türlü o istediği ilişkiye adım atamaz. Aralarında engel olan bir şey olduğunu düşünür ki nitekim bunda da haklı olduğunu öğrenecektir. Arkadaşının yeni açılışını yaptığı iş yerine ziyârete giden Kutay orada ruhlar ile çalışan ve sıradışı biri olan Melek ile tanışır. Ve hemen onunla bir seans yaparlar daha ilk seans da ise farkı görür. Ona çok iyi gelmiştir. Naz'ı da onunla tanıştırıp iyi gelmesini ve aralarında olanın çözülmesini ister. Bundan sonrası mı? Tabi ki anlatamam
2026 38. kitabı
Mustafa SoyluMustafa Soylu Üçe Bir AşkÜçe Bir Aşk Kutay İle Naz ın aşkı,sanki üçe bir aşktı.Bu ilişki de Kutay ın ruhu ve bilinci her yanlarındaydı. Naz ın ise ruhu yanlarında,bilinci direnç gösteriyordu.Bu konu üzerine ne zaman konuşsalar Naz hep “İçimden bir şey bunu engelliyor “diyordu. Kutay da bunun ilahi mi seytani mi? bir güç olduğunu sorguluyordu. Bu konuda Melek ten yardım almayı kafaya koymuştu. Kutay NLP Uzmanı olan arkadaşı Sibel in yeni açmış olduğu ofise çiçeği ve çikolatasıyla hayırlı olsuna gittiğinde orda yolu Melek ile kesişti.Üç yıl öncesine kadar yaşamda bir cok zorluk yaşayan Kutay, ruhlar ile çalışan Melek ile tanıştıktan sonra kendini yeniden doğmuş gibi hisseder. Melek ile ilk karşılaştıklarında Kutay cok tedirgin olur.Melek in üç harflileri olduğunu düşünür.Yoksa Kutay ın geçmişine dair her şeyi daha ilk tanışmalarında nasıl bilebilirdi ki…. Hatta geçmişe dair konuşmalar önce Kutay ı tedirgin eder sonra işi alaya alır. Aklına takılan soru işaretleriyle yeniden Melek le bir araya gelip yeniden seans yapmak ister cunku daha ilk seans da kendisinde farkı görür.Yeniden görüşmek için sabırsızlandığını farkeder. Hep kendi kendine Naz ın geçmişten gelen travmaları,korkuları mı var diye aklına takılan soru işaretlerinin cevabını bulmak icjn sevgilisini,Melek ile tanıştırmayı düşünür. Son haftalarda tuhaf bir sessizliğe bürünen Kutay,Naz ın sorularına yarım cevaplar verip,gözlerini kaçırır olmuştur. Peki kamp sonrası Kutay ın değiştiğini farkeden Naz ne yaptı? Naz ,Melek ile tanıştı mı? Cevaplar kitapta Kader,geçmişten gelen gizemli bağlar ve ruh bağı temalı aşk hikâyelerini sevenler bu hikayeyi severek okur. Kalın sağlıcakla @yayinevimavinefes @mustafasoylu67 Vuslat tekiVuslat teki #vuslatınkitapkurtları #okuyanterazi #okuyanteraziokuyor #reklamdeğiltavsiye

Mustafa SoyluYazar · 12 kitap
İlk, orta ve liseyi Ula'da okudu. 1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği kazandı. Mezuniyetinden sonra İstanbul'da özel bir şirkette çalıştı. Askerlik sonrası Denizli'ye yerleşen Mustafa Soylu halen özel bir şirkette koordinatörlük görevini icra ediyor. Evli ve iki çocuk babasıdır