Temmuz 2011
Neden Kitap Yayıncılık

Umut kadının ekmeği.
2021 88. kitabı
Kadın olmanın, çaresiz olmanın, anne olmanın kitabını yazmış J. Pascarl. Yine bir market rafında denk gelmiştim bu kitaba. Kapak tasarımından olsa gerek ilkin önyargi ile yaklaşmıştım ama okudukça beğendiğim bir kitap haline dönüştü. Gerçek bir hayat hikayesinin konu edildiği olayları kitap bitiminde googledan araştırabilirsiniz. Sarsıcı ve bir o kadar üzücü. Bu kitaba bir market rafında denk gelirseniz eğer, iki ekmek bir Umut almayı ihmal etmeyin.
Kadına Şiddet
2020 9. kitabı
Çok eskiden okuduğum sıradan aşk romanlarından biri. Aslında ne anlattığını hatırlayamacak kadar çok eskiden okumuştum ama aklımda bu izlenim kalmış.
2017 295. kitabı
Gerçek yaşam öyküsü olduğunu öğrenince kitabı daha bir dikkatle okudum. Akıcı bir dille kaleme alınmış. Aslında hikaye tanıdık. Sıradan bir genç kadın ve bir başka ülkenin hanedanına mensup genç bir erkek. Tanışır, aşık olur ve evlenirler ardından erkeğin ülkesine yerleşirler. Sonrası kadın için tam bir hüsran. Yasaklar ve aşağılamalar içinde geçen birkaç yılın sonunda doğan iki çocuk. Güzel bir kitap.