Evrimin Işığında İnsan

Ustaca Yaşam

Ali Demirsoy

Ustaca Yaşam Gönderileri

Ustaca Yaşam kitaplarını, Ustaca Yaşam sözleri ve alıntılarını, Ustaca Yaşam yazarlarını, Ustaca Yaşam yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
440 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Kişisel gelişim kitabı diye aldığım ancak içinde, Tarih, Felsefe, Bilim, Sosyoloji ve Siyaset gibi bir çok konunun yer aldığı. Yazarın tüm cesareti ve açık yürekliliğiyle kaleme aldığı Ustalık kitabı.
Ustaca Yaşam
Ustaca YaşamAli Demirsoy · Asi Kitap · 201862 okunma
İnsan beyni enerji kullanmakta cimridir. Doğrudan ziyade kestirme ve kolay yolu tercih eder. Biz kendimizi geliştirmek için uğraştığımızda, yeni bilgi ve beceriler edinmeye kalkıştığımızda, aslında beynin arzusuna aykırı bir iş yapmış oluyoruz. Carl Jung
Reklam
Öncekilere göre gerçekte hızlı bir çağda yaşadık, yaşıyoruz. Çoğumuz için her şey o kadar hızlı geçti ki, istediğimiz gibi ne işimize, ne arkadaşımıza, ne ailemize ne çocuğumuza ne de kendimize zamanımız kaldı; bazen aşkı ve sevmeyi bile külfet gördük. Akrep ve yelkovanla yarış halindeydik. Doya doya sevmeye bile vaktimiz olmadı.
Okuma yazma bilmeyen, hayatı boyunca bir kitabı baştan aşağı okumamış, yaşamı boyunca artı değer üretmemiş yani hiç vergi numarası almamış, devlet yardımlarını alarak benim kazandıklarıma ve ürettiklerime ortak olmuş
Sayfa 262Kitabı okudu
Bu sistemi nasıl ayakta tutabilirsiniz? Kölelere ulufe dağıtarak. Hangi adla bu ulufeyi dağıtacaksınız? Tabi ki sosyal devlet ya da demokrasi diyerek.
Sayfa 262 - Ustaca Yaşam, Ali Demirsoy, Asi KitapKitabı okudu
Neden Örnek Adam Yetiştiremiyoruz?
Ne zaman ki eğitimden söz açılırsa, bu devlet eğitime zaten para ayırmıyor ki, onun için bizden adam olmaz, diyoruz. Doğru mu doğru; ama tam doğru değil. Yalakalığın ve itişme kalkışmanın arşa çıktığı bu üniversite yapısıyla, dev kaynaklar ayırsanız bile, belki çıkan makale sayısını arttırabilirsiniz; ancak model davranış gösterecek öğrenciler yetiştiremezsiniz. Birçok Arap Körfez ülkesi okullarına, dünyanın hiçbir yerinde olmayan olanağı yığmış durumda. Yetişen öğrenciler nasıl? Bu devletlerden 6.000 yıl önce uygarlık kurmuş Sümer ve Babillerden daha geri. Niye ? Çünkü model ve zihniyet bozuk. Trilyoner bir babanın çocuğu, babayı model almışsa ne yaparsanız yapın, bu çocuk eğitilemeyecektir. Bunu 6.000 yıldan beri birileri biliyor; büyük bir olasılıkla Firavunlar döneminde Mısır'da "kanı bozuk", Sümerler devrinde " sütü bozuk" terimleri, aile-çocuk ilişkisini ortaya koymak için söylenmiş sözler olmalı.
Sayfa 218 - Asi Kitap, Ustaca Yaşam, Ali DemirsoyKitabı okudu
Reklam
216 öğeden 131 ile 140 arasındakiler gösteriliyor.