Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Uygarlık Tarihi

İvar Lissner

Uygarlık Tarihi Gönderileri

Uygarlık Tarihi kitaplarını, Uygarlık Tarihi sözleri ve alıntılarını, Uygarlık Tarihi yazarlarını, Uygarlık Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Atina da baş gösteren salgın hastalık
Artık kimse tanrılara ve yasaklara saygı duymuyordu. Nasıl olsa, kaderin ölümlülük darbesi yiyen insanlar daha büyük bir cezaya çarptırılamazdı.
Sayfa 356Kitabı okudu
Çinli büyük şair Li Tai-Pe'nin ölümü
Ölümü nasıl karşılar şair? Ölümün geldiğini görür ve ona kapılarını açar. Belki de karşılamaya gitmiştir. Bir gece yelkenli gemidedir. Ay ışığı sularda yansımaktadır. Li Tai-Pe son defa şarap bardağını diker. Sonra ancak Çin'in en büyük şairinin alabileceği kararı alır: geminin kaplamasından sarkıtır kendisini, ayın görüntüsünü öpmek ister ve boğulur sularda...
Sayfa 147Kitabı okudu
Reklam
Budha ölümünün yaklaştığı sırada öğrencisi Ananda ile konuşması
Ey ananda! Yaşlıyım ve yılların verdiği sarhoşluğun içindeyim. yolculuğun sonuna yaklaşıyor; çünkü kısa bir süre sonra seksen yaşına basacağım. Günleri tamamlamış bulunuyorum artık. Kayışları dağılmamış çok eski bir arabaya benziyor bedenim, ananda! Sende yalnız kendi kendine danış, ananda! Lambaya sarılır gibi gerçeğe sımsıkı sarıl. Ben öldükten sonra herkes kendi kendinin ışığı olsun. Herkes kendi kendine danışsın. Öyle ki dıştan bir yardıma ihtiyaçları olmasın. Lambaya sarılır gibi gerçeğe sımsıkı sarılanlar, evet onlar, kardeşlerim, en yüksek yere ulaşacaklar.
Sayfa 115Kitabı okudu
Sümerlilerin tari hiç bilmiyoruz." Bu cümle, 1913 yılında Helmolt'un, Leipzig'de yayımlanan dokuz ciltlik "Dünya Tarih" adlı eserinden alıntır. O zamandan bu yana, son kırk-elli yıl içinde elde edilen arkeolojik bilgiler, tarihsel bilgilerimizi üç kat artırdı. En zen­gin uygarlık kalıntıları Irak topraklarından, Dicle ile Fırat'ın alüvyonlarından çıkarılmıştır. Uzun süre gömülü kaldığından unutulmuş ve gerçek dışıymış gibi görünmüş olan çekici bir dünya, böylece gözlerimizin önüne serildi.
Gücün en yüksek noktasına ulaşan insan ölçü kavramını yitirir.
Kır zambağı gibi doğdum, kır zambağı gibi büyüdüm. Sonra zaman geçti, yaşlılık geldi, kurudum ve öldüm. İnka kralı Yupanki Paşakutek
Reklam
Bir gün Thales'e en zor şeyin ne olduğunu sordukları zaman şu cevabı vermiş: "Kendi kendini tanımak." "Peki en kolayı nedir?" "Öğüt vermek".
Yoksulluk ve çok sıkı çalışmayla bunun önüne geçme kararlılığı kadar insanı eğitim ve öğrenime zorlayan hiçbir şey yoktur. Heinrich Schliemann
23 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.